Frig Vadisi

Frig Vadisi

Son dakika Frig Vadisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Frig Vadisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Frig Vadisi haber sayfamızda...

Frig Vadisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 99 frig vadisi haberi bulunmuştur.
Sömestirde termal turizme yoğun ilgi
Sömestirde termal turizme yoğun ilgi Kış aylarında 42 derece sıcak suyun bulunduğu kaplıcada yüzerek sömestir tatilinin keyfini çıkarmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Afyonkarahisar'daki tesislerde, doluluk yüzde 100'e yaklaştı.
25.01.2024 Ekonomi
Sanat dijitalleşiyor
Sanat dijitalleşiyor Dijital sanat gelişimini sürdürürken Türkiye’de de bu alanda çalışmalar devam ediyor. 2009 yılında dijital projeler, sahne teknolojileri ve yeni nesil medya alanında hizmet vermek amacıyla kurulan Project İstanbul, ABD’de düzenlenen Muse Creative Awards’dan üç ödülle döndü.
30.10.2022 Ekonomi
TMF Asbaşkanı Akülke: Afyonkarahisar'da tarih, spor ve gastronomi sizi bekliyor
TMF Asbaşkanı Akülke: Afyonkarahisar'da tarih, spor ve gastronomi sizi bekliyor TMF Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, "Bence organizasyon çok daha ilerilere gidecek. Türkiye'nin en büyük ve istikrarlı organizasyonu olarak devam edecek. Bundan sonra 31 Ağustos ve 4 Eylül'ü lütfen not alın, Afyonkarahisar'da tarih, turizm, spor ve gastronomi sizi bekliyor" dedi.
9.08.2022 Diğer
Emre Gölü Afyonkarahisar'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi
Emre Gölü Afyonkarahisar'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi Ülkemizde özellikleri bakımından farklılık gösteren pek çok göl bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Emre Gölüdür. Emre Gölü hangi ilde ve nerede bulunduğu merak edilmektedir. Sizlerde gölün nerede olduğunu öğrenerek ziyaret edebilirsiniz. Peki Emre Gölü Afyonkarahisar'da nerede? Gölün özellikleri, oluşumu ve tarihçesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
18.10.2021 Eğitim
Afyonkarahisar turist hedefinde çıtayı yükseltti
Afyonkarahisar turist hedefinde çıtayı yükseltti Türkiye'nin en önemli termal turizm merkezlerinden Afyonkarahisar, 3 bin yıllık Frig Vadisi ile kültür turizminde de adını duyurmaya çalışıyor.
28.09.2021 Tatil
Balon turizmi Afyon’u uçuracak!
Balon turizmi Afyon’u uçuracak! Termal turizm merkezi Afyonkarahisar, kültür turizmi atağına kalktı. Frig Vadisi’ni öne çıkaran ve bu vadide balon turlarının da başladığı şehirde, 2022 yılında toplam 4 milyon turist sayısına ulaşılması hedefleniyor.
21.09.2021 Ekonomi
'Muazzam bir eserle karşılaştık, hala ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz'
'Muazzam bir eserle karşılaştık, hala ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz' Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde tarihi Frig Vadisi'nde 40 gündür yürütülen kurtarma kazısında 10 metre yüksekliğindeki "Maltaş Anıt Abidesi" alt kısmındaki "niş" (oyuk) ile gün yüzüne çıkarıldı.
7.08.2021 Gündem
Frigya'daki kurtarma kazısında "Maltaş Tapınağı" gün yüzüne çıktı
Frigya'daki kurtarma kazısında "Maltaş Tapınağı" gün yüzüne çıktı Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde tarihi Frig Vadisi'nde 40 gündür yürütülen kurtarma kazısında 10 metre yüksekliğindeki "Maltaş Anıt Abidesi" alt kısmındaki "niş" (oyuk) ile gün yüzüne çıkarıldı.
7.08.2021 Gündem
'Termal turizmin başkenti' Kurban Bayramı tatiline dolu girecek
'Termal turizmin başkenti' Kurban Bayramı tatiline dolu girecek Türkiye'nin gastronomi ve önemli termal merkezlerinden Afyonkarahisar'daki termal otellerin, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde, aldıkları rezervasyonlarda yüzde 100 doluluğa ulaşması bekleniyor.
15.07.2021 Ekonomi
Sıcak hava balonları Frig Vadisi’nde test uçuşunda
Sıcak hava balonları Frig Vadisi’nde test uçuşunda Afyonkarahisar ile birlikte Eskişehir ve Kütahya illeri sınırlarında bulunan 3000 yıllık geçmişi olan Frig Vadisi’nde ilk sıcak hava balonu uçuşları yapıldı.
