Deniz Taşımacılığı

Deniz Taşımacılığı

Son dakika DENİZ TAŞIMACILIĞI haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan DENİZ TAŞIMACILIĞI gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan DENİZ TAŞIMACILIĞI haber sayfamızda...

Deniz Taşımacılığı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 839 deniz taşımacılığı haberi bulunmuştur.
Kolera söylentisinden kaçarken öldüler!
Kolera söylentisinden kaçarken öldüler! Afrika ülkesi Mozambik’te bir teknenin alabora olması sonucu 98 kişinin hayatını kaybettiği pek çok kişinin de kayıp olduğu bildirildi.
9.04.2024 Dünya
Mozambik'te tekne faciası: En az 94 ölü
Mozambik'te tekne faciası: En az 94 ölü Mozambik'te teknenin alabora olması sonucu en az 94 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin ise hala kayıp olduğu açıklandı.
8.04.2024 Dünya
Büyükşehirler dev bütçelere hükmedecek
Büyükşehirler dev bütçelere hükmedecek 3 büyükşehir dev bütçelere hükmediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin belediye şirketleriyle birlikte konsolide bütçesi yarım trilyon lirayı aşıyor.
1.04.2024 Gündem
İzmir-Midilli Hattı'nda düzenli seferler, başlıyor
İzmir-Midilli Hattı'nda düzenli seferler, başlıyor İzmir'in Alsancak Limanı'ndan İzmir-Midilli Hattı'na ilişkin bilgi veren İZDENİZ A.Ş. Genel Müdürü Ümit Yılmaz, 2022 yılı yaz sezonu ile ilk kez gerçekleştirilen İzmir'in Alsancak Limanı'ndan Midilli seferlerine 2024 yılında da 'Rotamız Midilli' sloganıyla devam edileceğini belirtti. Yılmaz, "9 ve 12 Nisan'da düzenleyeceğimiz bayram özel seferlerinden sonra 3 Mayıs'ta düzenli sefer programımızı başlatıyoruz" dedi.
21.03.2024 Ekonomi
Danimarka gemilerine füze saldırısı! ABD Donanması imha etti
Danimarka gemilerine füze saldırısı! ABD Donanması imha etti Danimarka merkezli deniz taşımacılığı şirketi A.P. Moller-Maersk, ABD Donanması eşliğinde Babülmendep Boğazı’nda geçen iki gemisine füze saldırısı düzenlendiğini, birden fazla füzenin ABD Donanması tarafından imha edildiğini açıkladı.
24.01.2024 Dünya
Aden Körfezi tezkeresi Meclis'ten geçti
Aden Körfezi tezkeresi Meclis'ten geçti TSK deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasularındaki görev süresinin 1 yıl uzatılmasına ilişkin tezkere TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
Kızıldeniz’de karışıklık AB oto üretimini vurdu
Kızıldeniz’de karışıklık AB oto üretimini vurdu Elektrikli otomobil devi Tesla, Kızıldeniz’deki Husilerin saldırıları nedeniyle nakliyede yaşanan gecikmeler üzerine parça sorununu gerekçe göstererek Almanya’daki fabrikasının üretiminin büyük kısmını iki hafta süreyle askıya aldığını duyurdu. Öte yandan bir diğer otomotiv devi Volvo da aynı gerekçeyle önümüzdeki hafta Belçika’daki üretimini kısa süre askıya almaya hazırlanıyor. Bloomberg’in haberine göre Çinli Geely’nin çoğunluk hissesine sahip olduğu Volvo gelecek hafta Gent’teki tesisinde 3 gün üretim yapamayacak.
