Donanma

Donanma

Son dakika donanma haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan donanma gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan donanma haber sayfamızda...

Donanma

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.159 donanma haberi bulunmuştur.
İlk ayak basan neden Barış Manço oldu? Bir Türk'ün bile yaşamadığı köy: Turkeye
İlk ayak basan neden Barış Manço oldu? Bir Türk'ün bile yaşamadığı köy: Turkeye İki farklı rivayet, kazanılan büyük bir zafer ve Hollanda’nın göbeğinde 'Türkiye' isimli köy! İlk Türk ziyaretçisi Barış Manço olan bu köy, 412 yıldır göndere çekilmiş ay yıldız gölgesinde yaşıyor. Üstelik yaşananların hepsi, birbirini İspanyollardan koruyan Türk ve Hollandalıların barış dolu duygularının vücut bulmuş hali.
12.04.2024 Yaşam
Gazze'de son durum... İran bu kez kendi topraklarında vuruldu! Cephaneliği ele geçirdiler, savaş yayılıyor
Gazze'de son durum... İran bu kez kendi topraklarında vuruldu! Cephaneliği ele geçirdiler, savaş yayılıyor Hafta başında Suriye'nin başkenti Şam'daki büyükelçilik binası İsrail tarafından füzelerle vurulan İran, bu kez kendi topraklarında saldırıya uğradı.
4.04.2024 Haberler
Donanmadan zafer geçişi!
Donanmadan zafer geçişi! Deniz Kuvvetleri Komutanlığı unsurları Çanakkale Boğazı’nda geçit töreni gerçekleştirdi. Törende dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı gemisi ‘TCG Anadolu da yer aldı. Ardından ‘SOLOTÜRK’ün Şehitler Abidesi ve Çanakkale Boğazı’ndaki gösteri uçuşu adeta nefesleri kesti.
18.03.2024 Haberler
Bir millletin destanı: Çanakkale
Bir millletin destanı: Çanakkale Bir milletin çocuğu, genci, kadını, erkeği ve yaşlısı ile cephe önünde ve gerisinde topyekûn varlığını ortaya koyduğu Çanakkale’de deniz savaşlarının kahramanlarından biri de Kıdemli Yüzbaşı Ahmet Saffet Bey’di.
17.03.2024 Gündem
Rusya, İran ve Çin Umman Körfezi'nde savaş gemileriyle ortak tatbikata başlıyor
Rusya, İran ve Çin Umman Körfezi'nde savaş gemileriyle ortak tatbikata başlıyor Tatbikatta Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Oman, Hindistan ve Güney Afrika donanmalarından temsilcilerin gözlemci olarak görev alacağı bildirildi.
12.03.2024 Dünya
Yunanistan'dan Anti-drone kubbesi! Atina'yı Bayraktar TB-2 korkusu sardı, Ermenilerle 2030 için işbirliği
Yunanistan'dan Anti-drone kubbesi! Atina'yı Bayraktar TB-2 korkusu sardı, Ermenilerle 2030 için işbirliği Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Ermenistan ve Yunanistan'ın 2030'lu yıllarda işbirliği yaparak Bayraktar TB-2'lere karşı bir savunma sistemi kuracaklarını açıkladı.
11.03.2024 Dünya
Yer: Çanakkale! 109 yıl kayıptı, yeri belirlendi
Yer: Çanakkale! 109 yıl kayıptı, yeri belirlendi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karataş, askeri ve resmi evrakları inceleyerek 109 yıl sonra kayıp 'Halileli Batarya Şehitliği'nin yerini tespit etti
9.03.2024 Haberler
Yer: Çanakkale! 109 yıl kayıptı, yeri belirlendi
Yer: Çanakkale! 109 yıl kayıptı, yeri belirlendi Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karataş, askeri ve resmi evrakları inceleyerek 109 yıl sonra kayıp 'Halileli Batarya Şehitliği'nin yerini tespit etti
9.03.2024 Gündem
Saldırılar Kızıldeniz’de can aldı
Saldırılar Kızıldeniz’de can aldı Yemen’deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz’de ticari gemilere yönelik saldırılarını sürdürürken, saldırılarda ilk kez can kaybı yaşandı.
