Gemiler

Gemiler

Son dakika gemiler haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gemiler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gemiler haber sayfamızda...

Gemiler

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.303 gemiler haberi bulunmuştur.
İran'da Kheibar, İsrail'de Arrow! Füze saldırısının ardından gözler bu sistemlerde
İran'da Kheibar, İsrail'de Arrow! Füze saldırısının ardından gözler bu sistemlerde İsrail ordusu İran'ın geçtiğimiz gece düzenlediği 300'den fazla İHA ve balistik füze saldırılarında Necef çölündeki Nevatim Askeri Üssü'nün hafif derecede zarar gördüğünü ancak buradaki sistemlerin çalışır durumda olduğunu bildirdi. Peki İsrail'in hava savunma sisteminde neler var? İran'ın füzeleri etkili olabilir mi? İşte haberin ayrıntıları...
15.04.2024 Dünya
Dr. Bayraktutan, İstanbulluların yüreğine su serpti: Zemin ve eviniz sağlamsa rahat uyuyabilirsiniz
Dr. Bayraktutan, İstanbulluların yüreğine su serpti: Zemin ve eviniz sağlamsa rahat uyuyabilirsiniz Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, "Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi söz konusu İstanbul segmenti üzerinde, 4- 5 büyüklüğünde depremler meydana gelmesi doğaldır. İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan oluşmasıdır. Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz" dedi.
9.04.2024 Haberler
Ezber bozuldu! Beklenen deprem için 'İstanbul'un en büyük şansı' dedi ve açıkladı
Ezber bozuldu! Beklenen deprem için 'İstanbul'un en büyük şansı' dedi ve açıkladı Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, "Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi söz konusu İstanbul segmenti üzerinde, 4- 5 büyüklüğünde depremler meydana gelmesi doğaldır. İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak" dedi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu.
9.04.2024 Gündem
TCG Kınalıada Japonya seferine çıktı! 20 ülkeyi ziyaret edecek
TCG Kınalıada Japonya seferine çıktı! 20 ülkeyi ziyaret edecek TCG Kınalıada korveti, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin tesisinin 100'üncü yıl dönümü ve Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya seyrinin 134'üncü yıl dönümü dolayısıyla Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeyi ziyaret ederek, 24 limana demir atacak.
8.04.2024 Gündem
Çanakkale Boğazı'nda kargo gemisi makine arızası yaptı
Çanakkale Boğazı'nda kargo gemisi makine arızası yaptı Çanakkale Boğazı’ndan geçen 88 metre uzunluğundaki ‘Sare İmamoğlu’ isimli genel kargo gemisi makine arızası yaptı.
6.04.2024 Gündem
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali
Zariyat Suresi Oku: Zariyat Suresi Türkçe Okunuşu, Anlamı, Arapça Yazılışı ve Diyanet Meali Mekke döneminde inen Zariyat Suresi Kur'an-ı Kerim'in 51. suresidir. Toplamda 60 ayetten oluşur. Sure adını ilk ayette geçen “ez-zâriyât” kelimesinden alır. Türkçe esip savuran rüzgârlar anlamına gelir. Surede genel hatlarıyla Allah’a inananların durumundan, İbrahim ve Musa Peygamberler'den, Ad ve Semud kavimlerinden, Nuh Peygamber'in kavminden ve zalimlerden bahsedilir. Zariyat Suresi Türkçe okunuşu, anlamı, Arapça yazılışı ve diyanet meali ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
4.04.2024 Sureler
Limanlarda rekor! Bakan Uraloğlu açıkladı: Yüzde 17.9 arttı
Limanlarda rekor! Bakan Uraloğlu açıkladı: Yüzde 17.9 arttı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılının ilk çeyreğinde yaşanan ekonomik iyileşmenin ticari hayata yansımaya başladığını belirterek, 2024 yılı ilk çeyreğinde limanlarda elleçlenen yük miktarının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7,2 artarak 134 milyon 327 bin 597 tona yükseldiğini bildirdi. Uraloğlu, limanlarda elleçlenen konteyner miktarının ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 17,9 gibi rekor bir oranda artarak 3 milyon 350 bin 817 TEU’ya ulaştığını açıkladı.
