Kandil Duası: Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib Kandilinde Okunacak Dualar, Sureler ve Anlamları Nelerdir? Kandil Duaları ve Anlamları!
Kandil Duası: Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib Kandilinde Okunacak Dualar, Sureler ve Anlamları Nelerdir? Kandil Duaları ve Anlamları! İslam dünyasının bazı özel dini günleri vardır. Bu dini günlerden bazıları da kandiller günleridir. Kandillerin İslam dünyasında önemli yeri vardır. İslam alemi bu günleri ibadet ederek geçirir. Müminler Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib kandillerinde Kur’an-ı Kerim okur, namaz kılar, oruç tutar ve kandil duası ederler. Müslüman alemi kandil günlerinde camilerde toplanır. Miraç, Mevlid, Berat ve Regaib kandilinde okunacak dualar nelerdir? Kandil duası ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
11.01.2024 Dualar
Seher Vakti Nedir, Ne Zamandır? Seher Vaktinde Yapılacak Duaların Okunuşu ve Anlamı
Seher Vakti Nedir, Ne Zamandır? Seher Vaktinde Yapılacak Duaların Okunuşu ve Anlamı Seher vakti ne zamandır ve ne zaman biter? Bu gibi sorular her Müslümanın merak ettiği konular içerisinde yer alır. Şimdi Seher vakti ne zamandır? Belirtileri ve ne zaman bittiği ile ilgili bilgileri derledik.
2.11.2023 Dualar
Regaip Kandili duası, duaların okunuşu ile anlamları 2022 || Müslüman alemi için önemli olan Regaip Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler?
Regaip Kandili duası, duaların okunuşu ile anlamları 2022 || Müslüman alemi için önemli olan Regaip Kandili'nde okunacak dualar ve sureler neler? Regaip Kandili'nde okunacak dualar ve anlamları bu mübarek zamanda öne çıkıyor. 2022 yılının ilk kandili olan Regaip Kandili'nde eller semaya kaldırılacak dualar okunacak ve ibadetler edilecek. Regaip Kandili duası ve okunuşu merak ediliyor. İşte Regaip Kandili gecesi okunacak dualar ve sureler...
3.02.2022 Gündem
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir?
Cenaze Namazı Nasıl Kılınır? Cenaze Namazı Duaları Nelerdir? Cenaze namazı, rüku ve secdesi olmayan namazlardan birisidir. Selam vermenin vacip olduğu cenaze namazında, dört tekbir getirilerek kılınır. Cenaze namazı nasıl kılınır, hangi dualar edilir, cenaze namazı kaç rekattır gibi soruların yanıtlarını derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Kısmet Açma Duaları Nelerdir? Her Türlü Kısmetin Açılması İçin Hangi Dualar Okunur?
Kısmet Açma Duaları Nelerdir? Her Türlü Kısmetin Açılması İçin Hangi Dualar Okunur? Kısmeti kapalı olanlar için pek çok okunması gereken dua vardır. Bu dualar özellikle bazı zamanlarda okunmalıdır. Aksi taktirde etkili olmayabilir. Hangi dua ya da hangi duanın ne zaman okunacağı çok önemlidir. Bu yüzden kısmet açma duası nedir ve ne zaman okunmalıdır gibi soruları sizler için derledik.
4.04.2024 Dini Bilgiler
Namaz Sureleri Sırası - 5 Vakit Namazda Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Sırayla Bütün Namaz Sureleri ve Duaları
Namaz Sureleri Sırası - 5 Vakit Namazda Okunan Dualar ve Sureler Nelerdir? Sırayla Bütün Namaz Sureleri ve Duaları İslam’ın ikinci şartı olan namaz Müslüman alemi için farz kılınmıştır. Dinin direği olarak da nitelendirilen namaz 5 vakit kılınır. Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı vakitlerinde kılınan namaz surelerinin sıralaması vardır. Namaz sureleri sıralaması ve namazda okunan dualar ile anlamları ibadette önemli yere sahiptir. Zammı sureler namazda okunan kısa surelere denir ve Kur'an-ı Kerim'in son sayfalarında yer alır. Namazda okunan zammı sureler sıralaması ve okunuşu nelerdir? diyorsanız "Namaz sureleri sırası" içeriğimizden detaylıca okuyabilrsiniz.