8.03.2024 Dünya
ABD'nin gizli 'Türkiye haritası' Yunanistan'da depreme yol açtı: Acınası bir durum
ABD'nin gizli 'Türkiye haritası' Yunanistan'da depreme yol açtı: Acınası bir durum ABD kongresinden sızan gizli raporda Türkiye'yi hem Ege'de hem de Akdeniz'de ilgilendiren bir harita ortaya çıktı. Söz konusu harita Yunanistan'da adeta depreme yol açtı.
4.03.2024 Dünya
Özgür Özel: CHP'nin aday belirleme süreçlerinde kadın adayların ve gençlerin olmasını istedik
Özgür Özel: CHP'nin aday belirleme süreçlerinde kadın adayların ve gençlerin olmasını istedik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Candan Yüceer'in 'Proje Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Kentte bir otelde düzenlenen programda konuşan Özel, 2011 yılından beri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olduğunu, yaklaşık 8,5 - 9 yılının da grup başkanvekili olarak geçtiğini belirtti.
3.03.2024 Gündem
Yerli uçak gemisinin tasarımı ne anlatıyor? 'KAAN'dan sonraki en büyük proje olur'
Yerli uçak gemisinin tasarımı ne anlatıyor? 'KAAN'dan sonraki en büyük proje olur' Geçtiğimiz günlerde Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın ardından gözler yerli imkanlarla tasarlanıp inşa edilmesi planlanan uçak gemisine döndü. Savunma ve Denizcilik Araştırmacısı Kozan Selçuk Erkan, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Dizayn Proje Ofisi tarafından paylaşılan fotoğraflar üzerinden uçak gemisi tasarımına ilişkin olası senaryoları Milliyet.com.tr'ye anlattı.
28.02.2024 Gündem
Yunan Savunma Bakanı Dendias'tan Türkiye itirafı: Kuşatmaya hazırlanıyorlar
Yunan Savunma Bakanı Dendias'tan Türkiye itirafı: Kuşatmaya hazırlanıyorlar Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias,Türkiye'nin son aylarda dış politikadaki hamlelerini yorumladı. Olası bir savaş konusuna da değinen Dendias adeta "Ulusal egemenliğimiz için çalışıyorum" dedi.
25.02.2024 Dünya
'Kralların kralı' uçtu! KAAN Yunanistan ve Rum basınında ses getirdi
'Kralların kralı' uçtu! KAAN Yunanistan ve Rum basınında ses getirdi Türkiye'nin geliştirdiği beşinci nesil savaş uçağı projesi 'KAAN' ilk kez gökyüzünde görüntülendi. KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesi ise Yunan medyasında kısa sürede ses getirdi.
21.02.2024 Dünya
Türk Hava Kuvvetleri devleri geride bıraktı! ABD dergisi açıkladı, işte en güçlü 20 ülke
Türk Hava Kuvvetleri devleri geride bıraktı! ABD dergisi açıkladı, işte en güçlü 20 ülke 2024 yılının dünyadaki en güçlü hava kuvvetleri sıralaması belli oldu. Türkiye, Yunanistan, İsrail, Fransa gibi ülkelere adeta fark attı.
20.02.2024 Dünya
Rusya'ya soğuk duş! Filo eriyor... Bu kadar üs ve gemi nasıl vuruldu?
Rusya'ya soğuk duş! Filo eriyor... Bu kadar üs ve gemi nasıl vuruldu? Ukrayna savaşının başından bu yana Rus donanmasının Karadeniz filosu Ukrayna'ya çok sayıda gemi kaybetti. Art arda devam eden saldırılarda Ukrayna tarafından hedef alınan son gemi, yakın geçmişte İstanbul Boğazı'nda Rus askerlerin verdiği pozla gündeme gelen Sezar Kunikov oldu. "Bir savaş gemisi vatan toprağıdır" diyen İstanbul Topkapı Üniversitesi Öğretim Üyesi, Denizcilik ve Global Stratejiler Merkezi Başkanı Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Rus Karadeniz filosunun yaşadığı hezimetin perde arkasını anlattı.