3.04.2024 Ekonomi
Gazze'ye gıda yardımı götüren gemiler
Gazze'ye gıda yardımı götüren gemiler Kıbrıs'ın Larnaka Limanı, Gazze'ye deniz yoluyla yardım koridoru oluşturma çabalarında kilit bir rol oynuyor. Ancak WCK'nin saldırının ardından faaliyetlerini durdurması kararı ile bu çabalar büyük sekteye uğradı.
3.04.2024 Dünya
Gazze: ABD havadan 50 bin gıda paketi gönderdi
Gazze: ABD havadan 50 bin gıda paketi gönderdi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Gazze’ye düzenlenen hava operasyonuyla 50 bin gıda paketinin bölgeye indirildiğini duyurdu.
1.04.2024 Dünya
Murat Kurum: 5 yıldır verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler
Murat Kurum: 5 yıldır verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Güngören'de vatandaşlara hitap etti.
30.03.2024 Gündem
Kurum'dan mevcut İBB yönetimine tepki: İstanbul'a tek bir çivi çakmadılar
Kurum'dan mevcut İBB yönetimine tepki: İstanbul'a tek bir çivi çakmadılar Mevcut İBB yönetimine tepki gösteren AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Bu şehri depreme hazırlayacağız' dediler, tek bir çivi çakmadılar. Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. 'Ulaşım sorununu çözeceğiz' dediler, tam bir çileye dönüştürdüler.' dedi.
30.03.2024 Gündem
Baltimore'da 6 kişinin hayatını kaybettiği gemi kazasının nedeni 'kirli yakıt' olabilir
Baltimore'da 6 kişinin hayatını kaybettiği gemi kazasının nedeni 'kirli yakıt' olabilir ABD’nin Baltimore kentindeki Francis Scott Key Köprüsü’nün yıkılmasına yol açan kazada, geminin neden kontrolden çıktığı araştırılıyor.
28.03.2024 Dünya
Bakan Tunç:  AK Parti’nin ampulünün altında birleşelim
Bakan Tunç: AK Parti’nin ampulünün altında birleşelim Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Farklı farklı sebeplerle, farklı yerlere bu oyları bölmeyelim. AK Parti’nin ampulünün altında birleşelim. Işığın altında birleşelim karanlık iyi değildir. Türkiye’nin geleceği hep aydınlık olsun” dedi.
23.03.2024 Gündem
İstanbul’da yunus akını havadan görüntülendi
İstanbul’da yunus akını havadan görüntülendi İnsanlara yakınlıkları ile bilinen yunusların İstanbul’da tarihi yarımada açıklarında dans edercesine yüzdüğü anlar havadan görüntülendi. Onlarca yunusun bir arada yüzmesi izleyenleri hayran bıraktı.
23.03.2024 Yaşam
Denize düşen konteynerin akıbeti! Ansızın karşısına çıkan zengin olur, tek şart var
Denize düşen konteynerin akıbeti! Ansızın karşısına çıkan zengin olur, tek şart var Kargo gemileri her sene milyarlarca dolarlık siparişlerle dolu konteynerleri büyük sularda taşıyor. Ancak bazen bu gemilerin ve kargoların başına gelen tatsız olaylar, bazı şanslı kişileri zengin edebiliyor. Bunun için ise tek şart var!
19.03.2024 Yaşam
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Gazze'de 2 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Gazze'de 2 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Gazze’deki devam eden işgali protesto etmek amacıyla Beyazıt Meydanı'nda ‘İstanbul'dan Gazze'ye İşgale ve Ticarete Dur De!’ programı düzenledi.
