Deney

Deney

Son dakika deney haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deney gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deney haber sayfamızda...

Deney

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.945 deney haberi bulunmuştur.
Alper Gezeravcı Erzurum’da gençlerin ilgisiyle karşılaştı
Alper Gezeravcı Erzurum’da gençlerin ilgisiyle karşılaştı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Erzurum’da öğrencilerle buluştu. Erzurum Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu’na girişte öğrenciler tarafından karşılanan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Alper Gezeravcı’ya yoğun bir ilgi oldu. Programda ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birer konuşma yaptı.
25.03.2024 Ekonomi
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz”
“Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya göndereceğiz” Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Önümüzdeki 3-4 ay içerisinde TÜRKSAT 6A’yı uzaya gönderecek ve kendi haberleşmesini üretebilen 10 ülkeden biri olacağız” dedi.
19.03.2024 Ekonomi
Google'ın yeni yapay zeka aracı, oyuncuların tepkisini çekti
Google'ın yeni yapay zeka aracı, oyuncuların tepkisini çekti DeepMind'ın tanıttığı SIMA başka bir oyuncu gibi hareket ediyor, çevrimiçi oyun topluluğu gelecekte yapay zeka ile rekabet edemeyeceği korkusuna kapıldı. Zira, SIMA oyunun sonucunu doğrudan etkileyebilecek.
16.03.2024 Dünya
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır
LGS’ye hazırlıkta tempoyu artırın LGS’ye aylardır LGS’ye aylardır hazırlanan 8. sınıf öğrencilerinin önünde 2.5 ay kaldı. Uzmanlar, bu dönemin zaman yönetimi, soru çözme düzeni ve sınav taktikleri açısından önemine dikkat çekerek, öğrencilere sınava hazırlık temposunu artırmalarını öneriyor.
15.03.2024 Eğitim
Dünyayı ayağa kaldıran test! Küçücük kuyu açıp deprem yarattılar, zehir denize akıyor
Dünyayı ayağa kaldıran test! Küçücük kuyu açıp deprem yarattılar, zehir denize akıyor Depremler dünyanın her yerinde korkuya ve can kaybına sebep olan doğal yer sarsıntıları olsa da, azımsanamayacak sayıda kişi tarafından beşeri yollarla da meydana getirilebileceği düşünülüyor. ABD’de yapılan ‘Cannikin’ testi de küçücük bir kuyu sayesinde hektarlarca araziyi etkileyen bir depreme neden oldu!
15.03.2024 Yaşam
Alper Gezeravcı: Devlet büyüklerimiz ilerleyen süreçte müjdeyi paylaşacak
Alper Gezeravcı: Devlet büyüklerimiz ilerleyen süreçte müjdeyi paylaşacak Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde gençlerle buluştu. Gençlere Türkiye'nin uzay misyonunu anlatmak için ilk olarak Bolu'dan başlayan Gezeravcı, "Devlet büyüklerimiz ilerleyen süreçte bununla ilgili güzel müjdelerini de uygun gördüklerinde paylaşacaklar. Uzay alanında birbirinden bağımsız 10 tane hedefimiz koyuldu ve bu hedefe yönelik olarak çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
14.03.2024 Gündem
Uzayda tarımın geleceğine ışık tutacak
Uzayda tarımın geleceğine ışık tutacak Uzaya giden Alper Gezeravcı’nın gerçekleştirdiği 13 deneyden biri olan ‘Extremophyte’ deneyine ait materyaller, Ege Üniversitesi’ne ulaştırıldı.
6.03.2024 Eğitim
‘Uzayda tarımı başlattık’
‘Uzayda tarımı başlattık’ İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın uzayda gerçekleştirdiği 13 deneyden biri olan “Extremophyte” deneyine ait materyaller, Uluslararası Uzay İstasyonundan Ege Üniversitesi’ne ulaştırıldı.
2.03.2024 Ege
36 saat uyumadı, beyni sıfırlandı! Dünyayı şaşkına çeviren 'depresyon' deneyi
36 saat uyumadı, beyni sıfırlandı! Dünyayı şaşkına çeviren 'depresyon' deneyi Uzun yıllardır depresyonla boğuşan Jaimey Gunton, gönüllü olarak katıldığı bir deneyde adeta hayata döndü. Olayın detayları ise dünya medyasında geniş çaplı yankı uyandırdı.
27.02.2024 Dünya
Murat Kurum, Kanal D'de açıkladı! 100 bin gence sermaye desteği
Murat Kurum, Kanal D'de açıkladı! 100 bin gence sermaye desteği AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programında Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'ya açıklamalarda bulundu.
22.02.2024 Haberler
Murat Kurum, Kanal D'de açıkladı! 100 bin gence sermaye desteği
Murat Kurum, Kanal D'de açıkladı! 100 bin gence sermaye desteği AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Kanal D'de yayınlanan 'Neler Oluyor Hayatta' programında Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'ya açıklamalarda bulundu.
22.02.2024 Gündem
