Dünyanın çatısı Nepal
Dünyanın çatısı Nepal Dünyanın en yüksek zirvelerini barındıran Himalaya Dağları'nın eteklerinde kurulu Nepal doğa ve kültür zenginlikleri ile Güney Asya' nın en çok ilgi çeken ülkelerinden biri. Budist ve Hindu etkileri ile şekillenmiş özgün bir kültür, yüzyıllarca öncesinden kalmış olmasına rağmen hayatın içinde, işlevselliğini sürdüren tarihi eserler ve otantik mistik bir yaşam... Gelin bugün sizler ile Nepal'in başkenti Katmandu ve çevresinde küçük bir tura çıkalım ve dünyanın en yüksek zirvesi Everest' e uzaktan da olsa bir göz kırpalım.
15.06.2020 Tatil
Heidi'nin dağları arasında Zürich'ten Lugano'ya
Heidi'nin dağları arasında Zürich'ten Lugano'ya Daha çok meşhur gizli banka hesapları ile adını duymaya alıştığımız İsviçre Avrupa'nın merkezinde, Alp Dağları'nın geçit vermediği zor bir coğrafyada kurulu sürprizler ile dolu çok güzel bir ülke. Herşeyi çok kaliteli, doğası büyüleyici.. Dağlar, göller, nehirler.. Uçsuz bucaksız yemyeşil çayırlar.. Hele o karlı zirveler.. Heidi' nin dağdaki evi.. Eşsiz doğa ile mükemmel hesabın uyumu, doğa ile insanın zarif dansı..
20.04.2020 Tatil
Corona virüs günlerinde Paskalya
Corona virüs günlerinde Paskalya Süregelen sağlık sorunu hayatımızı değiştirip yaşadığımız dünyayı ve bizleri dönüştürecek gibi duruyor. Tam Mart başında cemrelerin düşmesi ile baharın gelişini kutlamaya başlamıştık bir anda kendimizi evlerden dışarı çıkamaz halde buluverdik. Sosyal mesafenin sağlığımızı ve geleceğimizi koruyacağı bilinciyle ve geleceğin yeşeren bahar gibi güzel olacağına inancımızla baharı karşılamaya evimizde devam etmeye ne dersiniz?
13.04.2020 Tatil
Sanki Hiç Sovyet Olmadı, Hep Kendi Kaldı Tiflis
Sanki Hiç Sovyet Olmadı, Hep Kendi Kaldı Tiflis Kafkas Dağları'nın güneyinde, genişçe bir vadide kurulu olan Tiflis iki bin yıla yakın geçmişe sahip bir kent. Tepeler üzerine kondurulmuş gibi duran evleri, camileri, hamam ve kiliseleri ile dramatik bir güzelliğe sahip. Tiflis' te SSCB dönemi izleri fazla göze çarpmıyor. Burası sanki hiç Sovyet olamamış, hep sadece kendisi olarak kalmış. Bu özelliği ile diğer birçok eski Sovyet cumhuriyeti başkentinden farklı bir dokuya sahip. Bağımsızlık kazanıldıktan sonra inşa edilen modern yapılar ise ülkenin yeni İpek Yolu rotası üzerinde geleceğe bakışını yansıtıyor.
6.04.2020 Tatil
Kaşifler diyarı Lizbon
Kaşifler diyarı Lizbon Avrupa' nın güneybatısında bulunan Portekiz' in güzel başkenti Lizbon coğrafi keşiflerin başlangıç noktası ve en uzun süreli denizaşırı imparatorluğun başkenti olmanın izlerini taşıyan gösterişli bir şehir.
24.03.2020 Tatil
Serhat Şehri Kars'ta Bir Hafta sonu
Serhat Şehri Kars'ta Bir Hafta sonu Ülkemizin en doğusunda Ermenistan ile sınır komşumuz Kars son yıllarda kış turizminin gözde destinasyonlarından biri oldu. Doğu Ekspresi ile karlar arasında yapılan bembeyaz bir seyahat, dünyada eşi bulunmayan kaz yemekleri ve geçtiğimiz yıllarda UNESCO Kültür Mirası ilan edilen Ani Harabeleri bu yörede ilgimizi çekebilecek başlıca özellikleri. Dünyada az yerde bulunan kristal kardan pistleri ile Sarıkamış Kayak Merkezi de kayakseverlerin gözdesi.
2.03.2020 Tatil
Kış mevsiminin son büyük kutlaması: Karnaval
Kış mevsiminin son büyük kutlaması: Karnaval Avrupa' nın birçok ülkesinde ve Avrupalı kaşiflerin ulaştıkları ülkelerde düzenlenen karnaval eğlenceleri bu hafta sonu en renkli halini aldı. Karnaval sözcüğünün Latince’de “carne levare” - “eti kaldırmak” anlamına geldiği ve zamanla değişime uğradığı düşünülüyor. Baharın gelişinden önce ambarda kalmış saklanamayacak haldeki son et ve süt ürünlerinin tüketilmesi, yiyecek azken kırk günlük bir oruç tutulması ve sonrasında baharın gelişi ile doğanın bereketine tekrar kavuşulması sürecine işaret ediyor. Oruçtan önce Karnaval günleri kutlamalar ile geçerken insanlar günlük kaygılarından, toplum düzeninin kurallarından uzaklaşıp üç günlüğüne de olsa biraz hafifliyor, eğleniyor ve dans ediyorlar.
24.02.2020 Tatil
Frida gibi sürreal Meksika
Frida gibi sürreal Meksika Meksika için “Salsa gibi baharatlı, tekila gibi sarhoş edici, Frida gibi sürreal.” derler. Gerçekten de zengin kültürü, sıcak insanları, değişken iklimleri ve eşsiz doğası ile Meksika övgüyü hak eden, keyifle keşfedilebilecek, hayallerinizi boşa çıkarmayacak bir ülkedir.
20.02.2020 Tatil
Venedik Karnavalı'na dair her şey
Venedik Karnavalı'na dair her şey 2018 yılı karnaval tarihlerinde karnaval olup olmadığını bilmeden arkadaş daveti ile apar topar Venedik’e gezmeye gidince hiç tahmin etmediğim bir çok şey öğrendim. Tabii dört gün çok az geldi. Bu sene Karnaval seferi tekrar başlıyor ve geçen seferki deneyimimizden farklı olarak hem daha uzun kalacağım hem de profesyonel fotoğraf makinemi, lenslerimi ve tripodumu götürüyorum. Amacım bir yandan keyifli mekanları keşfederken bir yandan da şafak vakti ve gün batımında uzun pozlama ile çekim yapmak..
6.02.2020 Tatil

Benzer Haber Etiketleri