12.07.2021 Gündem
Bostanlıspor’da hedef madalya
Bostanlıspor’da hedef madalya Bostanlıspor oryantiring yaş grupları takımları peş peşe iki sınava hazırlanıyor.
24.03.2021 Ege
Afyon Gezilecek Yerler (2021) - Afyon Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi
Afyon Gezilecek Yerler (2021) - Afyon Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerlerin Listesi Afyon ülkemizin en güzel illerinden biridir. Afyon'da hem tarihi yerleri hem de doğal güzellikleri bakımından Türkiye'de bulunan en güzel şehirlerdendir. Afyon her mevsim hem yerli hem de yabancı turistin ilgi odağı haline gelen bir şehirdir. Afyona gitmeden önce mutlaka bir gezi rehberi okumalısınız. Peki, Afyon gezilecek yerler neresidir? Afyon mutlaka gezilmesi gereken yerler listesi nedir? İşte Afyon ilimizin gezi rehberi. Afyon Türkiye'nin İç Anadolu'da yer alan bir şehridir. Zamanında Anadolu'da yaşamış olan pek çok uygarlıklar ve medeniyetler bulunmaktaydı. Afyon şehrimizde de yine aynı şekilde bu uygarlıkların ve medeniyetlerin eserlerini günümüze kadar orijinalliği ile getirmeyi başarmıştır. Afyon ilimizde sadece tarihi yerler değil, müzeler ve ünlü semtleri ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Bol bol doğa yürüyüşü yapabileceğiniz bu şehirde doğal güzelliklerin tadına sonuna kadar varacaksınız. Afyon 750 binlik nüfusu ile Türkiye'nin en önemli illerinden biridir. Mermercilik ve gıda sektöründe zirve bir şehir olan Afyon'u ziyaret ederek bu eşsiz güzellikte ki doğal yerleri gezebilirsiniz. Afyon ilimizin tarihi yaklaşık olarak M.Ö 3000'li yıllara dayanmaktadır. Dolayısıyla şehirde oldukça tarihi kalıntılar boldur. Afyon tercih edebileceğiniz ve tarih meraklıları için çok özel bir şehirdir. Öyle ki şehirde pek çok tarihi müze de yer almaktadır. Dolayısıyla şehri ziyaret ederek kültürel bir alışverişe çıkabilir yeni yeni bilgiler öğrenerek çok iyi bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Afyon iline her mevsim gidebilirsiniz. Şehrin aynı zamanda konaklama ve otel imkanları da diğer şehirlere göre bir hayli iyidir.
20.05.2020 Gezilecek Yerler
Kenan Sofuoğlu'ndan "MXGP'nin Türkiye etabının tanıtımını Frigya'da yapalım" önerisi
Kenan Sofuoğlu'ndan "MXGP'nin Türkiye etabının tanıtımını Frigya'da yapalım" önerisi AK Parti Sakarya Milletvekili ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, Frigya ve Ayazini köyünün dünyaya tanıtılması için Dünya Motokros Şampiyonası'nın basın lansmanının burada yapılması gerektiği önerisinde bulundu.
26.02.2021 Diğer
Gez...Çek...Yaz...
Gez...Çek...Yaz... Güneydoğu’nun incisi: Mardin Pelin Çukurcaoğlu: Gündüzü seyranlık gecesi gerdanlık olarak anılan Mardin, uluslararası kuruluşlarca kültür mirası kabul edilmiş, koruma altına alınmış, Güneydoğu’nun incisi bir şehir...
7.02.2021 Gündem
Frigya inanç turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor
Frigya inanç turizminin merkezi olma yolunda hızla ilerliyor Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçe sınırları içerisindeki milattan sonra 9. yüzyılda kayaya oyularak yapılan eşsiz güzellikteki tarihi Ayazini Kilisesi restore edilerek inanç turizmine kazandırılacak.
25.01.2021 Tatil
Gizemli Frig vadisinin en dikkat çekici eseri: ‘Yılantaş Kaya Mezarı’
Gizemli Frig vadisinin en dikkat çekici eseri: ‘Yılantaş Kaya Mezarı’ Vadideki Yılantaş Kaya Mezarı özellikle yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Mezarın girişindeki Medusa başlı yılan kabartmasına mızraklarıyla yılana saldıran savaşçılar dikkatleri üzerine çekiyor.
