Genç Çiftçi

Genç Çiftçi

Son dakika genç çiftçi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan genç çiftçi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan genç çiftçi haber sayfamızda...

Genç Çiftçi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.463 genç çiftçi haberi bulunmuştur.
Köyünde et, süt, yumurta, bal, bedava! 'Dünyanın en zengini gibi hissediyorum'
Köyünde et, süt, yumurta, bal, bedava! 'Dünyanın en zengini gibi hissediyorum' Yaşıtları şehirlere göç ederken, zorluklarla boğuşan 20 yaşındaki genç çiftçi Nida Elif Selci köyünde kalmayı seçti. Çanakkale'deki aile işletmelerinde hem okuyan hem çalışan Nida, "Kızın tarlada, merada ne işi var?" diyenlere inat çok sevdiği bu yerde kendini dünyanın en zengini gibi hissediyor.
29.02.2024 Yaşam
Bakan Özhaseki: İstanbul’un hızla dönüşümü için yol haritamız belli
Bakan Özhaseki: İstanbul’un hızla dönüşümü için yol haritamız belli Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "İstanbul’un hızla dönüşümü için yol haritamız belli. Yeni yasamızın dönüşümün önündeki engelleri kaldırmasıyla şehri deprem başta olmak üzere bütün afetlere hazır hale getireceğiz." ifadelerini kullandı.
19.12.2023 Ekonomi
Bakan Bak açıkladı: 2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ediyoruz
Bakan Bak açıkladı: 2024 yılını 'Hareketlilik Yılı' ilan ediyoruz Bakan Bak, "2024 hedefimizde daha çok hareket eden, daha çok spor yapan, daha hareketli bir Türkiye var. Bu hedef doğrultusunda; toplumumuzun tümünün gelişimini ve hareketini sağlamak amacıyla 2024 yılını "Hareketlilik Yılı" ilan ediyoruz" açıklamasını yaptı.
19.12.2023 Gündem
Gıdada yeni risk yaşlı çiftçiler!
Gıdada yeni risk yaşlı çiftçiler! Tarımda yaşlanan nüfus, gıdanın geleceği için en büyük risk olarak görülüyor. Çiftçilerin yaş ortalaması 58’i geçti. Uzmanlar, gençleri köyüne döndürecek önemli avantajlar sağlanmasını, öncelikle sosyal altyapının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
15.08.2023 Ekonomi
Sokak köpekleri sürüye saldırdı! Onlarca hayvan telef oldu
Sokak köpekleri sürüye saldırdı! Onlarca hayvan telef oldu Arnavutköy'de iddialara göre sokak köpeklerinin saldırdığı kurbanlık 14 koyun öldü. Ankara'da ise 120 koyun ve kuzudan oluşan sürüde, başıboş köpeklerin saldırması sonucunda 40 kuzu telef oldu.
9.05.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Burdur’a 20 yılda 11.6 milyar liralık yatırım yaptık
Bakan Kirişci: Burdur’a 20 yılda 11.6 milyar liralık yatırım yaptık Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tarım Temsilcileri Sektör Toplantısı’na katılmak için Burdur’a geldi. Toplantının ardından çoban kepeneği giyen Bakan Kirişci "Bakanlık olarak Burdur’umuza 20 yıllık süre zarfında toplamda tarımsal desteklerimiz ve destekleme yatırımlarımızla birlikte 11. 6 milyar liralık destek verdik" dedi.
9.04.2023 Ekonomi
Bakan Kirişçi: Burdur’a 20 yılda 11.6 milyar liralık yatırım yaptık
Bakan Kirişçi: Burdur’a 20 yılda 11.6 milyar liralık yatırım yaptık Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Tarım Temsilcileri Sektör Toplantısı’na katılmak için Burdur’a geldi. Toplantının ardından çoban kepeneği giyen Bakan Kirişci "Bakanlık olarak Burdur’umuza 20 yıllık süre zarfında toplamda tarımsal desteklerimiz ve destekleme yatırımlarımızla birlikte 11. 6 milyar liralık destek verdik" dedi.