13.01.2024 Ekonomi
Husiler Kızıldeniz'de bir gemiye yapılan saldırıyı üstlendi
Husiler Kızıldeniz'de bir gemiye yapılan saldırıyı üstlendi Yemen'de başkent Sana dahil ülkenin önemli bir kısmının kontrolünü elinde bulunduran İran destekli Husiler, İsrail'in Gazze saldırıları nedeniyle "Filistinlilerle dayanışma" amacıyla Kızıldeniz'de seyreden ve İsrail bağlantılı olduğunu belirttikleri gemilere yönelik saldırılar düzenliyor.
27.12.2023 Dünya
AB, Kızıldeniz'deki çok uluslu koalisyona katılacak
AB, Kızıldeniz'deki çok uluslu koalisyona katılacak Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, AB’nin ABD’de tarafından Kızıldeniz’de güvenli deniz taşımacılığı için kurulan çok uluslu koalisyona katılacağını açıkladı.
21.12.2023 Dünya
Kızıldeniz’de kırmızı alarm!
Kızıldeniz’de kırmızı alarm! Küresel taşımacılığın yüzde 12’sine sahne olan Kızıldeniz’de konteyner gemilerine yönelik saldırılar küresel ticareti de vurdu. Gemileri ABD öncülüğünde 10 ülkeden oluşan görev gücü koruyacak.
20.12.2023 Ekonomi
Bakan Uraloğlu’ndan Suudi Arabistan ile deniz taşımacılığı alanında iş birliği mesajı
Bakan Uraloğlu’ndan Suudi Arabistan ile deniz taşımacılığı alanında iş birliği mesajı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, teknoloji ve deniz taşımacılığı alanında Suudi Arabistan ile iş birliği yapabileceklerini belirterek, "Deniz taşımacılığı konusunda da iş birliği yapabiliriz. Ortak çalışma gruplarıyla ilgili arkadaşlarımız çalışmaya başlamış durumda" dedi.
10.10.2023 Ekonomi
Mavi ay saati için geri sayım! Süper Mavi ay etkileri: Dönüşüme hazır olun
Mavi ay saati için geri sayım! Süper Mavi ay etkileri: Dönüşüme hazır olun 'Süper Mavi Ay' geliyor! 30 Ağustos gecesi yılın son süper ayı gerçekleşecek. Çarşamba gecesi başlayacak ve perşembe sabahının erken saatlerine kadar devam edecek. Peki bu 'Süper Mavi Ay’da bizleri neler bekliyor? Hangi burcu nasıl etkileyecek. Yakın çevremizden ölüm haberleri alabilir, doğal afetlerle sınanabiliriz. Astrolog Duygu Sevinç Sevin milliyet okuyucusu için tüm detayları tek tek açıkladı...
30.08.2023 Astroloji
Rüzgâr enerjisiyle çalışan kargo gemisi
Rüzgâr enerjisiyle çalışan kargo gemisi Deniz taşımacılığında “çevreci bir dönem” başlaması umuluyor.
22.08.2023 Dünya
Bakan Uraloğlu: Türkiye son 20 yılda denizcilik alanında çağ atladı
Bakan Uraloğlu: Türkiye son 20 yılda denizcilik alanında çağ atladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türkiye son 20 yılda denizcilik alanında çağ atladı. Denizcilik sektörümüzün 2022 yılındaki cirosu yaklaşık 531 milyar 238 milyon. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiği yeri alması hedefimizdir” dedi.
3.08.2023 Ekonomi
İTÜ’den 250’nci yılında Dalan’a fahri doktora
İTÜ’den 250’nci yılında Dalan’a fahri doktora İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), kuruluşunun 250’nci yılında Bedrettin Dalan’a ‘fahri doktor’ unvanı verdi.
11.06.2023 Eğitim
Teşekkürler MSC Aurelia
Teşekkürler MSC Aurelia Deprem felaketinin ardından üç ay içinde binden fazla depremzedeye konaklama imkanı sunan MSC Aurelia, İskenderun’dan ayrıldı. Kaptan Dumitru Rusu’ya deprem sürecindeki yardımları nedeniyle plaket verdi.
