Biri ablasını bıçakladı, diğeri tabancayla kendini vurdu! Çocuklarımıza neler oluyor?
Biri ablasını bıçakladı, diğeri tabancayla kendini vurdu! Çocuklarımıza neler oluyor? Bıçaklama, tenekeleri dişleriyle parçalama, annesinin kolunu ısırarak etini koparma ve kendini tabancayla vurma. Bu saydığımız eylemlerin bazılarını geçtiğimiz günlerde bazılarını ise son yıllarda 3 ya da 4 yaşlarındaki çocuklar gerçekleştirdi. Peki, çocuklarda giderek yükselen bu öfke ve şiddetin arkasında yatan sebep ne? Aileler bu işin neresinde? İki uzman tüm detaylarıyla açıkladı.
17.02.2024 Genel Sağlık
Çocuklarda öfke kontrolü nasıl sağlanmalı?
Çocuklarda öfke kontrolü nasıl sağlanmalı? Uzman Psikolog Arzu Yıldırım, bizim ve çocuğumuzun öfkesi başımıza sıçramadan önce zihnimizde bazı doğru sıçramaları yapmış olmamız gerektiğini vurgulayarak, “Empati, psikolojik olarak zorlandığımız durumlarda hemen hemen her gerginliğin gevşetilmesine veya her aşırı rahatlığın biraz sıkılaştırılmasına yarayan bir İngiliz anahtarı gibidir ve öfkeyle başa çıkmada mucizeler yaratır” dedi.
11.05.2022 Çocuk
Çocuğunuzun geçirdiği öfke nöbetleri size neler anlatıyor?
Çocuğunuzun geçirdiği öfke nöbetleri size neler anlatıyor? Çocuklarda gelişimsel sürecin doğal bir parçası olan öfke, anne-babaları en zorlayan konuların başında geliyor. Peki, çocuklar öfkeleriyle aslında etrafına ne söylemek istiyor? Uzm.Psk. Ayşe Selin Özmen, çocukların geçirdiği öfke nöbetleriyle ebeveynlerine neler anlatmak istediğini bir uzman gözüyle paylaştı. Aileler bu süreçte çocuklarına nasıl davranmalı? Nasıl yaklaşmalı ve bu süreçleri birlikte nasıl aşabilirler? İşte cevabı...
3.06.2021 Çocuk Sağlığı
Çocuklarda öfke ateşini söndürecek terapi tadında hikayeler
Çocuklarda öfke ateşini söndürecek terapi tadında hikayeler Gözümüz, saçımız gibi bizi biz yapan özelliklerimizden olan duygular, bazen daha iyi hissetmemizi sağlayıp hayatımızı güzelleştirirken bazen de kötü hissettirebiliyor. Yetişkinlerin bile zorlandığı duygu yönetimi konusunda çocukların ve gençlerin bu durumla baş etmeleri için ailelere önemli bir görev düşüyor. Bu kapsamda anne babalara rehber niteliği taşıyan çağımızın en büyük sorunlarından birisi olan öfke duygusuna değinen Sosyolog ve Yazar Ayşegül Bayındır’ın kaleme aldığı “Öfke Ateşini Söndüren Ejderha” isimli kitap ‘Acayip Kitaplar’ etiketiyle raflardaki yerini aldı.
2.02.2021 Çocuk
Çocuklarda öfke nöbeti ve çözüm yolları
Çocuklarda öfke nöbeti ve çözüm yolları Anne babaların en çaresiz kaldıkları dönemlerden biri de çocuklarının huysuzluk/öfke nöbetleri ile başa çıkamadıkları zamanlardır.İstediği yapılmayan çocuklar bağırma,ağlama,vurma,ısırma ve hatta kendini yere atma yöntemine başvurabilir. Çünkü çocuklar ' Hayır' cevabını ve 'Engellenmeyi' sevmez bu çocuğun öfkesini daha da arttırabilir.
26.07.2020 Ebeveyn