Kızılay Başkanı Kınık CNN Türk'te açıkladı: Arkadaşlarımızın AHBAP'a yaptığı işlemi eleştirdim
Kızılay Başkanı Kınık CNN Türk'te açıkladı: Arkadaşlarımızın AHBAP'a yaptığı işlemi eleştirdim Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 'Kızılay çadır sattı' tartışmasıyla ilgili olarak CNN TÜRK'te Tarafsız Bölge'nin sorularını yanıtladı. "Arkadaşlarımızın AHBAP'a yaptığı işlemi eleştirdim." diyen Kerem Kınık, "Tüm çadırları AFAD'a verdik" ifadelerini kullandı.
27.02.2023 Haberler
Kızılay Genel Başkanı Kınık, Reyhanlı’da muz hasadı yaptı
Kızılay Genel Başkanı Kınık, Reyhanlı’da muz hasadı yaptı Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde vatandaşların ve yabancı misafirlerin meslek edinmeleri ve kendi geçimlerini sağlamaları amacıyla oluşturulan serada muz hasadı gerçekleştirdi. Kınık, hasadı yapılan muzların yetimhanelere dağıtılacağını söyledi.
22.02.2022 Gündem
Son dakika... Kızılay Başkanı'ndan corona virüse karşı 'pasif aşı' müjdesi!
Son dakika... Kızılay Başkanı'ndan corona virüse karşı 'pasif aşı' müjdesi! Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, Türkiye’de Kovid-19 hastaları için plazma arayışına gerek kalmadığını söyleyerek “Stoklarımızda da 3 bin ünite dondurulmuş plazma var. Türkiye, koronavirüs salgınında plazma bağışı konusunda dünyada birinci sırada. Hastalarımızın yüzde 95’i bağış yaptı. Plazmanın para karşılığı satılması kanunen suçtur" dedi. Dr. Kınık bir de müjde verdi. Kınık, “Pasif bağışıklık olarak bilinen hiperimmünglobulin’in endüstriyel üretimine başlayacağız. Yani plazma içinden saflaştırarak elde ettiğimiz antikorlarla ‘pasif aşı’ üreteceğiz. İlk çalışmalarımızı tamamladık. Artık yeni bir salgın durumunda dahi elimizde yeterli sayıda dondurulmuş plazma ve pasif aşı olacak" diye konuştu.
2.06.2020 Gündem