Deniz Kirliliği

Deniz Kirliliği

Son dakika deniz kirliliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan deniz kirliliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan deniz kirliliği haber sayfamızda...

Deniz Kirliliği

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.130 deniz kirliliği haberi bulunmuştur.
Gemilerdeki tuvalet atığı denize mi akıyor? Böyle kurtuluyorlar, 'gri ve siyah' şartı var
Gemilerdeki tuvalet atığı denize mi akıyor? Böyle kurtuluyorlar, 'gri ve siyah' şartı var Dünyada kişi başı yapılan günlük su tüketimi onlarca hatta bazı durumlarda yüzlerce litreyi bulabiliyor. Araştırmalara göre kullanılan suyun önemli bir kısmı da tuvalet ihtiyacının sağlıklı şekilde giderilmesi için kullanılıyor. Peki karada problem teşkil etmeyen kanalizasyon atıklarının açık denizde ciddi bir probleme dönüştüğünü söylesek... İşte binlerce kişiyi taşıyan gemilerin ardındaki gerçek.
27.04.2024 Yaşam
Denizleri korumak için demir alıyor​
Denizleri korumak için demir alıyor​ Deniz kirliliği sorununu ele alan “Sihirli Gemi” oyunu bugün saat 14.00’te Bodrum, Nurol Kültür Merkezi’nde çocuklarla 23 Nisan’ı kutlayacak.
23.04.2024 Kültür Sanat
Marmara Denizi'nde yeni istilacı türler
Marmara Denizi'nde yeni istilacı türler Küresel ısınmasının etkisiyle deniz suyu sıcaklığının artması, deniz kirliliği ve kıyı tahribatı gibi nedenlerle İstanbul Boğazı'nın kıyı kesimlerinde denizanası yoğunluğu dikkat çekiyor.
21.03.2024 Gündem
Denizin yardım çığlığı
Denizin yardım çığlığı Deniz seviyesinin 30 metre altında, karanlığın ve sessizliğin hâkim olduğu kaya tuzu madeninde, küresel ısınma ile deniz kirliliğine karşı bir çığlık yükseliyor!
28.02.2024 Kültür Sanat
Yemeden önce bir kez daha düşünün! İstanbul'da satılan midyelerde tespit edildi
Yemeden önce bir kez daha düşünün! İstanbul'da satılan midyelerde tespit edildi İstanbul Boğazı'nın Sarıyer bölgesinden alınan 30 farklı midye numunesinin yüzde 73'ünde insan sağlığına zararlı olduğunu belirtilen mikroplastiklere rastlandı. Midyeciler ise İstanbul'da daha çok Boğaz, Karadeniz ve çiftlik midyesinin satıldığını belirtirken; uzun süredir midyecilik yaptığını ifade eden Erdal Erdoğan, "Midye, kıyıda tutulmadığı ve derinde tutulduğu sürece sorun olacağını düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.
1.02.2024 Haberler
Yemeden önce bir kez daha düşünün! İstanbul'da satılan midyelerde tespit edildi
Yemeden önce bir kez daha düşünün! İstanbul'da satılan midyelerde tespit edildi İstanbul Boğazı'nın Sarıyer bölgesinden alınan 30 farklı midye numunesinin yüzde 73'ünde insan sağlığına zararlı olduğunu belirtilen mikroplastiklere rastlandı. Midyeciler ise İstanbul'da daha çok Boğaz, Karadeniz ve çiftlik midyesinin satıldığını belirtirken; uzun süredir midyecilik yaptığını ifade eden Erdal Erdoğan, "Midye, kıyıda tutulmadığı ve derinde tutulduğu sürece sorun olacağını düşünmüyoruz" şeklinde konuştu.
1.02.2024 Gündem
‘Artan denizanası Marmara’nın sessiz çığlığı!’
