Dehb

Dehb

Son dakika dehb haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dehb gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dehb haber sayfamızda...

Dehb

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 122 dehb haberi bulunmuştur.
Konsantrasyon eksikliğine yol açıyor! Çocuğunuz sıklıkla eşyalarını kaybediyorsa dikkat
Konsantrasyon eksikliğine yol açıyor! Çocuğunuz sıklıkla eşyalarını kaybediyorsa dikkat Çocuğunuz ödevlerini yapmayı unutuyor, çabuk sıkıyor, eşyalarını sıkça kaybediyor veya kurduğu cümlelerde daldan dala atlıyor mu? Genelde çocuklara özgü olduğunu düşündüğümüz dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) gençlikte ve hatta yetişkinlikte etkisini göstermeye ve kişilerin hayatlarını zorlaştırmaya devam edebildiğini söyleyen Psikolog Duru Erdem, “Gençlik dönemindeki dikkat eksikliği ve hiperaktivitenin ortak belirtileri olmasına rağmen, gençlerin yaşadıkları deneyimlerin çeşitliliği nedeniyle bu belirtiler farklılık gösterebilir” dedi.
10.03.2024 Genel Sağlık
Bilgisayar oyunuyla test edildi! Hiperaktivite hayat verdi
Bilgisayar oyunuyla test edildi! Hiperaktivite hayat verdi ABD’de Pensilvanya Üniversitesi ile Hindistan Teknoloji Enstitüleri’nin yaptığı araştırma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) evrimle bağlantılı olduğunu ve ilk insanlara yiyecek bulmada avantaj sağladığını ortaya çıkardı.
27.02.2024 Dünya
Sabırsızlık, sakarlık! Çocukluk çağında başlıyor, yaşam boyu sürüyor
Sabırsızlık, sakarlık! Çocukluk çağında başlıyor, yaşam boyu sürüyor Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğunun (DEHB), çocukluk çağında başlayan ve erişkinlik döneminde yaşam boyu devam eden bir rahatsızlık. Tanı ne kadar erken koyulursa tedavi etmenin o kadar kolay olduğunu kaydeden Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Yağmur Zorbozan, bilinmesi gerekenleri tek tek sıraladı.
23.02.2024 Genel Sağlık
El yazısı beynin dostu
El yazısı beynin dostu Nöroloji Uzmanı ve Sinirbilimci Doç. Dr. Selen Gür Özmen, beynin gelişimini olumlu etkileyen el yazısının Alzheimer ve Demans gibi hastalıkların riskini de azalttığını belirterek, günde 15-20 dakika yazı egzersizi öneriyor.
23.02.2024 Eğitim
Biri ablasını bıçakladı, diğeri tabancayla kendini vurdu! Çocuklarımıza neler oluyor?
Biri ablasını bıçakladı, diğeri tabancayla kendini vurdu! Çocuklarımıza neler oluyor? Bıçaklama, tenekeleri dişleriyle parçalama, annesinin kolunu ısırarak etini koparma ve kendini tabancayla vurma. Bu saydığımız eylemlerin bazılarını geçtiğimiz günlerde bazılarını ise son yıllarda 3 ya da 4 yaşlarındaki çocuklar gerçekleştirdi. Peki, çocuklarda giderek yükselen bu öfke ve şiddetin arkasında yatan sebep ne? Aileler bu işin neresinde? İki uzman tüm detaylarıyla açıkladı.
17.02.2024 Genel Sağlık
Dikkat eksikliğine çare: Spor yapmak
Dikkat eksikliğine çare: Spor yapmak Çocuğunuz konsantre olamıyor, ödevlerini zamanında yapmıyor, aşırı konuşkan ve her an hareket halinde mi? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) belirtisi olan bu sorunlar karşısında bir uzmana başvurmak gerekiyor. Araştırmalar ise sporun DEHB üzerindeki olumlu etkisini ortaya koyuyor.
14.02.2024 Gündem
‘Alooo DEHB oldum’
‘Alooo DEHB oldum’ Büyükler boşuna “Bırak elinden o telefonu” demiyor! Araştırmaya göre, günde iki saat ve daha uzun süre akıllı telefon kullanan kişilerde, “Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu” (DEHB) oluşma riski yüzde 10 oranında artıyor.
1.02.2024 Gündem
Satanist tarikat kabusu! Kan donduran istismar
Satanist tarikat kabusu! Kan donduran istismar Otizm hastası kurban, başına geleceklerden habersiz, satanist ayinler yapan sapık tarikatın eline düştü. Zavallı kadın, esir kaldığı süre boyunca kabus dolu günler yaşadı. Kayıtlara geçen korkunç detaylar arasında; şiddet, tecavüz ve 'tanrılara kurban edilen köpek yavrusu' var.