12.01.2021 Tatil
Frigya'nın turizm potansiyelini katlayacak proje hızla sürüyor
Frigya'nın turizm potansiyelini katlayacak proje hızla sürüyor Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde yapımı süren "Emre Gölü ve Frig Medeniyet Bahçesi Projesi"yle bölgedeki tarih, doğa ve spor turizminin canlandırılması hedefleniyor. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek: "Afyonkarahisar, Türkiye'nin en önemli kavşak noktası. Termal, gastronominin yanında yatırım projelerin ardından şehrimiz, Kapadokya ve Pamukkale gibi tarih turizminde de adından söz ettirecek. Kentimiz, yakın zamanda bambaşka bir turizm merkezi olacak"
16.12.2020 Tatil
Frig Vadisi'ndeki 'aşk yazıları' temizleniyor
Frig Vadisi'ndeki 'aşk yazıları' temizleniyor Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Hititler, Frigler ve Romalılar döneminden kalan birçok eserin üzerine yazılan yazıların temizleme işlemlerinin yapıldığını belirterek, "Kapadokya'dan bile ileri seviyede olan bu yerleşkeleri korumak ve turizme kazandırmak için çalışıyoruz" dedi.
5.12.2020 Tatil
Karavancılar tanıtım turuyla Frig Vadisi'ni geziyor
Karavancılar tanıtım turuyla Frig Vadisi'ni geziyor Afyonkarahisar'da alternatif turizm çeşitlerinden kamp ve karavancılığı geliştirmek için İhsaniye ilçesindeki Ayazini Kırsal Turizm Köyü'nden başlayan tanıtım turu programı gerçekleştirildi  
3.10.2020 Tatil
Milattan önce yapılan buzdolabı görenleri şaşkına çeviriyor
Milattan önce yapılan buzdolabı görenleri şaşkına çeviriyor Frig Vadisi’nin Afyonkarahisar kısmında kalan ve binlerce yıllık geçmişe sahip kayalara oyulan mağaralardaki doğal buzdolabı, görenleri hayrete düşürüyor.
20.09.2020 Haberler
Milattan önce yapılan buzdolabı şaşkınlığı
Milattan önce yapılan buzdolabı şaşkınlığı Frig Vadisi’nin Afyonkarahisar kısmında kalan ve binlerce yıllık geçmişe sahip kayalara oyulan mağaralardaki doğal buzdolabı, görenleri hayrete düşürüyor.
20.09.2020 Gündem
Doğa ve tarih tutkunlarının rotası Frig Vadisi
Doğa ve tarih tutkunlarının rotası Frig Vadisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesindeki tarihi Frig Vadisi'nde, 35 bin metrekare alanda uygulanacak "Emre Gölü Çevre ve Frig Medeniyet Bahçesi" projesi ile doğal güzellikler ve tarihsel birikim turizmle buluşturulacak.
9.09.2020 Tatil
Gökyüzünde sosyal mesafeli uçuş
Gökyüzünde sosyal mesafeli uçuş Koronavirüs salgını sonrasında gökyüzüne ara veren balonlar, alınan tedbirlerin ardından yeniden havalanıyor. Katılımcıları hem gökyüzünün hem de yeryüzünün en güzel manzarasıyla buluşturan turlara ilgi büyük. Türkiye’de, Kapadokya başta olmak üzere Denizli-Pamukkale, Frig Vadisi, Bitlis-Ahlat, Burdur, Ankara Polatlı, Samsun Bafra gibi muhteşem güzelliklerin görülebildiği rotalarda balon turları düzenleniyor.
23.08.2020 Gündem
Sırlarla dolu 'Eşek Kulaklı Kral Midas’ın ülkesi Frigya
Sırlarla dolu 'Eşek Kulaklı Kral Midas’ın ülkesi Frigya M.Ö.1200’lü yıllarda Anadolu’da yaşayan Friglerin bıraktığı tarihi eserler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, bölge halkı tarafından yıllardır turizme açılması beklenen Kral Midas’ın ülkesi bir türlü beklenen gelişimi gösteremedi.
14.07.2020 Tatil
Sosyal mesafeli tatil önerileri
Sosyal mesafeli tatil önerileri Hazirandan itibaren otellerin yoğun güvenlik önlemleriyle misafirlerini ağırlamaya başlaması bekleniyor. Bu konuda temkinli olanlar için ise sosyal mesafenin kolaylıkla sağlanabileceği tatil alternatifleri öne çıkıyor. Kamp, mavi yolculuk, karavan, havuzlu villa ilk akla gelenler
23.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Frig Vadisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.