Guhem

Guhem

Son dakika GUHEM haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan GUHEM gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan GUHEM haber sayfamızda...

Guhem

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 47 guhem haberi bulunmuştur.
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı
Gezeravcı: Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı Uluslararası Uzay İstasyonu'nda insanlı ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, “Ben 44 yaşında hasbelkader bu göreve nail olabilmiş, Türkiye’nin başardığı bu görevi gözlemleyebilmiş bir insanım. Bugüne kadar da bu görev gerçekleşene kadar bu hayale teşebbüs edememiş bir insanım. Hiçbir zaman hayalimin bir parçası olmamıştı. Filmlerin, belgesellerin içerisinde gördüğümde de hep kendime telkinim bu hayal başka milletlerin hayali elinde olan mutluluklarla tatmin olmayı bil ve elinde olanla mutlu ol diye kendime telkin ederdim" dedi.
20.02.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı: Gençlerimizi mutlaka GUHEM’e bekliyorum
Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı: Gençlerimizi mutlaka GUHEM’e bekliyorum Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, GUHEM’in büyük bir rol oynadığını belirterek, “Gelecekte uzaya imza atacak genç kardeşlerimizi mutlaka GUHEM’e bekliyorum” dedi.
20.02.2024 Gündem
Bakan Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü
Bakan Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ile görüştü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Bursa'daki Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) video konferans aracılığıyla görüşme yaptı. Görüşme 20 dakika sürdü. Görüşmede Alper Gezeravcı bir gününün nasıl geçtiğini anlattı.
26.01.2024 Gündem
Bakan Kacır: Tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz
Bakan Kacır: Tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “TÜBİTAK Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı ve TÜBİTAK Uluslararası Genç Araştırmacılar Programı çağrılarını ilan ettik. Bu çağrılar çerçevesinde birçok bilim insanının Türkiye’ye gelmesini, Türk bilim insanlarının, tersine beyin göçünü sağlamayı hedefliyoruz. Ümit ederim, bunların da önemli bir kısmı, astronomi ve uzay bilimi alanlarında çalışmalarını yürüten bilim insanlarımız olacak. Türkiye yakın gelecekte uzay teknolojileri, uzay bilimi ve uzay sanayinde, küresel düzeyde önemli bir oyuncu olarak rol oynamaya devam edecek” dedi.
26.01.2024 Ekonomi
'İlk Türk astronot ile yemek keyfi' Bakan Kacır'dan 'afiyet olsun' paylaşımı
'İlk Türk astronot ile yemek keyfi' Bakan Kacır'dan 'afiyet olsun' paylaşımı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın da yer aldığı 4 kişilik ekibin komutanı Michael Lopez-Alegria'nın paylaşımına 'Afiyet olsun' yorumunda bulundu.
25.01.2024 Gündem
Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı ile görüşecek
Bakan Kacır, Türkiye'nin ilk astronotu Gezeravcı ile görüşecek Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan yapacağı görüşmeler belirlendi. Gezeravcı, öğrenci, akademisyen ve gazeteciler ile görüşmelerde bulunacak.
25.01.2024 Ekonomi
Bakan Tunç: Türkiye Yüzyılı, bilimin de yüzyılı olacak
Bakan Tunç: Türkiye Yüzyılı, bilimin de yüzyılı olacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi'nde (GUHEM) canlı yayınlanan ilk Türk astronotu Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunu izledi. Türkiye'nin uzay teknolojisinde de ilerleme sağladığını belirten Bakan Tunç, ''Türkiye Yüzyılı, bilimin de yüzyılı olacak, bu yüzyıl çocuklarımızın gençlerimizin omzunda olacak'' dedi.
19.01.2024 Gündem
Türkiye'nin uzay yolculuğu için geri sayım: 'Uzay hatıra bileti' yayımlandı
Türkiye'nin uzay yolculuğu için geri sayım: 'Uzay hatıra bileti' yayımlandı Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, bu gece saat 01.11’de gerçekleşecek fırlatma ile uzay yolculuğuna başlayacak.