‘Artan denizanası Marmara’nın sessiz çığlığı!’ Havaların sıcaklığı, deniz kirliliği, kıyısal alan tahribatı gibi nedenlerle İstanbul Boğazı’nın kıyı kesimleri ve Haliç’te görülen denizanası yoğunluğu dikkat çekici boyutlara ulaştı.
16.12.2023 Gündem
Marmara'da sessiz çığlık: Kirliyim, hastayım, müdahale edin!
Marmara'da sessiz çığlık: Kirliyim, hastayım, müdahale edin! Havaların sıcaklığı, deniz kirliliği, kıyısal alan tahribatı gibi nedenlerle İstanbul Boğazı'nın kıyı kesimleri ve Haliç'te görülen denizanası yoğunluğu dikkat çekici boyutlara ulaştı.
15.12.2023 Gündem
Sinop'ta denizi gören gözlerine inanamadı! Her yer çöple duldu
Sinop'ta denizi gören gözlerine inanamadı! Her yer çöple duldu Sinopta şiddetli fırtına deniz kenarını resmen çöplüğe çevirdi. Dalgalarla kıyıya vuran çöpleri görenler gözlerine inanamadı. İşte detaylar...
3.12.2023 Gündem
Yaylalarda ‘af’ beklentisi! Yüz binlerce kaçak yapı Karadeniz’i tehdit ediyor
Yaylalarda ‘af’ beklentisi! Yüz binlerce kaçak yapı Karadeniz’i tehdit ediyor Doğu Karadeniz'in yaylalarında, yeniden ‘imar affı’ gelir beklentisiyle yapılan yüz binlerce kaçak yapı yükselirken, bu bölgelerde atılan çöplerin Karadeniz kıyısına ulaştığı ve bunun da kirliliğe yol açtığı tespit edildi.
5.09.2023 Gündem
Sahil Güvenlik 8 ayda 10 bin 23 canı kurtardı
Sahil Güvenlik 8 ayda 10 bin 23 canı kurtardı Muğla’nın Bodrum ilçesi açıklarında 15 Ağustos’ta Yunanistan unsurlarınca Türk karasularına geri itilen 51 düzensiz göçmeni nefes kesen bir operasyonla kurtaran Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, 2023 yılının ilk 8 ayında arama kurtarma ve tıbbi tahliye faaliyetleri kapsamında 10 bin 23 can kurtardı.
19.08.2023 Gündem
Türkiye sularındaki köpekbalıkları
Türkiye sularındaki köpekbalıkları 14 Temmuz Köpekbalığı Farkındalık Günü vesilesiyle Türkiye denizlerinde görülen 37 köpekbalığı türünden en yaygın, en agresif ve en nadir olanlara yakından bakıyoruz.
15.07.2023 Pazar
Su kirliliğine erken uyarı  projesiyle birinci oldu
Su kirliliğine erken uyarı projesiyle birinci oldu Çölleşme ve kuraklık dünyanın en önemli sorunlarından biri. Özellikle az yağışlı geçen yaz ayları bu sorunu alarm seviyesine yükseltiyor.
7.07.2023 Eğitim
Marmara denizi için uyarı: Yıllardır yoğun kirlilik baskısı altında
Marmara denizi için uyarı: Yıllardır yoğun kirlilik baskısı altında Havaların ısınmasıyla yüzmek için denize girenler kirlilik endişesi yaşarken uzmanlar Marmara Denizi ile ilgili uyarıda bulundu.
16.06.2023 Haberler
Kuşadası’nda iki yunus karaya vurdu
Kuşadası’nda iki yunus karaya vurdu Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Nazilli Sitesi ve Kocagöl plajlarında iki yunus karaya vurmuş halde bulundu.