16.12.2023 Dünya
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin!
‘Düzelir’ deyip geçiştirmeyin! Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) ile disleksi sorunu yaşayan çocuklar, anlaşılamadıkları için okulda engellerle karşılaşabiliyorlar. Uzmanlara göre DEHB’de ilaç kullanımı, dislekside bireysel eğitimlere katılım ileride yaşanabilecek sorunları önemli ölçüde azaltabiliyor.
3.11.2023 Eğitim
Dikkat eksikliğine dikkat!
Dikkat eksikliğine dikkat! Şarkıları beş saniyede atlıyor, videoları hızlandırarak izliyor, metinlere şöyle bir göz gezdiriyor ve dikkatimizi uzun süre odaklamakta güçlük çekiyoruz. Peki dikkat eksikliği bozukluğunun farkında mıyız?
21.10.2023 Pazar
Parayı veren ölümü saçar! Bayer Türkiye’de de mahkemelik oldu
Parayı veren ölümü saçar! Bayer Türkiye’de de mahkemelik oldu Yabani otlara karşı kullanılan ‘glifosat’ ilacı kansere yol açtığı gerekçesiyle dünyanın birçok yerinde yasaklandı. Türkiye’de de ilaç firmasına 4 yıl önce dava açan çevreci avukatlar iç hukuk yollarını tüketince dosyayı AİHM’e taşıdı...
12.08.2023 Gündem
Anka Psikoloji Merkezi hizmette
Anka Psikoloji Merkezi hizmette Klinik Psikolog Melanie Holderman, Karşıyaka Bostanlı’da Anka Psikoloji Merkezi’ni seçkin davetlilerin katıldığı bir kokteylle açtı.
17.06.2023 Ege
Lily Allen hastalığını açıkladı
Lily Allen hastalığını açıkladı İngiliz şarkıcı Lily Allen, yakın zamanda kendisine dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB) teşhisi konduğunu açıkladı. Durumuyla ilgili konuşan Lily Allen, "Bir nevi ailemden geliyor. Bunun tespit edilebilmesinin tek nedeni, Amerika'da olduğum için" dedi.
3.04.2023 Cadde
Hem teşhis koyuyor hem derslere karışıyor
Hem teşhis koyuyor hem derslere karışıyor Öğretmenler, doktorlar ‘her şeyi bilen anneler’den dertli. Eğitimde ders içeriğine karışan, öğretmeni suçlayan, sağlıkta ‘teşhis koyan’ annelerle ilgili Prof. Arif Verimli, ‘Eskiden yoktu, 10 yılda türedi… Organik besin mi şak makale gibi konuşur. Otizm, DEHB vb. ondan sorulur’ diyor.
6.12.2022 Eğitim
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nasıl anlaşılır?
Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nasıl anlaşılır? Dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu nedir, ne kadar yaygındır? Bir çocukta dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olduğu nasıl anlaşılır? Klinik Psikolog Ayşe Topak ve Klinik Psikolog İrem Göncüoğlu özellikle çocukluk döneminde belirtileri ortaya çıkan DEHB ile ilgili bilgiler verdi.
1.07.2022 Çocuk
Zayıf notlar psikolojik sorunların habercisi mi?
Zayıf notlar psikolojik sorunların habercisi mi? Akademik başarıdaki düşüşün ve zayıf notların bazı psikolojik rahatsızlıkların habercisi olabileceğini belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek, nörogelişimsel hastalıklara bağlı akademik problemlerin ilkokulun ilk yıllarında, bazı ruhsal hastalıklara bağlı ikincil gelişen akademik sorunların ise ortaokul ve lise yıllarında ortaya çıktığına dikkat çekti.
20.06.2022 Çocuk Sağlığı
Çocuğunuzda dikkat eksikliği mi var?
Çocuğunuzda dikkat eksikliği mi var? Sözlükler dikkati, “duygularla düşünceyi bir şey üzerinde toplama, uyanıklık halini ifade eder” şeklinde tanımlar. “dikkat becerisi” ise: “ilgili uyarıcıları seçebilme ve uyarıcılara yoğunlaşabilme yeterliliğidir.” Dikkat, duyguların, düşüncelerin işe karıştığı ve dikkatimizi yoğunlaştırmak için ilgili uyarını seçmemizi, makul bir süre odaklanabilmemizi ve gerektiğinde odaklamış olduğumuz dikkati başka uyaranlara yönlendirebilmek gibi son derece karmaşık işleri içeren bir süreçtir.
