Hazine Ve Maliye

Hazine Ve Maliye

Son dakika Hazine ve Maliye haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hazine ve Maliye gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hazine ve Maliye haber sayfamızda...

Hazine Ve Maliye

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 11.380 hazine ve maliye haberi bulunmuştur.
'Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz'
'Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz' Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.05.2024 Uzmanpara
Bakan Şimşek: Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz
Bakan Şimşek: Çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medyadan Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
8.05.2024 Ekonomi
Kuveyt ile 6 anlaşma imzalandı! Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı: Filistin Devleti için çalışın!
Kuveyt ile 6 anlaşma imzalandı! Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı: Filistin Devleti için çalışın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kuveyt Emiri Meşal el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın görüşmesinin ardından iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı. İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin açıklama yapıldı.
7.05.2024 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV oranları artırılıyor iddialarına ilişkin açıklama
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV oranları artırılıyor iddialarına ilişkin açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı, KDV oranlarının artırılacağı iddialarını yalanlayarak, bu konuda bir çalışma bulunmadığını açıkladı.
7.05.2024 Ekonomi
Öğretmen atamalarıyla ilgili Bakan Tekin'den açıklama
Öğretmen atamalarıyla ilgili Bakan Tekin'den açıklama Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tekin 20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini belirtirken süreç hakkında da bilgi verdi.
7.05.2024 Haberler
20 bin öğretmen ataması yapılacak! İşte taban puanları ve tam branş listesi...
20 bin öğretmen ataması yapılacak! İşte taban puanları ve tam branş listesi... Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin son dakika açıklaması yaptı. Bakan Tekin 20 bin öğretmen atamasının gerçekleştirileceğini belirtirken süreç hakkında da bilgi verdi.
7.05.2024 Gündem
Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama
Bakanlıktan altın ithalatı kotasıyla ilgili açıklama Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmemiş altın ithalatında uygulanan kotaya ilişkin bir bilgilendirme duyurusu yayınladı.
6.05.2024 Uzmanpara
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması
Bakanlıktan altın ithalatına kota açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, işlenmemiş altın ithalatında uygulanan kotaya ilişkin bir bilgilendirme duyurusu yayınladı.
6.05.2024 Ekonomi
Enflasyon muhasebesi uygulamasına Antalya’dan destek
Enflasyon muhasebesi uygulamasına Antalya’dan destek Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan enflasyon muhasebesinin ertelenmesi kararının yerinde olduğunu kaydeden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "Erteleme olmasaydı, geçici vergi uygulamasına tabi mükellefler 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapacaklardı. Bu durumda enflasyon muhasebesi adeta bir servet vergisine dönecekti" dedi.
5.05.2024 Ekonomi
‘Güveni en üste taşıyacağız’
‘Güveni en üste taşıyacağız’ Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, S&P’nin Türkiye’nin notunu artırmasını sosyal medya hesabından değerlendirdi.
5.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek’ten enflasyon ve kredi notu açıklaması: Doğru yoldayız, bütün bunlar onu gösteriyor
Bakan Şimşek’ten enflasyon ve kredi notu açıklaması: Doğru yoldayız, bütün bunlar onu gösteriyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 8. Türk-Alman Ekonomi Günü programı kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek enflasyonda düşüş için tarih verirken, kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin not artırımına ilişkin de önemli bir değerlendirme yaptı.
4.05.2024 Ekonomi
Altın, dolar, borsa ve mevduatta yatırımı olanlar dikkat: Enflasyona göre hangisi daha cazip?
