Uludağ Alan Başkanlığı: Uludağ'da yüzde 85'lik alanın milli park statüsünde
Uludağ Alan Başkanlığı: Uludağ'da yüzde 85'lik alanın milli park statüsünde Uludağ Alan Başkanlığı tarafından, 13 bin hektar yüz ölçümlü Uludağ Milli Parkı'nın yaklaşık 2 bin hektarlık bölümünün 'Uludağ Alanı' olarak belirlendiği ifade edilerek, "Söz konusu alan orman dışındaki yaklaşık 50 yıldır yoğun yapılaşmanın hakim olduğu bir bölgedir. Bu alan milli park alanının yaklaşık yüzde 15'lik bölümüne denk gelmektedir. Kalan yüzde 85'lik alanın milli park statüsü halen devam etmektedir" açıklaması yapıldı.
15.07.2023 Ekonomi
Tunceli'de hava, su ve doğa sporları revaçta
Tunceli'de hava, su ve doğa sporları revaçta Tunceli, 6-7 Ekim'de Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Kentin son dönemde hava, su ve doğa sporlarındaki etkinliğine dikkat çeken yetkililer kentte bu etkinliklere olan ilgiye de değindi.
9.10.2018 Tatil
Şahinkaya dağcıların yeni gözdesi
Şahinkaya dağcıların yeni gözdesi Trabzon'un Düzköy ilçesi sınırlarında, uzaktan bakılınca kaleyi andıran görüntüsü, eteklerindeki çam ormanlarıyla dikkati çeken Şahinkaya, dağcılar başta olmak üzere adrenalin tutkunlarının gözdesi haline geldi.
30.08.2018 Tatil
İnstagram'ın maceracı ünlüleri
İnstagram'ın maceracı ünlüleri Instagram'ın yaygınlık kazanması doğa sporlarının daha fazla insana ulaşmasını sağladı. Son yıllarda farklı yaş ve meslek gruplarından insanların kurduğu kulüpler ve onların sosyal medya paylaşımları da bu açıdan dikkat çekici seviyeye ulaşmış durumda. İşte tamamı kadın doğa sporculardan oluşan grubun onlarca metre yüksekte çektiği fotoğraflar...
8.05.2018 Tatil
Doğanın maceracı kadınları
Doğanın maceracı kadınları Bir grup maceracı kadının kurduğu ve zaman içinde büyüyen Outdoor Women hareketi, doğa sporlarına meraklıları bir araya getiriyor. Sosyal medyada da yüz binlerce takipçisi olan grup üyeleri, en tehlikeli doğa sporlarını başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor.
23.04.2018 Tatil
İstanbul yakınlarında trekking yapılacak 10 yer
İstanbul yakınlarında trekking yapılacak 10 yer Sonbaharın gelişiyle birlikte trekking rotaları yeniden revaçta. İşte İstanbul'a yakın trekking yapılabilecek noktalar.
6.11.2017 Tatil
Av ve doğa tutkunları  Menemen’de buluşacak
Av ve doğa tutkunları Menemen’de buluşacak Expomen Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı, 5 Ekim’de Gölpark’ta başlayacak. Ülkenin dört bir yanından gelecek konuklar, sürpriz hediyeye kavuşacak
29.09.2017 Ege