Hürmüz

Hürmüz

Son dakika Hürmüz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Hürmüz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Hürmüz haber sayfamızda...

Hürmüz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 789 hürmüz haberi bulunmuştur.
Avrupa'da doğal gaz fiyatları geriledi
Avrupa'da doğal gaz fiyatları geriledi Avrupa'da doğal gaz fiyatları İsrail'in İran'ı vurduğu haberleriyle yaşanan yükselişin ardından geri geldi.
19.04.2024 Uzmanpara
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı...
Dünya petrol bağımlılığından kurtulmalı... Petrol Latincede taş (yani petra) ve yağ (yani oleum) sözcüklerinden oluşan bir kelime. Taşın yağı anlamına geliyor. Bugünlerde dünyada yine taşın yağı konuşuluyor.
16.04.2024 Ekonomi
İran’dan Hürmüz Boğazı'nda İsrail’le bağlantılı ticari gemiye baskın
İran’dan Hürmüz Boğazı'nda İsrail’le bağlantılı ticari gemiye baskın İran Devrim Muhafızları Ordusu, Hürmüz Boğazı yakınlarında İsrail ile bağlantılı bir ticari gemiye helikopterle baskın gerçekleştirdi.
13.04.2024 Haberler
'Fed’den önce faiz indirmeye gerek yok'
'Fed’den önce faiz indirmeye gerek yok' Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi Üyesi ve Avusturya Merkez Bankası Başkanı Robert Holzmann, ABD Merkez Bankası'ndan (Fed) önce faiz indirmeye gerek olmadığını söyledi.
23.02.2024 Uzmanpara
H ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir?
H ile Başlayan Kız Bebek İsimleri 2024: H Harfi ile Başlayan Kız İsimleri ve Anlamları Nelerdir? Bebek bekleyen çiftlerin yaşadığı en büyük heyecanlardan birisi de isim seçme. Çağa uygun modern, popüler, nadir bulunan, keşfedilmemiş ve duyulmamış isimleri tercih etmek isteyen anne ve baba adayları kız bebek isimleri anlamları konusuna oldukça dikkat ediyor. Çocuklarının hayat boyu taşıyacağı isme karar verirken aileler oldukça seçici davranıyor. Kız bebek isimleri ve anlamları hakkında derin bir araştırma içerisine giren bazı anne baba adayları kendileri veya diğer çocukları ile de uyumlu isim seçmek istiyor. H harfi ile başlayan kız isimleri ve anlamları nelerdir? “H ile Başlayan Kız Bebek İsimleri” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
4.01.2024 Bebek
Birleşik Arap Emirlikleri Hakkında Bilgiler; Bayrağının Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Birleşik Arap Emirlikleri Hakkında Bilgiler; Bayrağının Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Arap Yarımadası petrol zenginlerinden olan Birleşik Arap Emirlikleri, küçük ancak ekonomik açıdan gelişmiştir. 1972 yılından sonra 7 emirliğin birleşimiyle 'Emirlikler' ismi verilmeye başlanmıştır. 2012 yılında gelirlerinin çok büyük kısmı petrol iken son dönemlerde, petrole bağımlılık en aza inmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri nerededir, nüfusu ne kadar, başkenti neresi, para birimi ne, resmi konuşulan dil hangisi sorularının cevaplarını derledik.
3.01.2024 Tatil
İran ABD helikopterini indirtti! Dünyanın gündemine oturan videoda Kasım Süleymani de var
İran ABD helikopterini indirtti! Dünyanın gündemine oturan videoda Kasım Süleymani de var İran ile ABD donanması arasında geçen konuşma dünya medyasında ilk sıraya oturdu. Söz konusu konuşmanın detaylarını yayınlayan Tahran, Washington tarafına dediğini yaptırdı.
16.12.2023 Haberler
Usta yönetmen Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti!
Usta yönetmen Yılmaz Atadeniz hayatını kaybetti! Yeşilçam’ın ünlü yönetmen ve senaristi Yılmaz Atadeniz (91), İstanbul’da tedavi gördüğü Sarıyer Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.
13.12.2023 Cadde
Aden Körfezi’nde neler oluyor?
