Koronavirüs maske satışlarını artırdı
Koronavirüs maske satışlarını artırdı Koronavirüs'ün hızla yayılması beraberinde bazı önlemleri getirdi. Bu önlemlerden biri de virüsten korunmak için maske takmak gerektiği. Peki ne tür bir maske? Bu virüs maske satışlarını nasıl etkiledi? Gelin, birlikte tıbbi maskelerden papatyalı maskelere Molatik olalım...
30.06.2020 Dünya
Bez maskelere dikkat! Virüsü almanıza engel olmayabilir
Bez maskelere dikkat! Virüsü almanıza engel olmayabilir İnsanların toplu olarak bulunduğu yerlerde maske kullanımının zorunlu hale gelmesinin ardından vatandaş doğru maske arayışına girdi. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Neşat Bozkurtgil, bez maskelere karşı uyararak, “Bez maskeler karşıdan gelen virüsten kişiyi koruması için yeterli bir güvene sahip değildir. Ama kişinin etrafa virüsü saçmasını önler” dedi.
7.04.2020 Gündem
Koronavirüsü tespit edebilen maske
Koronavirüsü tespit edebilen maske Dünyanın her yerinde yaklaşık 83 bin kişi COVID-19, yani koronavirüsle sarsıldı. Ülkemizde ve tüm düyada tehlike ve beraberinde endişe sürerken bilim insanları, koronavirüsü sadece birkaç saat içinde tespit edebilen iki bin poundluk cihazı test ediyor.
29.02.2020 Genel Sağlık