Haksız Fiyat

Haksız Fiyat

Son dakika haksız fiyat haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan haksız fiyat gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan haksız fiyat haber sayfamızda...

Haksız Fiyat

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.189 haksız fiyat haberi bulunmuştur.
“Enflasyonla mücadele bir süreç, bu sürecin bir yılı geçeceğini sanmıyorum”
“Enflasyonla mücadele bir süreç, bu sürecin bir yılı geçeceğini sanmıyorum” Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türkiye’de sürdürülen enflasyon mücadelesinin bir yıl içerisinde başarıya ulaşacağına inandıklarını belirterek, “Enflasyon nedeniyle ticaretin her alanında sıkıntı yaşanıyor. Ancak bu bir süreç. Bir yılı geçeceğini sanmıyorum. Bu süreçte biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Hükümetimize, ekonomi yönetimine yürekten güveniyoruz ve destekliyoruz” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Tek kurabiye 110 lira olur mu? 'Dışarıda yemiyoruz' boykotu
Tek kurabiye 110 lira olur mu? 'Dışarıda yemiyoruz' boykotu Restoran veya kafelerde vatandaşa gelen hesaplar, dudak uçuklatıyor.
18.04.2024 Gündem
“Vatandaş sırf ucuz diye aldıkları ürünlerle sağlıklarının kötü etkilenmesine müsaade etmesin”
“Vatandaş sırf ucuz diye aldıkları ürünlerle sağlıklarının kötü etkilenmesine müsaade etmesin” Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Ekonomi
Denetimler aralıksız devam ediyor:  212 milyon lira ceza kesildi
Denetimler aralıksız devam ediyor: 212 milyon lira ceza kesildi Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamında, 2023'te 135 milyon 104 bin, 2024'te ise 77 milyon 71 bin olmak üzere toplamda 212 milyon 176 bin TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
19.03.2024 Ekonomi
Bakan’dan haksız fiyat uyarısı
Bakan’dan haksız fiyat uyarısı Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Ramazanda gıda fiyatlarının bir anda yükselmemesi için bütün gıda firmalarını dolaştık. Vatandaşa haksız fiyat uygulamaya çalışan, zulüm etmeye çalışanlarla asla ticaret yapmayacağız” dedi.
10.03.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanı Bolat: "Zulüm etmeye çalışanlarla asla ticaret yapmayacağız”
Ticaret Bakanı Bolat: "Zulüm etmeye çalışanlarla asla ticaret yapmayacağız” Esenyurt'ta sanayici ve iş adamları ile istişare toplantısında konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Ramazanda gıda fiyatlarının bir anda yükselmemesi için bütün gıda firmalarını dolaştık. Vatandaşa haksız fiyat uygulamaya çalışan, zulüm etmeye çalışanlarla asla ticaret yapmayacağız" dedi.
9.03.2024 Ekonomi
Ramazan öncesi etiket oyunları
Ramazan öncesi etiket oyunları Gıda fiyatları Ramazan öncesinde yeniden ivme kazanırken, geçen seneye göre yüzde 195’i bulan artışlar oldu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği tavan fiyat önerirken Tüketici Hakları Derneği, ‘almama hakkını’ gündeme getirdi.
9.03.2024 Ekonomi
MHP'li Büyükataman: Ekonomik tetikçiler kaybetmeye mahkumdur
MHP'li Büyükataman: Ekonomik tetikçiler kaybetmeye mahkumdur MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 'Milletimizin helal sofrasına operasyon çeken ekonomik tetikçiler kaybetmeye mahkumdur' dedi.
6.03.2024 Gündem
Ticaret Bakanlığı'ndan Ramazan ayı öncesi marketlerde denetim
Ticaret Bakanlığı'ndan Ramazan ayı öncesi marketlerde denetim Ticaret Bakanlığı ekipleri, yaklaşan Ramazan ayı öncesince aralarında Ankara, İstanbul, İzmir ve Manisa’nın da bulunduğu 10 ildeki marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimi gerçekleştirdi.
1.03.2024 Ekonomi
Marketlerde ‘etiket mesaisi’ hızlandı! Fiyatı 220 liradan 300 liraya çıktı
Marketlerde ‘etiket mesaisi’ hızlandı! Fiyatı 220 liradan 300 liraya çıktı Aralık ayı itibarıyla marketlerde etiket değişimleri hızlandı. Bazı temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde fiyat artışları dikkat çekiyor. Marketlerde 220 TL’ye satılan bir ürünün fiyatı 300 liraya çıktı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, ‘İhbar alır almaz yazar kasalarda fiyatları değiştiriyorlar’ diyerek stokçuları ortaya çıkaracak formülü açıkladı.
14.02.2024 Ekonomi
Özel okul fiyatları tartışma yarattı! Geri isteme hakkı var
Özel okul fiyatları tartışma yarattı! Geri isteme hakkı var Son dönemde artan özel okul ücretleri kamuoyunda tartışma konusu oldu. Yeni yılın gelmesiyle birlikte özel okullar yeni ücret tarifelerini açıkladı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, yıllık 1 milyon TL’yi bulan özel okul ücretlerine karşın velilere önemli uyarılarda bulundu. Ağaoğlu, ‘10 yıl içinde geri isteme hakkı var’ dedi. İşte detaylar...
26.03.2024 Ekonomi
Fahiş fiyatla mücadelede sıkı denetim! 103 milyon TL ceza
Fahiş fiyatla mücadelede sıkı denetim! 103 milyon TL ceza Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere toplam 103 milyon TL idari para cezası uygulandı. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu Tarafından fiyat tarifesinin üzerinde ekmek satışı yapan işletmelere 55.869.477 TL idari para cezası uygulandı.
