Erken yaşta evliliği önleme eylem planı sonuç verdi, oranlar düştü
Erken yaşta evliliği önleme eylem planı sonuç verdi, oranlar düştü Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın erken yaşta evliliklerin yüksek olduğu 19 ilde uyguladığı eylem planı kapsamında köy imamları, din görevlileri, muhtarlar, tutuklu ve hükümlüler, er ve erbaşlar gibi pek çok gruba eğitim verildi, kız çocuklarının okula devamı sağlandı. Bu çalışmalar ile 2009 yılında 16- 17 yaşında evlenen kişilerin toplam evlenmeler içindeki oranı yüzde 8,1 iken, 2021 yılında yüzde 2,3'e düştü.
23.07.2022 Gündem
Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele çalışmaları artıyor
Erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele çalışmaları artıyor Cumhurbaşkanlığı'nın 2019'a yönelik yıllık programında, erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadelenin artırılmasına, şiddet gören kadınlara yönelik hizmet veren birimlerin geliştirilmesine, çocuğa yönelik ihmal ve istismarın önlenmesi için ailelere eğitim verilmesine, engellilere yönelik ev tipi kuruluş sayısının artırılmasına yönelik hedeflere yer verildi.
28.10.2018 Siyaset
Erken yaşta evlenmenin faydaları
Erken yaşta evlenmenin faydaları Doğru insanla birlikteyseniz, erken yaşta evlenmek mutluluk getirebilir. İşte erken yaşta evlenmenin faydaları
5.06.2017 Evlilik