17.03.2024 Gündem
Fatih Erbakan: Yeniden Refah ahlaklı belediyecilik şiarıyla seçimlere giriyor
Fatih Erbakan: Yeniden Refah ahlaklı belediyecilik şiarıyla seçimlere giriyor Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Milletten oy alamıyor, nereye gitse emekli, memur, işçi, çiftçi tepki gösteriyor. Nereye gitse Gazze'yi soruyorlar. 'İsrail ile neden ticarete devam ediyorsunuz' diyorlar. Bu tabloyu manzarayı görüyor. Anketlere bakıyor. Oylar kartopu gibi eriyor. Gelmiş Yeniden Refah adayını geri çekecekmiş de bize destek olacakmış. Ne münasebet. Herkes çalışacak, herkes millete kendisini anlatacak, hizmet yarışına girecek ve milletimiz özgür iradesiyle kimi istiyorsa onu seçecek" dedi.
16.03.2024 Gündem
MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında, Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. SSB Başkanı Haluk Görgün, “Savunma sanayiimiz açısından çok anlamlı bir günü hep beraber yaşadık. Çok heyecanlıyız, gururluyuz. Bu gemiden yapılan ilk atıştı, bu atışların devamı gelecek!” dedi.
12.03.2024 Haberler
Donanmaya hava şemsiyesi! MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
Donanmaya hava şemsiyesi! MİDLAS, ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde başlatılan ve Roketsan sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında Millî Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. Türk donanması, Hisar füzesinin ateşlendiği sistem ile 'millî hava savunma şemsiyesi' ile koruma kalkanına sahip oldu.
12.03.2024 Gündem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Filistin’de akan kanı durdurun
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Filistin’de akan kanı durdurun CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün İBB’nin düzenlediği Küçükçekmece Ayamama-Kaynarca Yağmur Suyu Tüneli ile Gürpınar Yağmur Suyu Tüneli kazı başlatma törenine katıldı.
12.03.2024 Gündem
Gazze’ye yardımda önemli bir aşama!
Gazze’ye yardımda önemli bir aşama! Gazze’ye daha fazla yardım ulaşmasına olanak sağlayacak adımlar atıldı. ABD’nin Gazze sahiline inşa edeceği geçici iskele için malzemelerin yanı sıra AB’nin yardım malzemeleri de denizden yola çıktı.
11.03.2024 Dünya
Yemenli Husiler saldırılarını sürdürüyor: ABD gemilerini hedef alındı
Yemenli Husiler saldırılarını sürdürüyor: ABD gemilerini hedef alındı Yemenli Husiler, Aden Körfezi ve Kızıldeniz'deki ABD gemilerine deniz füzeleri ve 37 insansız hava aracı (İHA) ile geniş çaplı saldırılar gerçekleştirdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise, 15 İHA'nın düşürüldüğünü duyurdu.
9.03.2024 Dünya
Saldırılar Kızıldeniz’de can aldı
Saldırılar Kızıldeniz’de can aldı Yemen’deki İran destekli Husiler, Kızıldeniz’de ticari gemilere yönelik saldırılarını sürdürürken, saldırılarda ilk kez can kaybı yaşandı.
8.03.2024 Dünya
Son dakika… Erdoğan'dan İsrail'e Harem-i Şerif uyarısı: Sonuçları ağır olur
Son dakika… Erdoğan'dan İsrail'e Harem-i Şerif uyarısı: Sonuçları ağır olur Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Ortak Basın toplantısında açıklamada "Radikal İsrailli siyasetçilerin Müslümanların Harem-i Şerif'e girişinin kısıtlanması yönündeki talepleri tam anlamıyla bir hezeyandır. Böyle bir adım atılmasının sonuçları şüphesiz çok ağır olacaktır." dedi.
5.03.2024 Gündem
Rus savaş gemisi Sergey Kotov batırıldı! Gece yarısı gerçekleşen saldırı öğlen ortaya çıktı
Rus savaş gemisi Sergey Kotov batırıldı! Gece yarısı gerçekleşen saldırı öğlen ortaya çıktı Vladimir Putin'in en prestijli projesi Kerç Köprüsü gece trafiğe kapatıldı, sosyal medyada yayılan patlama haberlerinin perde arkası aralandı.
5.03.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Gemiler ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.