9.04.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Gıda arz güvenliği milli savunma kadar önemli
Bakan Kirişci: Gıda arz güvenliği milli savunma kadar önemli Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Aydın programı kapsamında Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı'na katıldı.
6.04.2023 Gündem
Yarım asırdır süt  üreticisinin yanında
Yarım asırdır süt üreticisinin yanında Pınar Süt, 1973 yılından bu yana süt çiftçiliğini destekleyerek Türkiye’yi sağlıklı ve güvenilir ürünlerle buluşturuyor.
30.01.2023 Ege
Uzman Eller Projesi hibe miktarı 250 bin liraya yükseltildi
Uzman Eller Projesi hibe miktarı 250 bin liraya yükseltildi Kırsal Kalkınma Destekleri çerçevesinde Kırsal Kalkınmada Uzman Ellerin Desteklenmesine İlişkin hibe miktarı, yüzde 150 artış oranıyla 100 bin TL’den 250 bin TL’ye çıkarıldı.
17.01.2023 Ekonomi
250 bin liralık destek kredisi
250 bin liralık destek kredisi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çiftçi Destek Kredisi, Tarımsal KOBİ Kredisi ve Tarım Borç Transferi Kredisi’nin uygulamaya geçirileceğini, kişi başına 250 bin liraya kadar verilecek çiftçi destek kredisinin vadesinin 36 aya kadar olacağını açıkladı.
7.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi ve üreticilere destek müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçi ve üreticilere destek müjdesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı programda çiftçilere yeni destek paketlerini açıkladı.
6.01.2023 Gündem
Tarımsal kredide hedefi yükseltti
Tarımsal kredide hedefi yükseltti Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “Tarım kredilerinde yıl sonu hedefi olan 200 milyar TL’yi kasım ayında aştık. Yeni hedef yukarı yönlü güncellenerek 225 milyar TL olarak belirlendi” dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Alpaslan Çakar: Bankamızdaki tarım kredisi miktarı 211 milyar TL’ye ulaştı
Alpaslan Çakar: Bankamızdaki tarım kredisi miktarı 211 milyar TL’ye ulaştı Hedef yukarı yönlü güncellenerek 225 milyar TL olarak belirlendi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Bankanın tarım kredilerindeki gelişmelere dair açıklamalarda bulundu.
7.12.2022 Ekonomi
‘Bulgurun atası’ siyezin ekimine başlandı
‘Bulgurun atası’ siyezin ekimine başlandı Kastamonu’da, geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan ve “Hitit buğdayı” olarak anılan coğrafi işaretli siyezin ekimine başlandı. Siyezin ekim işlemi bu ayın sonuna kadar sürecek.
19.11.2022 Ekonomi
Pınar’dan genç çiftçilere destek
Pınar’dan genç çiftçilere destek Pınar Enstitüsü tarafından İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ankara Üniversitesi Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde FAO Türkiye Temsilciliği’nin de katılımıyla hayata geçirilen “Genç Çiftçi Mesleki ve Bireysel Kapasite Gelişimi Programı” kapsamında yürütülen “Genç Çiftçilerin Sürdürülebilir Tarım ve Kırsal Yaşam Algısı ve Beklentisi” konulu araştırmanın sonuçları çalıştayla açıklandı.
16.10.2022 Ege
Kadın çiftçilere 10 milyar TL'lik destek
Kadın çiftçilere 10 milyar TL'lik destek Tarım ve Orman Bakanlığı'nca kırsal kalkınma ve kredilendirme programları kapsamında 280 bin 643 kadın çiftçiye yaklaşık 10 milyar TL'lik destek verilerek, binlerce kişiye istihdam sağlandı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Kadını kırsalda tutamazsak aileyi de tutamayız. Bu takdirde özlediğimiz, arzuladığımız üretim hedefimizi gerçekleştiremeyiz. Bundan dolayı kadın çiftçilerimiz, kırsal kalkınmanın hayata geçirilmesinde çok büyük önem taşıyor" dedi.