Altın, dolar, borsa ve mevduatta yatırımı olanlar dikkat: Enflasyona göre hangisi daha cazip? TÜİK geçtiğimiz gün nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon yıllık %69,80, aylık %3,18 artış gösterdi. Özellikle son dönemde mevduat faizleri yüzde 60’a dayanırken, borsa rekor kırmış, altın fiyatlarında ise sert düşüşler görülmüştü. Peki enflasyona göre parasını korumak isteyenler için hangi yatırım aracı daha cazip? Altın ve borsa için beklentiler neler? İşte detaylar...
4.05.2024 Ekonomi
Aylık enflasyon yüzde 3.18
Aylık enflasyon yüzde 3.18 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyonunu açıkladı. Tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişim nisanda bir önceki aya göre yüzde 3.18, aralık ayına göre yüzde 18.72, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 69.80 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 59.64 oldu.
4.05.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Nisan ayında enflasyonun beklentiler doğrultusunda yüzde 3,18 olarak gerçekleşmesine dair "Yıllık enflasyon mayıs ayında tepe noktasına ulaştıktan sonra öngörülerimiz doğrultusunda keskin bir şekilde düşmeye başlayacak" dedi.
3.05.2024 Uzmanpara
Bakan Şimşek: Yıllık enflasyon keskin bir şekilde düşmeye başlayacak
Bakan Şimşek: Yıllık enflasyon keskin bir şekilde düşmeye başlayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün açıklanan nisan ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi.
3.05.2024 Ekonomi
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu! 'Türkiye Yüzyılı'nı dijitalin yüzyılı yapmak için çalışacağız'
Turkcell’in yeni yönetim kurulu belli oldu! 'Türkiye Yüzyılı'nı dijitalin yüzyılı yapmak için çalışacağız' Olağan Genel Kurulu tamamlanan Turkcell'de yeni yönetim kurulu belirlendi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Kazancı görevine devam ederken, yönetim kuruluna Arda Ermut, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve Prof. Dr. İdris Sarısoy atandı.
2.05.2024 Ekonomi
Bakan Bolat ve Bakan Şimşek, 2024 OECD Bakanlar Toplantısı’na katıldı
Bakan Bolat ve Bakan Şimşek, 2024 OECD Bakanlar Toplantısı’na katıldı Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fransa’da düzenlenen 2024 OECD Bakanlar Toplantısı’nın açılış oturumuna katıldı.
2.05.2024 Ekonomi
Afet bölgesinde katkı payı muafiyeti uzatıldı
Afet bölgesinde katkı payı muafiyeti uzatıldı Afet bölgesinde yaşayan vatandaşlar için muayene katkı payı muafiyeti 31 Ağustos 2024'e uzatıldı.
2.05.2024 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten ‘enflasyon’ değerlendirmesi
İTO Başkanı Avdagiç'ten ‘enflasyon’ değerlendirmesi İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul iş dünyası olarak enflasyonda biz bu seneyi yüzde 43-44 bandında tamamlayacağımızı öngörüyoruz” dedi.
2.05.2024 Ekonomi
‘Cumhur İttifakı sonuna kadar var olacak’
‘Cumhur İttifakı sonuna kadar var olacak’ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün toplanan partisinin Meclis grubunda, yerel seçim sonrası ortaya atılan “Cumhur İttifakı’nda kriz” iddialarına net yanıt verdi. Bahçeli, özetle şunları söyledi:
1.05.2024 Gündem
AK Parti'den İmamoğlu'nun 'Hamas' sözlerine tepki: Tamamen yanlış bir yaklaşım
AK Parti'den İmamoğlu'nun 'Hamas' sözlerine tepki: Tamamen yanlış bir yaklaşım İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Hamas' sözlerine ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Hamas'ın terör örgütü olarak suçlanması yanlıştır. İki prensip ortaya koymuştuk. Hangi kesime olursa olsun sivillere saldırıları doğru bulmuyoruz ama şöyle bir nokta var ki, esas mesele Hamas meselesi değil, Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikalarla Filistinlilere uyguladığı katliam siyasetidir." ifadelerini kullandı.
30.04.2024 Gündem
"İş dünyamızın sesine kulak veren Bakan Şimşek’e teşekkür ediyorum"
"İş dünyamızın sesine kulak veren Bakan Şimşek’e teşekkür ediyorum" Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın enflasyon düzeltmesi işlemlerinin 2024 yılı birinci geçici vergi döneminde uygulanmaması kararını değerlendiren Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, "İş dünyamızın sesine kulak veren Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek’e teşekkürlerimizi sunuyorum. Enflasyon düzeltmesi işlemlerinin 2024 yılı geçici vergi dönemlerinde uygulanmayarak, 31 Aralık tarihli bilançolara uygulanmasının ülkemiz ekonomisi açısından daha faydalı olacağına inanıyoruz" dedi.
30.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hazine Ve Maliye ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.