Eritre

Eritre

Son dakika Eritre haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Eritre gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Eritre haber sayfamızda...

Eritre

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 627 eritre haberi bulunmuştur.
Dünya ‘Kaan’ı kutladı! 'Bu sadece başlangıç'
Dünya ‘Kaan’ı kutladı! 'Bu sadece başlangıç' Türkiye’yi savunma sanayisinde ve teknolojide dünyanın en üst ligine taşıyan KAAN’ın ilk uçuşunun gurur ve sevinci Türkiye ile sınırlarını aştı. Türkiye’nin 5. nesil savaş uçağı KAAN’ın ilk uçuşu, dünyanın dört bir yanından farklı milliyetten insanların ortak sevinci oldu.
25.02.2024 Gündem
Hollanda'nın Lahey kentinde, Eritreliler arasında neden çatışma çıktı?
Hollanda'nın Lahey kentinde, Eritreliler arasında neden çatışma çıktı? Hollanda’nın Lahey kentinde Eritreli hükümet muhalifleri ile hükümet yanlısı gruplar arasında yaşanan çatışma, kontrolden çıktı.
18.02.2024 Dünya
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler
İtalyanlar açıkladı! Mültecileri deniz komşularına gönderecekler İtalya, ülkede sayılarının arttığı Afrikalı mültecileri göndereceği ülkeyi açıkladı.
30.01.2024 Dünya
Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Listenin zirvesinde dört Avrupa ülkesi var
Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu! Listenin zirvesinde dört Avrupa ülkesi var Henley Pasaport Endeksi'ne göre dört Avrupa ülkesi artık dünyanın en güçlü pasaportlarına sahip.
12.01.2024 Dünya
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması
Dünya Nüfusu 2024: Dünyada Kaç İnsan Var? Ülkelere Göre Dünya Nüfus Sıralaması Dünya üzerinde yaşayan insan sayısı anlamına gelen dünya nüfusu her geçen gün artış gösteriyor. Bu artışlar yıldan yıla ölüm, doğum ve göçlere göre farklılık gösterebiliyor. Dünya üzerinde bu artış bazı ülkelerde daha fazla artış gösteriyor. Ülkelere göre dünya nüfus sıralamasında Çin başı çekerken ikinci sırada Hindistan ve üçüncü sırada Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yer alıyor. Kadın ve erkek doğum, ölüm oranları da ülke içerisinde farklılıklar gösteriyor. Dünyada kaç insan var? Ülkelere göre güncel dünya nüfus sıralaması ve tablosu ile ilgili detaylı bilgilere “Dünya Nüfusu 2024” içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
5.01.2024 Dünya
Cibuti Hakkında Bilgiler; Cibuti Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Cibuti Hakkında Bilgiler; Cibuti Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Cibuti kıyı boyu uzanan büyük sahilleriyle ziyaretçilerine güzel anlar yaşatan ülkelerden birisidir. Türkiye'den direkt uçuşların olmadığı ülkeye, dilerseniz aktarmalı şekilde gidebilirsiniz. Cibuti neresidir, para birimi hangisi, resmi dili nedir, Türkiye ile saat farkı ne kadar, başkenti neresi ve nüfusu ne kadardır sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil
Etiyopya Hakkında Bilgiler; Etiyopya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Etiyopya Hakkında Bilgiler; Etiyopya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Hristiyanlık dinine mensup olma yönünden dünyanın ilk milletlerinden birisi olan Etiyopya, en eski medeniyetlerden birisidir. Güzel manzaralardan, antik kentlere kadar birçok yapıya ev sahipliği yapan Etiyopya, bu yönden önemli seviyelerde turist ağırlıyor. Etiyopya ülkesi nerede bulunuyor, sahip olduğu nüfus ne kadardır, kullandığı para birimi hangisi, resmi dili nedir sorularının yanıtlarını derledik.
3.01.2024 Tatil
Eritre Hakkında Bilgiler; Eritre Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Eritre Hakkında Bilgiler; Eritre Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Eritre kurulduğu tarihten 1993 yılına kadar birçok ülkenin himayesi altında kalmıştır. 1993 yılına gelindiğinde, Endonezya'dan ayrılan ülke, bağımsızlığını ilan etti. Nüfusunun büyük çoğunluğu kırsal alanlarda yaşar. Eritre nerede, başkenti neresi, nüfusu ne kadar, resmi dili ve para birimi nedir sorularının yanıtlarını derledik.
2.01.2024 Tatil
FIFA'ya şoke eden başvuru! Devlet yasakladı: Futbolcular firar ediyor
FIFA'ya şoke eden başvuru! Devlet yasakladı: Futbolcular firar ediyor Afrika'nın küçük nüfuslu ülkeleri arasında yer alan Eritre, FIFA'ya Dünya Kupası elemelerine katılmama talebini iletti.
16.11.2023 Dünyadan Futbol
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı
Büyükelçi atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan atama kararları ile 4 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı.
13.11.2023 Gündem
Afrika ülkeleri ile ticaret hacminde büyük artış