14.10.2022 Ekonomi
Üniversiteden mezun olup döndüğü köyünde süt çiftliği kurdu
Üniversiteden mezun olup döndüğü köyünde süt çiftliği kurdu Amasya’da Taha Karan adlı genç, işletme fakültesinden mezun olduktan sonra köyüne dönüp ailesinin desteğiyle 4 süt ineği satın aldı. Dedesinden kalma yaklaşık 60 yıllık ahırı modernize edip geliriyle çiftliğindeki hayvan sayısını 2 yıl içinde 50’ye kadar yükselten Karan şimdi de başvurduğu genç çiftçi projesinden destek alması halinde hedeflerini büyütmeyi planlıyor.
1.10.2022 Haberler
Üniversiteden mezun olup döndüğü köyünde süt çiftliği kurdu
Üniversiteden mezun olup döndüğü köyünde süt çiftliği kurdu Amasya’da Taha Karan adlı genç, işletme fakültesinden mezun olduktan sonra köyüne dönüp ailesinin desteğiyle 4 süt ineği satın aldı. Dedesinden kalma yaklaşık 60 yıllık ahırı modernize edip geliriyle çiftliğindeki hayvan sayısını 2 yıl içinde 50’ye kadar yükselten Karan şimdi de başvurduğu genç çiftçi projesinden destek alması halinde hedeflerini büyütmeyi planlıyor.
1.10.2022 Ekonomi
Mevsimlik değil sürekli çalışan
Mevsimlik değil sürekli çalışan Tarlada, bahçede, bağda çalışacak işçi bulmak giderek zorlaşıyor; bu konuda yakın zamanda üretici bölgelerde profesyonel hizmet ofislerinin hayata geçirilmesi bekleniyor.
13.08.2022 Ekonomi
Toprak, gençlerle bereketlenecek
Toprak, gençlerle bereketlenecek Bayındırlı çiftçilerle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer, üreticinin gençleşmesi, vatandaşın doğduğu yerde doyması için çabaladıklarını belirtti
5.08.2022 Ege
Ankara'dan Samsun’a gelip tarlaya girdi, sigortasını bozdurup toprağa yatırdı
Ankara'dan Samsun’a gelip tarlaya girdi, sigortasını bozdurup toprağa yatırdı Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal üretimde desteklediği kadın girişimcilerden Gülşen Hekimoğlu, aldığı desteklerle tıbbi ve aromatik bitkiler yetiştiriyor. Bireysel emeklilik sistemindeki parasını bozdurup toprağa yatıran ve sonrasında aldığı desteklerle tarlasında kadın çiftçileri istihdam eden Hekimoğlu, ürünlerini markalaştırıp paketleyerek satışa sunmaya hazırlanıyor.
24.05.2022 Kobi
Yolda bulduğu 700 TL'yi polise teslim etti
Yolda bulduğu 700 TL'yi polise teslim etti Antalya'da genç çiftçi, halde, yol ortasında bulduğu 700 TL'yi sahibinin bulunması için polise teslim etti.
6.05.2022 Haberler
Genç çiftçiden anlamlı davranış! Yoldaki 100 liralık banknotları tek tek topladı
Genç çiftçiden anlamlı davranış! Yoldaki 100 liralık banknotları tek tek topladı Antalya'da genç çiftçi, halde, yol ortasında bulduğu 700 TL'yi sahibinin bulunması için polise teslim etti.
6.05.2022 Gündem
Tarıma büyük destek var
Tarıma büyük destek var Ziraat Bankası, 'Yeni Tarım Stratejisi' kapsamında sunduğu tarımsal kredi ürünlerinin sayısını artırırken, kredi miktarlarını yükseltti ve kredi sürelerini uzattı.
13.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Genç Çiftçi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.