Aden Körfezi’nde neler oluyor? Gazze’deki savaş, Ortadoğu’daki su yollarını da etkileyen gerilimlere neden oluyor. Son olarak İran destekli Husilerin saldırısına uğrayan ve kaptanı Türk olan ticaret gemisi, Amerikan savaş gemisinin müdahalesiyle kurtarıldı.
28.11.2023 Dünya
İran, İsrail'e saldırabilir mi? Özay Şendir'den dikkat çeken yorum
İran, İsrail'e saldırabilir mi? Özay Şendir'den dikkat çeken yorum Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Orta Doğu'da yaşanan gerilimin perde arkasını değerlendirdi. 'İran, İsrail'e saldırabilir mi?' sorusuna yanıt veren Şendir, kara harekatının neden olmadığını da anlattı.
16.10.2023 Haberler
İran, İsrail'e saldırabilir mi? Özay Şendir'den dikkat çeken yorum
İran, İsrail'e saldırabilir mi? Özay Şendir'den dikkat çeken yorum Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Orta Doğu'da yaşanan gerilimin perde arkasını değerlendirdi. 'İran, İsrail'e saldırabilir mi?' sorusuna yanıt veren Şendir, kara harekatının neden olmadığını da anlattı.
16.10.2023 Dünya
Piyasada ‘çatışma yayılır mı?’ endişesi
Piyasada ‘çatışma yayılır mı?’ endişesi İsrail-Hamas çatışmaları, uluslararası piyasaları vurdu. İsrail Merkez Bankası müdahale ile piyasalarını sakinleştirdi. Çatışmanın İsrail-İran petrol ticaretine sıçrama riski endişesi veriyor. Türk piyasaları da gerginlikten etkilendi.
10.10.2023 Ekonomi
İran’dan korkutan yakınlaşma!
İran’dan korkutan yakınlaşma! İran, ABD donanmasına ait bir geminin Devrim Muhafızları’na ait botlarla çevrelendiği görüntüleri yayınladı.
21.08.2023 Dünya
ABD savaş gemisi kuşatıldı, dünya korkuyla izliyor!
ABD savaş gemisi kuşatıldı, dünya korkuyla izliyor! Yayınlanan görüntülerde, 22 ay sonra dünyanın en kilit enerji güzergahına konuşlanan ABD donanmasına ait bir geminin kuşatıldığı görüldü. Amerikan ordusunun resmi internet sitesindeki fotoğraflarda ise F-35 detayı var.
20.08.2023 Dünya
Hakan Fidan analizi: Diğer mevkidaşlarından ayıran 'sır'
Hakan Fidan analizi: Diğer mevkidaşlarından ayıran 'sır' 'Türkiye'nin Dışişleri Bakanı yeni dünya düzenini nasıl biçimlendirebilir?' başlığıyla yayımlanan yazıda Hakan Fidan'ın bir şahin değil entelektüel olduğu vurgulandı, yanı sıra Fidan'ı diğer mevkidaşlarından ayıran 'sır' dile getirildi.
5.08.2023 Dünya
ABD Hürmüz Boğazı'na iki savaş gemisi konuşlandırıyor
ABD Hürmüz Boğazı'na iki savaş gemisi konuşlandırıyor Pentagon, İran'ın deniz taşımacılığına yönelik saldırılarını gerekçe göstererek askeri yığınağını artırıyor. ABD, halihazırda bölgede F-35 ve F-16 jetlerini bulunduruyor.
21.07.2023 Dünya
Nukhet Duru kimdir, kaç yaşında, nereli?
Nukhet Duru kimdir, kaç yaşında, nereli? Sibel Can, Hakan Altun ve Hüsnü Şenlendirici'nin sunduğu Şarkılar Bizi Söyler programı bu akşam Nukhet Duru'yu ağırlıyor. Sanatçıyı yakından tanımak isteyenler "Nukhet Duru kimdir, kaç yaşında, nereli?" diye soruyor. İşte Duru'nun hayatı...