17.01.2024 Gündem
Tarihi görev öncesi Alper Gezeravcı'nın ailesinden isteği! Baba Gezeravcı anlattı
Tarihi görev öncesi Alper Gezeravcı'nın ailesinden isteği! Baba Gezeravcı anlattı Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın uzay görevi için hazırlıkları devam ediyor. Gezeravcı'yı ABD'de uzaya yolcu edeceklerin başında ailesi var. Peki ailesi ilk Türk uzay yolcusuyla uzaya gitmeden önce ne söyledi? Gezeravcı küçükken uzaya meraklı mıydı? Tüm bu soruları CNN TÜRK editörü Gülşen Coşkun, Gezeravcı'nın ailesine sordu.
17.01.2024 Gündem
Yolun açık olsun: Astro Türk
Yolun açık olsun: Astro Türk Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. Bu gece Türkiye saati ile 01.11’de yapılacak fırlatma töreni, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da izlenebilecek.
17.01.2024 Gündem
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu!
Türkiye’nin insanlı ilk uzay yolculuğu başlıyor: Nefesler tutuldu! Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın uzay yolculuğuna başlamasına saatler kaldı. 17 Ocak’ı 18 Ocak’a bağlayan gece 01.11’de (TSİ) ilk kez bir Türk astronot uzaya fırlatılacak. Fırlatma töreni nedeniyle nefeslerin tutulacağı o anlar, İstanbul ve Ankara’daki meydanlardan da takip edilebilecek.
16.01.2024 Ekonomi
İlk Türk astronot adım adım göreve nasıl hazırlanıyor? '600 kişiye nasip oldu'
İlk Türk astronot adım adım göreve nasıl hazırlanıyor? '600 kişiye nasip oldu' Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonu için seçilen astronot Alper Gezeravcı, 17 Ocak 2024’te Uluslararası Uzay İstasyonu'na uçacak. Bunun için de birtakım eğitim süreçlerinden geçti. "Bugüne kadar sadece 600 kişiye nasip oldu" diyen GUHEM Genel Müdürü Halit Mirahmetoğlu, ilk Türk astronotun adım adım göreve nasıl hazırlandığını, işin perde arkasını anlattı.
6.01.2024 Gündem
Hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor! Rus kozmonottan ilginç istek
Hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor! Rus kozmonottan ilginç istek Uzaydan çektiği Türkiye fotoğraflarıyla bilinen Rus kozmonot Oleg Artemyev (53), Türkiye’nin uzaydan bakıldığında dünya üzerindeki en güzel yerlerden biri olduğunu söyledi. Artemyev, “Bizim istasyonumuz hem gece hem gündüz Türkiye’nin üzerinden geçiyor. Bu güzelliği gördüğüm zaman da her zaman elim fotoğraf makinesine gidip, fotoğraf çekesim geliyor” dedi.
26.09.2023 Gündem
İlk Türk uzay yolcuları gün sayıyor
İlk Türk uzay yolcuları gün sayıyor Uzay Kaşifleri Derneği’nin (Association of Space Explorers-ASE), 2 yılda bir düzenlediği Planetary Congress, Türkiye’nin uzay havacılık temalı ilk interaktif eğitim merkezi Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) ev sahipliğiyle, 19 ülkeden 70’in üzerinde astronot ve kozmonotun katılımıyla Bursa’da başladı.
26.09.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: ‘2030’a kadar 10 hedefimiz var'
Bakan Kacır: ‘2030’a kadar 10 hedefimiz var' Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uzaydaki çalışmalarını koordine etmek üzere 2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı’nı kurduklarını belirterek, “Milli Uzay Programı’mızın başarıya ulaşması için uluslararası iş birliklerinin kritik rol oynadığının farkındayız. Bu bilinçle, uzay bilimleri ve teknolojileri alanında iş birliklerini hayata geçiriyoruz. Uzayın tüm dünya için etkin ve faydalı kullanımı adına, barış ve iş birliği namına, Türkiye olarak, ‘Uzayda biz de varız’ diyoruz” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Bakan Kacır detayları açıkladı: Dünyaca ünlü astronotlar Türkiye'ye geliyor
Bakan Kacır detayları açıkladı: Dünyaca ünlü astronotlar Türkiye'ye geliyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin 5 gün boyunca 70’i aşkın dünyaca ünlü astronotu ağırlayacağını belirterek, etkinliğin Türkiye’nin Milli Uzay Programı’nın meyvelerini toplaması bakımından önemli olduğunu söyledi.
