Havayolu

Havayolu

Son dakika havayolu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan havayolu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan havayolu haber sayfamızda...

Havayolu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.789 havayolu haberi bulunmuştur.
Bakan Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda çift yönlü uçuşlar için tarih verdi
Bakan Uraloğlu, Hatay Havalimanı'nda çift yönlü uçuşlar için tarih verdi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın depremlere dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların 2026 yılı başında tamamlanacağını belirterek, “Benzer depremler yaşanması halinde dahi altyapı hasar görmeyecek şekilde yapılıyor” dedi.
27.03.2024 Ekonomi
Boeing'in tepe yöneticisi Calhoun yıl sonu görevden ayrılacağını açıkladı
Boeing'in tepe yöneticisi Calhoun yıl sonu görevden ayrılacağını açıkladı Calhoun'ın kararıyla birlikte şirketin üst düzey yönetiminde de değişiklik yaşanacak.
26.03.2024 Dünya
AB Liderler Zirvesi'nden 'Gazze’de kalıcı ateşkes için acil insani ara' çağrısı
AB Liderler Zirvesi'nden 'Gazze’de kalıcı ateşkes için acil insani ara' çağrısı Avrupa Birliği üyesi 27 ülkenin liderleri, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi’nde Gazze, Ukrayna ve Bosna Hersek’in AB’ye üyelik sürecine ilişkin tarihi kararlar aldı. AB liderleri, Gazze’de yaşanan insani trajediye rağmen aylardır devam eden anlaşmazlıkların ardından bugün ilk defa “savaşa ateşkesle sonuçlanacak bir insani ara” çağrısı yaptı. Daha önce “İsrail’in kendini savunma hakkı olduğu” gerekçesiyle ortak kararı veto eden Macaristan ve Çekya gibi ülkelerin de muhalefetlerini askıya almalarıyla birlikte ilk defa Gazze için nihai ateşkese yönelik bir çağrı yapıldı.
22.03.2024 Dünya
THY personeline bayram ikramiyesi
THY personeline bayram ikramiyesi Türk Hava Yolları yaptığı yüksek zammın yanında Ramazan Bayramı için tüm THY, AJet, TGS, TSS çalışanlarına 25 bin lira ikramiye verecek.
21.03.2024 Ekonomi
Boeing, Latam uçağı kazası sonrası pilotlardan koltukları kontrol etmelerini istedi
Boeing, Latam uçağı kazası sonrası pilotlardan koltukları kontrol etmelerini istedi Avustralya'da 50 kişinin yaralandığı uçak kazasıyla ilgili, "bir uçuş görevlisinin yanlışlıkla pilot koltuğundaki bir düğmeye bastığı, bunun da uçağın burnunu aşağıya doğru ittiği" bildirildi.
17.03.2024 Dünya
SunExpress 28 yeni rotaya uçacak
SunExpress 28 yeni rotaya uçacak 2023 yılında 1,8 milyar Euro gelir elde eden Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress Hava Yolları, 2024 yılı yaz sezonunda 28 yeni noktaya uçacak. Havayolu şirketi bu sene 15 milyon yolcuya hizmet vermeyi hedefliyor.
13.03.2024 Ekonomi
Havada büyük panik! Yolcu uçağı aniden düşmeye başladı! 50 kişi yaralı
Havada büyük panik! Yolcu uçağı aniden düşmeye başladı! 50 kişi yaralı Avustralya-Yeni Zelanda seferini yapan yolcu uçağında büyük panik yaşandı. Birden irtifa kaybeden uçakta en az 50 kişi yaralandı. Yolculardan biri “İnsanlar koltuklarından fırladı” dedi. İşte detaylar...
11.03.2024 Dünya
MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor
MH370: Aileler havacılık tarihinin en gizemli olayında kaybolan uçağı aramaya devam ediyor Havacılık tarihinin en büyük gizemi olarak anılan MH370 sefer sayılı uçağın kayboluşunun üstünden 10 yıl geçti. Sevdiklerini kaybedenlerse, hâlâ yaşadıklarını anlamlandırmaya çalışıyor.
9.03.2024 Dünya
THY verileri açıkladı: Şubat ayında 6,1 milyon yolcu taşındı
THY verileri açıkladı: Şubat ayında 6,1 milyon yolcu taşındı Türk Hava Yolları (THY), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirimde Şubat ayı trafik sonuçlarına göre 6,1 milyon yolcu taşıdığını açıkladı. THY'den yapılan açıklamada ayrıca filoda 450 uçak bulunduğu da belirtildi.
7.03.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren!
Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbul-Ankara arasına süper hızlı tren! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu CNN Türk'te Türkiye'nin dev projeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu Ankara-İstanbul arasına yapılacak süper hızlı tren projesinin de detaylarını anlattı.
6.03.2024 Gündem
THY, Asya-Pasifik bölgesinde güçleniyor
THY, Asya-Pasifik bölgesinde güçleniyor Türk Hava Yolları (THY), dünyanın 6’ncı kıtası Avustralya’ya uçuşlara başladı.
3.03.2024 Ekonomi
Hürkuş’un kanatları nasıl kırıldı
Hürkuş’un kanatları nasıl kırıldı Nuri Demirağ ve Vecihi Hürkuş’un hayatı yerli havacılığı bu topraklarda kurmanın çetin mücadelesiyle geçti. Ne yazık ki Hürkuş’un serpilip kök salmasına imkân tanınmadı.
3.03.2024 Gündem