28.03.2024 Sureler
Sübhaneke Duası Okunuşu ve Anlamı ile Sübhaneke Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali, Fazileti
Sübhaneke Duası Okunuşu ve Anlamı ile Sübhaneke Arapça Okunuşu, Türkçe Anlamı, Diyanet Meali, Fazileti İslam'ın 5 şartından ikincisi namazdır. Namazda kılarken okunması gereken dualar ve sureler bulunur. Bu dualar arasında Sübhaneke de vardır. Namaz kılan Müslümanların Sübhaneke duasını ezberlemeleri gerekir. Namaz kılarken okunması gereken dualardandır. Tekbir getirdikten sonra okunur. Sübhaneke kelime anlamı yücelik üstünlük demektir. İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Sübhaneke duasının fazileti çoktur. Sübhaneke duası Arapça okunuşu, Türkçe anlamı, tefsiri ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
Tahiyyat duası oku: Tahiyyat duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı
Tahiyyat duası oku: Tahiyyat duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı İslam alemi için farz sayılan beş vakit namazda okunacak belli başlı dualar vardır. Bu dualar arasında Tahiyyat duası da bulunur. Diğer adıyla Ettehiyatü duası olarak da bilinen Tahiyyat duası anlamı nedir, okunuşu nasıl? İşte Tahiyyat duası Arapça dinle - Türkçe yazılışı...
2.11.2023 Dualar
Rabbena Duaları - Rabbenağfirli ve Rabbena Atina Duaları Anlamı, Okunuşu, Meali ve Fazileti
Rabbena Duaları - Rabbenağfirli ve Rabbena Atina Duaları Anlamı, Okunuşu, Meali ve Fazileti İslam alemine farz kılınan namazlar günde 5 vakit kılınır. Namaz kılınırken okunan bazı sure ve dualar bulunur. Rabbena Duası bunlardan birisidir. Rabbena Atina ve Rabbenağfirli dualarını namaz sonunda okumak ise sünnettir. Okunuşu ve ezberlemesi oldukça kolay olan Rabbena Duası namazlarda son oturuşta okunur. Namaz sonunda bu iki duayı okumak ise sünnettir. Rabbenağfirli ve Rabbena Atina Duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili detaylı bilgilere "Rabbena Duası Okunuşu" içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
Sıkıntı Duası Oku: Sıkıntıyı Gideren Rahatlatan Duaların Türkçe Okunuşu ve Anlamı
Sıkıntı Duası Oku: Sıkıntıyı Gideren Rahatlatan Duaların Türkçe Okunuşu ve Anlamı Herhangi bir sıkıntısı olan vatandaşlar dualara sığınarak ferahlamak istiyor. Sıkıntının giderilmesi için hangi dua okunur merak ediliyor. İster Arapça, ister Türkçe sıkıntı duası araştıranlar için sıkıntı duasını haberimize ekledik. Sıkıntıyı gideren,rahatlatan dualar nelerdir? Sıkıntı Duası ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
İsmi Azam Duası Okunuşu Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali
İsmi Azam Duası Okunuşu Arapça Yazılışı, Türkçe Anlamı, Fazileti ve Diyanet Meali Tüm kapıları açan, reddedilemeyecek bir dua olarak rivayet edilen İsmi Azam Duası Allah'ın en büyük ismi anlamına gelmektedir. Rivayetlere göre İsmi Azam Duasının en az 11 kere en fazla da 111 kere okunması dileklerin kabul olmasına vesile olur. Okuması oldukça faziletli dualar arasında yer alır. Peygamber Efendimizin hadislerinden yola çıkarak belirlenen bu dua yapılacak en kuvvetli dualardan bir tanesidir. İsmi Azam Duası okunuşu, Türkçe anlamı, Arapça yazılışı, diyanet meali ve fazileti ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
2.11.2023 Dualar
Haşr Suresi (Lev Enzelna) Okunuşu Ve Anlamı:  Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Haşr Suresi (Lev Enzelna) Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali İkinci ayetinde “elHaşr” kelimesinin geçmesi ile sure Haşr ismini almıştır. Haşr suresinde Hazreti Muhammed (s.a.v.) ve ashabının Medine’de yaşadıkları dönemde Nadioğulları ile anlaşma yaptıklarını. Fakat Nasdiroğulları’nın bu anlaşmaya uymayıp tüm Müslümanları ortadan kaldırmak için Mekkeli müşrikler lehinde ittifak yaptıkları anlatılmaktadır.
24.10.2023 Sureler
Saffat Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali
Saffat Suresi Okunuşu Ve Anlamı: Türkçe Tefsiri, Arapça Yazılışı, Fazileti, Diyanet Meali Saffat suresi, Kur’an-ı Kerim’in 37. suresidir. Sure toplam 182 ayetten oluşur. Saffat suresi, Mekke döneminde indirildiğine inanılır. Saffat suresi, Yasin suresinden sonra, Sad suresinden önce yer almaktadır.