31.05.2022 Çocuk
Her 4 çocuktan 1'i dijital bağımlı
Her 4 çocuktan 1'i dijital bağımlı Kovid-19 salgınıyla 18 yaşın altındaki çocukların ekran ve dijital platformlarda geçirdikleri sürelerde ciddi artış yaşandığını belirten uzmanlar, bunu "bağımlılık riski" olarak tanımlamaya başladı.
10.01.2022 Gündem
Eğitim tek çareleri
Eğitim tek çareleri Disleksi, hiperaktivite, dikkat eksikliği, otizm… Son yıllarda sıkça duyduğumuz bu sorunları yaşayan çocuklar, yaşıtlarıyla eğitim alırken pek çok engelle karşılaşıyor. Öğretmenler yeterli bilgiye sahip olmadığı için onlardan çabuk vazgeçiyor. Aileler, kendi çocuklarının eğitimi aksayacağı kaygısıyla bu çocukları aynı sınıfta istemiyor. Prof. Dr. Özgür Öner ise her çocuğun okula uyum sağlayabileceğine dikkat çekiyor
1.10.2021 Eğitim
Sosyal medya hesabı kaç yaşında açılmalı?
Sosyal medya hesabı kaç yaşında açılmalı? Yaz tatiliyle beraber çocukların ve ergenlerin sosyal medya kullanımları da arttı. 13 yaşından önce sosyal medya hesabı açılmasının sakıncalı olduğunu belirten uzmanlar, sosyal medya kullanımında bilgilendirmenin ve çocuğa rol model olmanın önemine dikkat çekiyor. Uzmanlara göre, çocuklar 3 yaşından önce ekranlı cihazlarla tanıştırılmamalı, 12 yaşından önce de cep telefonu alınmamalı.
22.07.2021 Çocuk Sağlığı
Apple'ın yarışmasının kazananlarından biri de 16 yaşında Türk öğrenci
Apple'ın yarışmasının kazananlarından biri de 16 yaşında Türk öğrenci Apple zaman zaman farklı yarışmalar düzenleyerek geliştiricileri ödüllendiriyor. Bu kapsamda düzenlenen Swift Student Challenge yarışmasının da kazananları belli oldu.
9.06.2021 Teknoloji
Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğuna mı yol açıyor?
Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğuna mı yol açıyor? Yetişkinlerde ve çocuklarda görülen dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun ekran süresinin uzamasıyla artış gösterdiğini belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Canan Tanıdır, "3 yaşını dolduran bir çocuğun sosyal ortamda olmasını öneriyoruz. Çocuğun sportif aktiviteyle uğraşması çok önemli. Aileler, çocuğun hayatını çok iyi şekilde organize etmeli" dedi.
31.05.2021 Çocuk Sağlığı
“Kovid’le birlikte  danışanlarda  dramatik artış var”
“Kovid’le birlikte danışanlarda dramatik artış var” Ipsos’un araştırmasına göre Türkiye’de yaşayanların yüzde 61’i akıl ve ruh sağlığının geçtiğimiz yıla göre daha kötüye gittiğini söylüyor. Bu, araştırmada yer alan 30 ülke arasındaki en yüksek oran. Sonuçların bize neler söylediğini, akıl ve ruh sağlığımızı nasıl iyileştirebileceğimizi gönüllü online terapi hizmeti sunan Gönüllü Psikolog girişiminin uzmanlarına sorduk
25.04.2021 Pazar
Hiperaktivite Nedir, Belirtileri Nelerdir? Hiperaktivite Bozukluğu (Dehb) Tedavisi Nasıl Yapılır?
Hiperaktivite Nedir, Belirtileri Nelerdir? Hiperaktivite Bozukluğu (Dehb) Tedavisi Nasıl Yapılır? Çocukların kendilerini kontrol etmekte zorlanması ve aşırı hareket etmesi hiperaktivite bozukluğuna neden olabilir. Bu nedenle bir uzmandan yardım alınması gerekir. Sizler için hiperaktivite nedir, belirtileri nelerdir, hiperaktivite bozukluğu (DEHB) tedavisi nasıl yapılır konularını derledik.
24.04.2021 Sağlık
Dikkat Eksikliği Tedavisi Nasıl Yapılır? Dehb Nasıl Tedavi Edilir?
Dikkat Eksikliği Tedavisi Nasıl Yapılır? Dehb Nasıl Tedavi Edilir? İnsanların bazılarında dikkat eksikliği bulunur. Bu durum insanları zor duruma sokan bir hastalıktır. Dikkat eksikliğinin belirtileri ve neden oluştuğu herkesin merak ettiği bir konudur. Bu hastalığın nasıl tedavi edileceği pek çok kişinin araştırma yapmasına neden oluyor. Dikkat eksikliği tedavisi nasıl yapılır? DEHB nasıl tedavi edilir? Soru başlıklarına sizler için derledik.
24.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Dehb ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.