24.01.2024 Ekonomi
Marketlerde etiketler değişti
Marketlerde etiketler değişti Asgari ücretin açıklanmasının hemen ardından fiyat etiketlerini değiştiren zincir marketler, 1 Ocak itibariyle etiketleri yeniden güncelledi. Kısa sürede değiştirilen etiketler sosyal medyada tepkilere neden oldu. Tüketici Konfederasyonu üyesi Avukat Mücahit Saraçlı, "Ekonominin en önemli kaidesi de arz taleptir. Eğer talepte düşme olursa bu satıcılar, binlerce şubesi olan zincir marketler de kendilerini düzenlemek zorunda kalacaklar" dedi.
2.01.2024 Ekonomi
Zincir marketler, müdürlere mesaj gönderdi! Etiketlerde 'asgari ücret' mesaisi!
Zincir marketler, müdürlere mesaj gönderdi! Etiketlerde 'asgari ücret' mesaisi! Asgari ücretin açıklanmasının hemen sonrasında zincir marketlerdeki fiyat etiketi değişiklikleri dikkat çekti. Vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından durumu eleştirdi.
29.12.2023 Haberler
Zincir marketler, müdürlere mesaj gönderdi! Etiketlerde 'asgari ücret' mesaisi!
Zincir marketler, müdürlere mesaj gönderdi! Etiketlerde 'asgari ücret' mesaisi! Asgari ücretin açıklanmasının hemen sonrasında zincir marketlerdeki fiyat etiketi değişiklikleri dikkat çekti. Vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından durumu eleştirdi.
29.12.2023 Ekonomi
Bakan Bolat araç piyasasına yansıyan indirim oranını açıkladı
Bakan Bolat araç piyasasına yansıyan indirim oranını açıkladı Ticaret Bakanı Ömer Bolat canlı yayında önemli açıklamalarda bulunarak araç piyasasında yapılan indirim oranını açıkladı.
27.12.2023 Ekonomi
Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele! 309 işletmeye dev ceza
Fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele! 309 işletmeye dev ceza Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu 34. toplantısını gerçekleştirdi ve 24,3 milyon lira idari para cezası uygulandı.
25.12.2023 Ekonomi
Etiketlerde 'asgari ücret' değişimi! Fiyatı 230 liradan 300 liraya çıktı
Etiketlerde 'asgari ücret' değişimi! Fiyatı 230 liradan 300 liraya çıktı Türkiye asgari ücretin ne kadar olacağını merak ederken zincir marketlerde daha asgari ücrete zam yapılmadan ürünlere zam gelmeye başladı. Vatandaş dün aldığı bir ürünü bugün aynı fiyata alamıyor.
22.12.2023 Ekonomi
Zincir marketlere fahiş fiyat denetimi
Zincir marketlere fahiş fiyat denetimi Antalya'da zincir marketlere yılbaşı öncesi yapılan şok denetimde fiyatlar tek tek denetlendi. Vatandaşın özellikle şikayetçi olduğu sebze ve meyve reyonundaki karekodla hem ürünün üretim yeri hem de halden çıkış fiyatları incelendi.
19.12.2023 Ekonomi
6 ay 6 bin kilometre 2 tekerin hızını keser
6 ay 6 bin kilometre 2 tekerin hızını keser Otomobillerde hazirandan beri fahiş fiyat artışını engellemek için uygulanan ‘6 ay, 6 bin kilometre’ ile satış kuralı motosiklete de geldi. Ancak sektör temsilcileri kararın çok geç alındığını, kısıtlamanın motosiklet sektörünü zora sokabileceğini dile getirdi.
14.12.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı duyurdu: 36 işletmeye 105 milyon TL ceza
Ticaret Bakanlığı duyurdu: 36 işletmeye 105 milyon TL ceza Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Fahiş fiyat ve stokçuluk denetiminde 36 işletmeye 105 milyon liradan fazla ceza kesildi" denildi.
21.11.2023 Ekonomi
Bakan Bolat: Yüksek enflasyon sorunundan kurtulacağız
Bakan Bolat: Yüksek enflasyon sorunundan kurtulacağız Ticaret Bakanlığı İş Dünyası İstişare Toplantısı’nda enflasyon ve fahiş fiyatla mücadeleye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
13.11.2023 Ekonomi
Bakan Bolat'tan otomotiv piyasasıyla ilgili açıklama: Normalleşme devam edecek
Bakan Bolat'tan otomotiv piyasasıyla ilgili açıklama: Normalleşme devam edecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv piyasasıyla ilgili önemli bir açıklama yaptı. Bakan Bolat, "Otomotiv sektörü temsilcilerinin görüşleri de dikkate alınarak, ihtiyaç duyulması halinde, ilave tedbirleri ivedilikle uygulamaya almaktan çekinmeyeceğiz" dedi.
5.11.2023 Ekonomi
5 TL'ye alınıp 45 TL'ye satılıyordu: Zincir marketlerde sistem değişiyor!
5 TL'ye alınıp 45 TL'ye satılıyordu: Zincir marketlerde sistem değişiyor! Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar üretici ile market arasında fiyat farkının bazı ürünlerde yüzde 683'e kadar çıktığını belirtmişti. Peki hangi ürünlerde fiyat yüksek? Zincir marketlerde yeni sistem nasıl olacak? İşte detaylar...
2.11.2023 Ekonomi
Stokçulara 400 milyon TL ceza
Stokçulara 400 milyon TL ceza Ticaret Bakanı Bolat, fahiş zamlar ve stokçulukla mücadele kapsamında; otomotiv, emlak ve diğer alanlarda yapılan denetimlerde 400 milyon TL’den fazla para cezası verildiğini açıkladı. Bolat, özellikle araç fiyatlarındaki ‘köpüğün kalktığını’ söyledi.
2.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Haksız Fiyat ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.