Afrika ülkeleri ile ticaret hacminde büyük artış Türkiye, Afrika Ülkeleri ile Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi ile bölgedeki ticaret hacmini son 20 yılda yüzde 800 artırdı.
20.10.2023 Ekonomi
Öldürülenler arasında Türk vatandaşı da var
Öldürülenler arasında Türk vatandaşı da var İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalarda çifte vatandaşlığı olan bir Türk’ün hayatını kaybettiği bildirildi.
13.10.2023 Gündem
Polonya-Ukrayna tahıl krizi dünyayı nasıl etkileyecek?
Polonya-Ukrayna tahıl krizi dünyayı nasıl etkileyecek? Polonya, tahıl anlaşmazlığı nedeniyle Ukrayna'ya silah yardımını durduracağını açıkladı. Oysa Polonya, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası Kiev yönetiminin en sadık destekçilerinden biriydi. Polonya-Ukrayna ilişkileri tahıl ihracatı sorunu nedeniyle büyük bir engelle karşılaştı. Peki bu kriz dünyayı nasıl etkileyecek?
22.09.2023 Dünya
Venedik Mimarlık Bienali Seçkisi
Venedik Mimarlık Bienali Seçkisi "Çeşitlilik bizim normumuzdur” vurgusu ve “Geleceğin Laboratuvarı" temasıyla Lesley Lokko küratörlüğünde düzenlenen, 64 ülke pavyonu ve ana sergide özellikle Afrika’dan tasarımcıların katılımı ile gerçekleşen Venedik Mimarlık Bienali’nde Arsenale ve Giardini’de bulunan eserlerden kaçırılmaması gerekenleri derledik.
31.07.2023 Mimarlık
Tahıl koridorunda yollar ayrılıyor! İşte Rusların yeni rotası
Tahıl koridorunda yollar ayrılıyor! İşte Rusların yeni rotası Ukrayna, tahıl sevkiyatı için yeni rota arayışına girerken, Rusya’nın bir süredir İran üzerinden geçen yeni bir rota için çalışma yürüttüğü öne sürülüyor.
28.07.2023 Dünya
Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 14 kaçak göçmen kurtarıldı
Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 14 kaçak göçmen kurtarıldı Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi açıklarında Yunan Sahil Güvenlik ekiplerince, Türk kara sularına geri itilerek ölüme terk edilen can salı içindeki 14 kaçak göçmen kurtarıldı.
25.06.2023 Gündem
Akdeniz’de sürüklenen teknedeki 117 göçmen kurtarıldı
Akdeniz’de sürüklenen teknedeki 117 göçmen kurtarıldı İspanya yardım kuruluşu Open Arms, Libya’dan yola çıkan ve Akdeniz’de sürüklenmeye başlayan teknedeki 117 göçmenin kurtarıldığını açıkladı.
17.06.2023 Dünya
2023’ün ilk 5 ayında mercimek ihracatı 200 milyon dolara yaklaştı
2023’ün ilk 5 ayında mercimek ihracatı 200 milyon dolara yaklaştı Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nden 2022 yılında 41.150 bin ton mercimek ihraç edilirken 45 milyon 957 bin dolar katma oluşturulduğunu açıkladı.
14.06.2023 Ekonomi
Kızıldeniz Nerede? Hangi Ülkelere Kıyısı Vardır Ve Önemi Nedir?
Kızıldeniz Nerede? Hangi Ülkelere Kıyısı Vardır Ve Önemi Nedir? Afrika ile Asya arasında yer alan Kızıldeniz, pek çok açıdan dünyanın en önemli denizleri içerisinde gelir. Kızıldeniz nerede? Hangi ülkelere kıyısı vardır ve önemi nedir? Kızıldeniz hakkında merak edilenler.
27.04.2023 Eğitim
Türklerin tahliyesinde ikinci perde
Türklerin tahliyesinde ikinci perde Türkiye’nin başlattığı tahliye operasyonu kapsamında, Sudan’dan çıkarılan bin 600 Türk vatandaşı otobüslerle yapılan zorlu bir kara yolculuğunun ardından Etiyopya’ya ulaştırıldı.
26.04.2023 Dünya
Kızıldeniz Nerede? Hangi Ülkelere Kıyısı Vardır Ve Önemi Nedir?
Kızıldeniz Nerede? Hangi Ülkelere Kıyısı Vardır Ve Önemi Nedir? Afrika ile Asya arasında yer alan Kızıldeniz, pek çok açıdan dünyanın en önemli denizleri içerisinde gelir. Kızıldeniz nerede? Hangi ülkelere kıyısı vardır ve önemi nedir? Kızıldeniz hakkında merak edilenler.
11.04.2023 Eğitim
İzmir'de 32 kaçak göçmen yakalandı
İzmir'de 32 kaçak göçmen yakalandı İzmir'in Karaburun ilçesinde jandarmanın durdurduğu minibüste 32 kaçak göçmen ile 1 organizatör şüphelisi yakalandı.
8.04.2023 Gündem
İran, 7 yıl aranın ardından BAE'ye büyükelçi atadı
İran, 7 yıl aranın ardından BAE'ye büyükelçi atadı İran, 7 yıl aranın ardından normalleşme sürecine girdiği Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) Rıza Amiri'yi büyükelçi olarak atadı.
5.04.2023 Dünya
BM'deki oylamadan Rusya'yı kınama kararı
BM'deki oylamadan Rusya'yı kınama kararı Birleşmiş Milletler’de yapılan bir oylamada, Rusya’nın bir yıl önce başlayan Ukrayna işgalini kınayan bir karar büyük çoğunlukla kabul edildi.
24.02.2023 Dünya
Birleşik Krallık'ta 12 bin sığınmacının başvurusu yüz yüze görüşme yapılmadan değerlendirilecek
Birleşik Krallık'ta 12 bin sığınmacının başvurusu yüz yüze görüşme yapılmadan değerlendirilecek Birleşik Krallık’a gelen yaklaşık 12 bin sığınmacının iltica başvurusu, yüz yüze mülakatlar yapılmaksızın değerlendirilecek.
23.02.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Eritre ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.