Samsunspor'dan deplasmanda 2'nci 3 puan hedefi!
Samsunspor'dan deplasmanda 2'nci 3 puan hedefi! Samsunspor, Başakşehir deplasmanında kazanarak bu sezon Süper Lig'de deplasmanda 2'nci galibiyetini elde etmek istiyor.
2.03.2024 Samsunspor
Turizm hedefine ocak ayı uçuşu!
Turizm hedefine ocak ayı uçuşu! Yılın ilk turizm verisi, Türkiye’nin 2024 yılı için ‘60 milyon turist, 60 milyar dolar turizm geliri’ hedefini destekliyor. Buna göre, Ocak 2024 turizmde tüm zamanların en iyi ocak ayı verisi olarak kayıtlara geçti.
29.02.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Biz hizmet için siyaset yapıyoruz
Bakan Uraloğlu: Biz hizmet için siyaset yapıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Biz hizmet için siyaset yapıyoruz ki, şehirlerimiz gelişsin, ülkemiz gelişsin, vatandaşlarımız geleceğe güvenle bakabilsin" dedi.
28.02.2024 Ekonomi
Günnur Özsoy & Nevzat Sayın: 'Ada'
Günnur Özsoy & Nevzat Sayın: 'Ada' Galeri Siyah Beyaz, 40. yılı olan 2023-2024 sezonunda, birlikte üretme pratiğinin bir karşılığı olarak sanatçı eşleşmelerine ev sahipliği yapıyor.
26.02.2024 Mimarlık
Bakan Uraloğlu duyurdu: 12 dakikalık yol 3 dakikaya indi
Bakan Uraloğlu duyurdu: 12 dakikalık yol 3 dakikaya indi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Vize şehir geçişini 12 dakikadan 3 dakikaya indirdik. Böylece çevre yolumuz ile zamandan 72 milyon lira, akaryakıttan 10 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 82 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da bin 193 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Pilotun oğlu uçakta kokpite girdi! Ölüm getiren saniyelik ihmal
Pilotun oğlu uçakta kokpite girdi! Ölüm getiren saniyelik ihmal Henüz 3 aydır hizmet veren uçakta yolcuların da mürettebatın da keyfi yerindeydi, ta ki kokpitteki iki pilot kendi aralarında sohbete dalana kadar. 75 kişiye mezar olan uçağı felakete sürükleyen sebep ise ne hava koşulları ne de teknik arıza oldu. Her şeyin sorumlusu yardımcı pilotun 16 yaşındaki oğluydu.
23.02.2024 Yaşam
Lufthansa yer personeli greve gitti
Lufthansa yer personeli greve gitti Havayolu şirketi Lufthansa’nın yer hizmetleri çalışanlarının Almanya genelinde greve gitmesiyle 100 binden fazla yolcu etkilendi.
20.02.2024 Ekonomi
Hedef denizden 100 bin, hava yoluyla da 1 milyon turist
Hedef denizden 100 bin, hava yoluyla da 1 milyon turist Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Bodrum'a 2024 yılında, 100'den fazla kruvaziyer gemisiyle 100 binden fazla, hava yoluyla da 1 milyonun üzerinde turist gelmesinin hedeflendiğini söyledi.
20.02.2024 Ekonomi
Ağzından ve burnundan kan fışkırdı, havada öldü! Uçaktaki herkes çığlık atıyordu
Ağzından ve burnundan kan fışkırdı, havada öldü! Uçaktaki herkes çığlık atıyordu Almanya'ya doğru yerel saatle 23.50'de havalanan uçaktaki sıra dışılık, bir hemşire dışında kimsenin dikkatini çekmedi. Kalkıştan kısa süre sonra başlayan kabus dolu dakikalar sekiz saat sürdü.
11.02.2024 Dünya
Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen seferini yapan ilk uçak Havalimanı’nda törenle karşılandı
Kuala Lumpur-Sabiha Gökçen seferini yapan ilk uçak Havalimanı’nda törenle karşılandı Sabiha Gökçen'den ilk uzun menzilli destinasyon 10 saat ile Malezya oldu. 9 Şubat 2024 tarihinde başlayan Kuala Lumpur (KLIA) - İstanbul (SAW) hattı haftada dört sefer yapılıyor. Batik Air’in bugüne kadarki en uzun menzilli uçuşuyla İstanbul’a gelen yolcular terminalde çiçek ve lokumla karşılandı.
10.02.2024 Vitrin
THY, dijital ürünü 'TK Cüzdanı' hizmete sundu
THY, dijital ürünü 'TK Cüzdanı' hizmete sundu Türk Hava Yolları(THY), dijital alanda TK Cüzdan uygulamasını hayata geçirdi. Bu uygulama ile birlikte Miles&Smiles üyeleri, bu cüzdan ile ödeme ve iade süreçlerini hızlı ve kolayca tamamlayabilecek.
9.02.2024 Ekonomi
Arka kapıyı açtı, 200 bin dolarla uçaktan atladı! FBI da devreye girdi ama nafile
Arka kapıyı açtı, 200 bin dolarla uçaktan atladı! FBI da devreye girdi ama nafile Her şey şık giyimli, güneş gözlüğü takan bir adamın uçakta kabin görevlisini yanına çağırmasıyla başladı. Adamın kendisine uzattığı kağıda yazılı notu alan görevli burada yazanların şaka olmasını umdu ama olmadı. Kısa bir süre sonra tam 200 bin dolarla uçaktan atladı, olayın akıbeti ise çözülemiyor.
7.02.2024 Yaşam
THY'den 2'nci pilot aday adayları için iş ilanı
THY'den 2'nci pilot aday adayları için iş ilanı Türk Hava Yolları(THY), büyüme hedefleri doğrultusunda yetiştirilmek üzere ikinci pilot aday adayları için iş ilanı açtı.
2.02.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Havayolu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.