Peru'da seçimi sol partinin adayı Pedro Castillo kazandı
Peru'da seçimi sol partinin adayı Pedro Castillo kazandı Peru'da 6 Haziran'da yapılan devlet başkanlığı seçiminin ikinci turunu, kimsenin şans tanımadığı solcu Özgür Peru Partisinin adayı Pedro Castillo kazandı.
11.06.2021 Dünya
Corona virüs yasaklarını ihlal edenlere kırbaç cezası!
Corona virüs yasaklarını ihlal edenlere kırbaç cezası! Peru'da köy korucuları tecrit yasaklarını ihlal edenleri kırbaçla cezalandırıyor. 1970’lerde solcu isyancılarla mücadele için oluşturulan paramiliter ekipler aşırı şiddet kullandıkları gerekçesiyle eleştirilse de sergiledikleri eylemler yasal güvence altında bulunuyor.
16.06.2020 Dünya
Gece kulübünü basıp, kadınları kırbaçladılar!
Gece kulübünü basıp, kadınları kırbaçladılar! Peru'da yaşanan olayda yüzleri maskeli on erkek, Cajamarca'da yer alan Alondra adlı gece kulübünü bastılar. Gece kulübündeki kadınları kovalayan ve ellerindeki kırbaçlarla onlara vuran kabadayıların kimlikleri tespit edilemedi. Gece kulübü baskınından bir gün sonra, başka bir gece kulübüne daha giren kişiler, burada da ekipmanları ateşe verdi. Cajamarca'yı fahişelikten arındırmayı hedeflediklerini açıklayan kişiler, kendi çektikleri görüntüleri de basına verdiler. Bastıkları gece kulüplerindeki erkekleri yere yatırıp şınav çektiren kabadayılar, onları da kırbaçladılar.
11.09.2019 Haberler