18.05.2023 Gündem
AK Parti'li Işık, aday listesinde yer almadı
AK Parti'li Işık, aday listesinde yer almadı AK Parti’nin, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçim listelerinde yer alacak milletvekili adaylarının isimleri belli oldu. AK Parti, 2 seçim bölgesinden oluşan Bursa’da 20 milletvekilini aday olarak gösterirken, listede Meclis’teki bütçe görüşmeleri sırasında İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’e yumruk atarak, yoğun bakımda tedavi görmesine neden olan 27’nci dönem milletvekili Zafer Işık yer almadı.
10.04.2023 Gündem
Tayland'da elektrikli feribotlar alev aldı
Tayland'da elektrikli feribotlar alev aldı Tayland'ın Samut Prakan eyaletinde şarj edilmek üzere marinaya çekilen elektrikli feribotlarda yangın çıktı.
21.02.2023 Haberler
Tayland'da elektrikli feribotlar alev aldı
Tayland'da elektrikli feribotlar alev aldı Tayland'ın Samut Prakan eyaletinde şarj edilmek üzere marinaya çekilen elektrikli feribotlarda yangın çıktı.
21.02.2023 Dünya
Bakan Çavuşoğlu: Filistin konusunda Türkiye'nin tutumu hiçbir zaman değişmeyecektir
Bakan Çavuşoğlu: Filistin konusunda Türkiye'nin tutumu hiçbir zaman değişmeyecektir Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Filistin konusunda Cezayir ile Türkiye'nin tutumu aynıdır ve hiçbir zaman değişmeyecektir" dedi.
10.12.2022 Haberler
Bakan Çavuşoğlu: Filistin konusunda Türkiye'nin tutumu hiçbir zaman değişmeyecektir
Bakan Çavuşoğlu: Filistin konusunda Türkiye'nin tutumu hiçbir zaman değişmeyecektir Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Filistin konusunda Cezayir ile Türkiye'nin tutumu aynıdır ve hiçbir zaman değişmeyecektir" dedi.
10.12.2022 Gündem
Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması yürürlükte
Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması yürürlükte Avrupa Birliği (AB) tarafından alınan Rusya’ya karşı yaptırım kararları kapsamındaki ‘Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması’ kararı AB Resmi Gazetesi’nde yayınlanarak yürürlüğe girdi.
5.12.2022 Uzmanpara
Uluslararası lojistik denizyolu taşımacılığı ile daha kolay
Uluslararası lojistik denizyolu taşımacılığı ile daha kolay Denizyolu taşımacılığı, dünya genelinde yaklaşık 4600 limanla ürünlerin güvenli ve hızlı bir şekilde tesliminin gerçekleştirilmesidir. Sunduğu avantajlar, bu taşımacılık türünü ön plana çıkarır. Uluslararası pazarda dikkat çekerek global ticaretin büyük bir kısmını oluşturur.
27.10.2022 Advertorial
Çalışana elektrik ve gaz desteğine vergi istisnası
Çalışana elektrik ve gaz desteğine vergi istisnası Hükümetin üzerinde çalıştığı, işçi, işveren ve muhtaç kesimlere yönelik desteği de içeren ekonomik torba teklifindeki bazı düzenlemelere Milliyet ulaştı.
3.10.2022 Ekonomi
Suudi Veliaht Prens Yunanistan'da! Dünya izliyor
Suudi Veliaht Prens Yunanistan'da! Dünya izliyor Dört yıllık tecritin ardından ilk kez bir AB üyesine ayak basan Muhammed bin Selman, atılan imzaları 'tarihi bir fırsat' olarak niteleyip tüm bölgede oyunun kurallarını değiştirmekten söz etti. Yunan medyası 'Suudi Prens'in büyük planı', 'Yunanistan enerji merkezi' gibi başlıklar atarken, Alman gazetesi Atina'nın adımlarını Türkiye'nin belirlediğini yazdı.
27.07.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Taşımacılığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.