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Ben 44 yaşında hasbelkader bu göreve nail olabilmiş, Türkiye’nin başardığı bu görevi gözlemleyebilmiş bir insanım. Bugüne kadar da bu görev gerçekleşene kadar bu hayale teşebbüs edememiş bir insanım. Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı. Filmlerin, belgesellerin içerisinde gördüğümde de hep kendime telkinim bu hayal başka milletlerin hayali elinde olan mutluluklarla tatmin olmayı bil ve elinde olanla mutlu ol diye kendime telkin ederdim" dedi.
20.02.2024 Gündem
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası: Organ nakli tarihe karışabilir!
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası: Organ nakli tarihe karışabilir! Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını DHA'ya açtı.
18.02.2024 Haberler
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası: Organ nakli tarihe karışabilir!
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası: Organ nakli tarihe karışabilir! Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını DHA'ya açtı.
18.02.2024 Gündem
Tip 1 diyabette kök hücre umudu
Tip 1 diyabette kök hücre umudu  Aileden kalıtsal olarak aktarılabilen ve insülin enjeksiyonuna ihtiyaç duyan tip 1 diyabet hastalığının kök hücre enjeksiyonuyla tedavi edilebileceği umudu doğdu.
18.02.2024 Gündem
Para değil onur mücadelesi
Para değil onur mücadelesi Son 4 karşılaşmasında gol sevinci yaşamayan, evinde Erzurumspor FK’yla 0-0 berabere kalan Altay’ı değerlendiren usta kalemlerimiz, ‘‘Siyah beyazlıların lig tarihi inişlerle ve çıkışlarla dolu. Defalarca dibe vurdu. Üçüncü lige kadar düştü. Her defasında küllerinden yeniden doğdu. Direnmeye devam’’ dedi.
14.02.2024 1.Lig
Bahçeli: Sınıf arkadaşım Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak
Bahçeli: Sınıf arkadaşım Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak Partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'DEM’lenmiş CHP Türkiye'den kopmuştur. Görevdeyken muhalefet etmiş olsak da, sınıf arkadaşım Sayın Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak, adam edip siyasete taşıdıklarının vefasızlığı bumerang gibi bir gün ters dönecektir.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi
Alper Gezeravcı Türkiye'ye döndü! Erdoğan'la bir araya geldi Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü. Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Gezeravı bundan sonraki süreçte 81 ili ziyaret edecek.
12.02.2024 Ekonomi
Bakan Kacır duyurdu! Alper Gezeravcı yurda dönüyor
Bakan Kacır duyurdu! Alper Gezeravcı yurda dönüyor Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye'ye dönüyor. Bakan Kacır'dan konuyla ilgili paylaşım geldi.
11.02.2024 Gündem
Alper Gezeravcı ailesiyle kavuştu! Bakan Kacır o anları paylaştı
Alper Gezeravcı ailesiyle kavuştu! Bakan Kacır o anları paylaştı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü Dünya'ya ulaştı. Bakan Kacır, Gezeravcı'nın ailesiyle kavuşma anlarını sosyal medya hesabından paylaştı.
10.02.2024 Gündem
Matematiği sıfırdı ama NASA’ya girdi
Matematiği sıfırdı ama NASA’ya girdi Karne çocuğun başarısının tek kriteri değil. NASA’daki 10 yıllık çalışmasının ardından Türkiye’ye dönen Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, bunun kanıtı.
10.02.2024 Gündem
Bakan Kacır'dan Alper Gezeravcı açıklaması! 'Türkiye tarih sayfasında yeni bir perde açmıştır'
Bakan Kacır'dan Alper Gezeravcı açıklaması! 'Türkiye tarih sayfasında yeni bir perde açmıştır' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Axiom-3 ekibini taşıyan Dragon kapsülü Dünya'ya ulaştı. Bakan Kacır yaptığı açıklamada, "Türkiye, Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği insanlı ilk uzay bilim misyonuyla tarih sayfasında yeni bir perde açmıştır." dedi.
9.02.2024 Gündem
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı'
'Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonu tamamlandı' Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Axiom-3 (Ax-3) mürettebatını taşıyan Dragon uzay aracı, ABD'nin Florida açıklarına iniş yaptı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin insanlı ilk uzay bilim misyonunun tamamlandığını belirtti.
9.02.2024 Ekonomi
Trajediden çıkan komedi
Trajediden çıkan komedi Haki Biçici’nin ilk yönetmenliği olan, senaryosunu da yazdığı “İyi Bir Aile Değiliz” hem bağımsız hem de popüler sinemayı harmanlamayı hedefliyor. Film popüler oyunculardan oluşan kadrosuyla dikkat çekiyor.
9.02.2024 Kültür Sanat
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor
Alper Gezeravcı uzaydan dönüyor İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da içinde bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 görev ekibinin dünyaya dönüş yolculuğu başladı.
7.02.2024 Haberler

Benzer Haber Etiketleri

Deney ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.