24.10.2023 Sureler
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları
KADİR GECESİ MESAJLARI 2023: En Güzel, Resimli, Anlamlı Kısa ve Uzun Kadir Gecesi Sözleri ile Kandil Mesajları İslam aleminde önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan’ın 27. Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in Kadir Gecesinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bin aydan daha hayırlı Ramazan ayında idrak edilen bu gece de Müslüman alemi resimli, kısa, uzun, anlamlı kadir gecesi mesajları ve kadir gecesi sözlerini birbirleri ile paylaşacak. ‘Kadir gecemiz mübarek olsun’ mesajları ile İslam alemi birbirlerine dualarını ve iyi dileklerini iletecek. Eğer sizlerde yeni, resimli, anlamlı, en güzel kısa ve uzun Kadir Gecesi sözlerini sevdiklerinize iletmek istiyorsanız ‘Kadir Gecesi Mesajları 2023’ içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Gündem
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Rızık Duası Oku: Bereket Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı
Rızık Duası Oku: Bereket Duası Arapça Okunuşu ve Türkçe Anlamı Dua etmek İslam dünyasının önemli ibadetlerinden birisidir. İşlerinin açılmasını isteyenler rızık duası ederler. Rızık duası bolluk, bereket için okunur. İslam alimleri tarafından rızık için okunacak dualar rivayet edilmiştir. Dünyevi işlerin hayırlı olması, maddi zorluklar çekenler helal para kazanmak amacıyla ve borçlarından kurtulmak için Allah'a yönelerek dua ederler. Bol rızık ve bereket için Peygamber Efendimiz Vakıa Suresinin okunmasını buyurmuştur. Rızık duası, bereket duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
6.03.2022 Dualar
Yağmur Duası Türkçe okunuşu | Yağmur Duası nedir, nasıl yapılır?
Yağmur Duası Türkçe okunuşu | Yağmur Duası nedir, nasıl yapılır? Yağmur duası nedir, nasıl yapılır sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda bugün kılınacak olan cuma namazının ardından camilerde yağmur duası yapılacağı duyuruldu. Aralık ayına girilmesine rağmen yurt genelinde yağışların yok denecek kadar az olması nedeni ve önümüzdeki günlerde bizleri bekleyen kuraklık nedeniyle camilerde Yağmur Duası yapılacak. İşte Yağmur Duası Türkçe okunuşu...
17.02.2022 Dualar
Yağmur duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı nedir? Yağmur duası nasıl yapılır?
Yağmur duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı nedir? Yağmur duası nasıl yapılır? Ülke genelinde kuraklık yaşanırken bugün cuma namazı sonrası müminler yağmur duası edecek. Yağmur duasının nasıl okunacağını henüz bilmeyen vatandaşlar Yağmur duası Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı nedir sorusuna cevap arıyorlar.
11.12.2020 Gündem
Arefe günü okunacak dualar nelerdir? Arefe günü hangi dualar ve sureler okunur?
Arefe günü okunacak dualar nelerdir? Arefe günü hangi dualar ve sureler okunur? Mübarek Ramazan ayı içerisinde son günlerin içerisinde yer alıyoruz. Yarın Ramazan Bayramının müjdeleyicisi olan Arefe günü eda edilecek. Arefe gününü gündüz oruçlu geçirecek olan binlerce müslüman arefe gününde okunacak dular nelerdir sorularına yanıt aramaya başladı. Peki Arefe gününde nasıl dua edilmelidir, hangi dualar okunur, İhlas suresi okumanın fazileti nedir?
17.02.2022 Ramazan
İftar duası Türkçe - İftar duası ve anlamı
İftar duası Türkçe - İftar duası ve anlamı İftara yaklaşırken, iftar duası hakkında bilgi almak isteyenler, iftar duası Türkçe - iftar duası ve anlamı araştırmasına geçti. Orucunu açmadan önce dua okumak isteyenler, iftarda okunması gereken duayı haberimizin içeriğinden okuyabilir. Aynı zamanda anlamını öğrenebilir. İşte iftar duası Türkçe, iftar duası ve anlamı...
17.02.2022 Ramazan
İftar (oruç) duası... Oruç nasıl açılır? İftar duası nedir?
İftar (oruç) duası... Oruç nasıl açılır? İftar duası nedir? Bugün 81 ilde ilk iftar yapılacak ve ilk oruç açılacak. Milyonlarca Müslüman büyük bir heyecan yaşıyor. Oruç öncesi binlerce kişi 'Oruç nasıl açılır? İftar duası nedir?' sorusuna cevap arıyor... İşte İftar, oruç duası...
24.04.2020 Gündem