30.05.2023 Gündem
'Türkiye Çevre Haftası' için 81 ile genelge gönderildi
'Türkiye Çevre Haftası' için 81 ile genelge gönderildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 21 Mayıs 2022'de Resmi Gazete'de yayımlanan, "Türkiye Çevre Haftası" konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 81 ilde yapılacak etkinliklere ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
24.05.2023 Ekonomi
Emine Erdoğan: Marmaramız masmavi deniziyle ışıldamaya devam edecek
Emine Erdoğan: Marmaramız masmavi deniziyle ışıldamaya devam edecek Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi İzmit Körfezi doğu baseninde dip çamuru temizliğinin başlatılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan açıklama yaptı. Erdoğan, 'Dip çamuru temizleme işlemiyle tekrar müsilaj oluşmasının önüne geçilecek ve Marmaramız masmavi deniziyle ışıldamaya devam edecek.' dedi.
5.05.2023 Gündem
Çanakkale Boğazı'nda zehirli tehlike! Pusula denizanası
Çanakkale Boğazı'nda zehirli tehlike! Pusula denizanası Çanakkale Boğazı'nda, son bir yıldır sayıları artan zehirli pusula denizanaları, balık popülasyonunu olumsuz etkiliyor.
2.05.2023 Haberler
Çanakkale Boğazı'nda zehirli tehlike! Pusula denizanası
Çanakkale Boğazı'nda zehirli tehlike! Pusula denizanası Çanakkale Boğazı'nda, son bir yıldır sayıları artan zehirli pusula denizanaları, balık popülasyonunu olumsuz etkiliyor.
2.05.2023 Gündem
AB’den okyanusların korunması için 816,5 milyon euro destek
AB’den okyanusların korunması için 816,5 milyon euro destek Avrupa Birliği (AB), okyanusların korunması amacıyla 816,5 milyon euroluk finans desteği sağlayacağını açıkladı.
2.03.2023 Dünya
Çevre ve kıyı teklifi Meclis’te
Çevre ve kıyı teklifi Meclis’te AK Parti, kıyı güvenliği ve deniz kirliliğinin önüne geçmek amacıyla uygulanan idari yaptırımları yeniden düzenleyen yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.
25.01.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Marmara Denizi İHA’larla izlenecek, uydu görüntülerinden anlık takip edilecek
Bakan Kurum: Marmara Denizi İHA’larla izlenecek, uydu görüntülerinden anlık takip edilecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum düzenlemeye gidilen “Gemilerden Kaynaklanan Deniz Kirliliği Tespiti Hakkında Yetki Devri Genelgesi” ile ilgili resmi sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, “Daha Temiz Bir Marmara” için yeni denetim modeli hayata geçiriyoruz, genelgemizi yayımladık” ifadelerini kullandı.
24.01.2023 Ekonomi
Mavi Vatan’ın kartalları kaçakçıya geçit vermiyor
Mavi Vatan’ın kartalları kaçakçıya geçit vermiyor Türkiye’nin sahillerini koruyan Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2022 yılı görevlerinde elde edilen verileri açıkladı. 2022 yılında 188 deniz kirliliği olayına ve 4 bin 212 yasa dışı su ürünleri avcılığına müdahale ettiğini belirten Sahil Güvenlik Komutanlığı ayrıca 293 yasadışı insan kaçakçılığı yapan insan tacirini yakaladığını belirtti. Komutanlık ayrıca denizlerde seyreden araçlara 90 bin 586 kez kontrol uyguladıklarını vurguladı.
14.01.2023 Gündem
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde İlham veren kadınlar İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamülleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Başkanı Kazım Taycı, başkan yardımcısı Kürşat Gülbahar ve eşi Betül Gülbahar’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda İhracata değer katan Kadınlar Platformu iş dünyasının önde gelen iş insanlarını bir araya geldi...
2.12.2022 Cadde
‘Onlar balıkların ben fotoğrafın peşindeyim’
‘Onlar balıkların ben fotoğrafın peşindeyim’ İstanbul’un en önemli sembollerinden biri olan olta balıkçılarını fotoğraflayan Araptarlı, 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan İstanbul Balıkçıları projesi için “Onlar balık tutuyor biz de fotoğraf tutuyoruz, aslında aynı sabır” diyor.
27.11.2022 Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Kirliliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.