23.09.2023 Ekonomi
Bakan Varank: "İş dünyamızın taleplerini ortak akılla çözeceğiz"
Bakan Varank: "İş dünyamızın taleplerini ortak akılla çözeceğiz" Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Bursa’nın bulunduğu konumdan çok daha ileri gitme potansiyeline sahip bir kent olduğunu belirten Mustafa Varank, “Bakanlık olarak Bursa’yı güçlü bir şekilde destekledik ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Bakan Varank: İhracatta cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık
Bakan Varank: İhracatta cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdık Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Nisan ayı meclis toplantısına katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar doları için iş dünyası burada nasıl bir kuru sıkı atma olduğunu gayet iyi biliyor. 300 yüz milyar doları Türkiye'ye nasıl getireceksiniz? Çıkar bunu açıklarsınız. Kredi anlaşmaları mı imzalayacaksınız, doğrudan yatırımcıları mı ikna ettiniz, 300 milyar dolarlık krediye hazineden bir garanti mi vereceksiniz? Ortada hiçbir şey yok. İş dünyası burada nasıl bir kuru sıkı atma olduğunu gayet iyi biliyor" dedi.
25.04.2023 Gündem
Uzay sektörünün dünya devleri, Bursa'da buluşuyor
Uzay sektörünün dünya devleri, Bursa'da buluşuyor Bursa'da açılan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM), Türkiye'de ilk kez düzenlenecek 2022 Uluslararası Uzay Kongresi'ne (International Space Convention- ISC 2022) ev sahipliği yapacak. Dünya devlerini buluşturacak kongrede, uzay endüstrisindeki son gelişmeler, farklı fikir ve yaklaşımlar ile küresel çaptaki uygulamalar ele alınacak.
6.09.2022 Ekonomi
Samsun gökyüzüne kilitlendi! TEKNOFEST'te nefes kesen anlar
Samsun gökyüzüne kilitlendi! TEKNOFEST'te nefes kesen anlar TEKNOFEST heyecanı 5. gününde de devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün festival alanında olacak. İşte alandaki son durum
3.09.2022 Ekonomi
BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar GUHEM’i ziyaret etti
BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar GUHEM’i ziyaret etti BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Avrupa’nın en büyük uzay havacılık temalı eğitim merkezi olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’ni (GUHEM) ziyaret etti.
3.09.2022 Ekonomi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 29 Ekim’de TOGG üretimi başlayacak
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: 29 Ekim’de TOGG üretimi başlayacak Türkiye’nin 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyasını Bursa’da gerçekleştirmenin heyecanını duyduklarını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu tarihi girişim, 29 Ekim’de kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde de, yurtiçinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGG’u görmeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.
29.08.2022 Gündem
WAF ve INSIDE Ödülleri’nin Finalistleri Açıklandı
WAF ve INSIDE Ödülleri’nin Finalistleri Açıklandı Dünyanın en önemli mimarlık buluşmalarından biri olan World Architecture Festival ve INSIDE Festival kapsamında gerçekleşen ödüllerin kısa listeleri açıklandı...
1.08.2022 Mimarlık
Uzayın festival hali
Uzayın festival hali Bursa’da dört gün boyunca süren 9. Science Expo’da hemen her yaştan genç, uzay ve havacılık alanında aklındaki sorulara yanıt buldu.
19.06.2022 Pazar
TEKNOSAB'ta üretim başladı
TEKNOSAB'ta üretim başladı Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Teknoloji Sanayi Bölgesi TEKNOSAB'ta 4 fabrikada üretimin başladığını, 27 fabrikada ise inşaat çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
27.04.2022 Kobi

Benzer Haber Etiketleri

Guhem ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.