18.02.2024 Dünya
Farklı şehirlerde aynı gün hayatını kaybettiler! Dede ve toruna acı veda
Farklı şehirlerde aynı gün hayatını kaybettiler! Dede ve toruna acı veda İzmit'te yaşayan Abdullah Koç (80) ile İzmir'de yaşayan torunu Büşra Özay (29), aynı gün hayatlarını kaybetti. Dede ve torun, birlikte kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.
17.02.2024 Gündem
Dede ile torunu aynı günde öldü
Dede ile torunu aynı günde öldü Kocaeli'de yaşayan 80 yaşındaki Abdullah Koç ile İzmir'de yaşayan 29 yaşındaki torunu Büşra Özay aynı günde hayatını kaybetti.
17.02.2024 Gündem
Türk ve Yunan ordularını karşılaştırdılar! ABD basını yayınladı: Ekonomi, hava, kara ve deniz kuvvetleri
Türk ve Yunan ordularını karşılaştırdılar! ABD basını yayınladı: Ekonomi, hava, kara ve deniz kuvvetleri ABD merkezli Globalfire, Türk ve Yunan ordusunu her açıdan karşılaştırdı. Söz konusu gelişmede Ankara, Atina'ya tam beş alanda fark attı.
31.01.2024 Dünya
İran medyası ABD'nin vuracağı yerleri yazdı: Parmaklarımız tetikte
İran medyası ABD'nin vuracağı yerleri yazdı: Parmaklarımız tetikte ABD Başkanı Joe Biden, Orta Doğu'daki ABD askerlerinin ölümünün ardından ne yapacaklarına karar verdiklerini açıkladı ancak bilgi vermedi. İran medyasına konuşan yetkililer ise Washington'un kilit noktalara saldırmaya hazırlandığını söyledi ve konumunu bile paylaştı.
31.01.2024 Dünya
F-16'lar ne zaman Türkiye'ye gelecek? Son bilgiler...
F-16'lar ne zaman Türkiye'ye gelecek? Son bilgiler... CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Türkiye ile ABD arasında süren F-16 görüşmelerine ilişkin son bilgileri aktardı.
29.01.2024 Gündem
Son dakika... Ruslar, Putin'in ne zaman Türkiye'ye geleceğini açıkladı
Son dakika... Ruslar, Putin'in ne zaman Türkiye'ye geleceğini açıkladı Rusya lideri Putin'in yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin'in önümüzdeki ay Türkiye'ye gelmek için planlar yaptığını duyurdu.
29.01.2024 Dünya
Bakan Fidan'dan uluslararası kamuoyuna Gazze çağrısı
Bakan Fidan'dan uluslararası kamuoyuna Gazze çağrısı Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tiran’da Arnavut mevkidaşı İgli Hasani ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Fidan, Gazze’deki trajediye ilişkin açıklamasında, “Bombalardan ve kurşunlardan ölen insanlara ilaveten, on binlerce, yüz binlerce insanı açlıkla kaybedebiliriz. Bu dünya kamuoyunun taşıyamayacağı büyük bir vicdani yük olur” dedi.
29.01.2024 Dünya
Yunan basını 2030'u yazdı! Türkiye fark attı: Savaş uçakları, SİHA'lar ve donanma
Yunan basını 2030'u yazdı! Türkiye fark attı: Savaş uçakları, SİHA'lar ve donanma 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştıran Kathimerini gazetesi, iki ülkenin o yıllardaki askeri gücünü ele aldı.
29.01.2024 Dünya
Dünyanın en büyük yolcu gemisi yola çıktı! Tam 7 gün sürecek
Dünyanın en büyük yolcu gemisi yola çıktı! Tam 7 gün sürecek Dünyanın en büyük yolcu gemisi olan ve Titanik’ten 5 kat daha büyük “Icon of the Seas” yolcu gemisi Miami'den ayrıldı.
29.01.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Donanma ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.