6.05.2023 Bilgi Rehberi
Fatih Erbakan: Milletimiz inanç özgürlüğü alanındaki kazanımlarımızın kaybedilmesini istemiyor
Fatih Erbakan: Milletimiz inanç özgürlüğü alanındaki kazanımlarımızın kaybedilmesini istemiyor Seçimlerde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceklerini açıklayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Millet İttifakı'na eleştirilerde bulunarak, “Tam 8 başlı bir yönetim vaat ediyorlar. Hepsi ayrı partilerden ve hepsi ayrı telden çalacak. 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı, bir tane cumhurbaşkanı, adeta 7 kocalı hürmüz modeli gibi sekizli yönetim modeli söylüyorlar” dedi.
1.05.2023 Gündem
Bakan Bozdağ: 'Orta Doğu bataklığına kodlanmış kafalar' olarak yaftalayan zihniyetle karşı karşıyayız
Bakan Bozdağ: 'Orta Doğu bataklığına kodlanmış kafalar' olarak yaftalayan zihniyetle karşı karşıyayız Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Benim söylediğim bir lafta, 'şükür namazı', 'secde' geçiyor diye ‘secdeyi’, ‘şükür namazını' 'Orta Doğu bataklığına kodlanmış kafalar' olarak yaftalayan ilkel bir zihniyetle karşı karşıyayız. Söylediği lafın nereye gittiğini Kılıçdaroğlu da bilmiyor, avanesi de bilmiyor” dedi.
29.04.2023 Gündem
Bakan Bozdağ: Umutlarını ülkenin felaketlerine bağlıyorlar
Bakan Bozdağ: Umutlarını ülkenin felaketlerine bağlıyorlar Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Umutlarını alın terlerine bağlamayan, umutlarını ülkenin felaketine bağlayan, iktidar umudunu ürettikleri politikalara değil de ülkenin felaketine bağlayan, felaketten gelecek arayan bu zavallılara en büyük cevabı, geleceklerini depremlerde, yangınlarda, sellerde, felakette, terörde, savaşta arayan bu ilkel zihniyetin sahiplerine Akçakale'den bir Osmanlı tokadı sandıkta vurmaya hazır mıyız?" dedi.
18.04.2023 Gündem
Hürmüz Ne Demek? Hürmüz Boğazı Nerededir Ve Özellikleri Nelerdir?
Hürmüz Ne Demek? Hürmüz Boğazı Nerededir Ve Özellikleri Nelerdir? Hürmüz, hem isim olarak hem de kelime olarak kullanışlı olduğundan sıklıkla karşımıza çıkar. Hürmüz isim olarak Zerdüştlerin hayır tanrısının adıdır. Hürmüz kelimesinin anlamlarından bir diğeri de Jüpiter gezegeni demektir. Hürmüz boğazı olarak da bilinen yer nerededir ve hangi özellikleri vardır sizler için derledik.
18.04.2023 Eğitim
Kartal'da korku dolu anlar! Yıkım sırasında bitişik binadaki dairenin duvarı delindi
Kartal'da korku dolu anlar! Yıkım sırasında bitişik binadaki dairenin duvarı delindi Kartal’da kentsel dönüşüm kapsamında 8 katlı binada yıkım çalışması yapılırken, bitişiğindeki binanın 3. katında bulunan dairenin duvarı yıkıldı.
18.04.2023 Gündem
ABD güdümlü füze denizaltısını Orta Doğu'ya konuşlandırdı
ABD güdümlü füze denizaltısını Orta Doğu'ya konuşlandırdı Süveyş Kanalı'ndan geçen aracın tam konumu paylaşılmadı, nükleer denizaltı 154 adet 2 bin 500 kilometre menzilli Tomahawk füzesi taşıyabiliyor.
8.04.2023 Dünya
Bakan Bozdağ: Dokuz kocalı Hürmüz yöntemi ile Türkiye'yi kimse yönetemez
Bakan Bozdağ: Dokuz kocalı Hürmüz yöntemi ile Türkiye'yi kimse yönetemez  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir Cumhurbaşkanı adayı daha seçim olmamış yanında 7 tane cumhurbaşkanı yardımcısı adayı var. Bir bakkal bile böyle yönetilemez. 7 kocalı Hürmüz deniyor ama bu dokuz kocalı bir Hürmüz. Bunların çapı Türkiye'yi yönetmeye yetmez. Cumhurbaşkanına iki tane belediye başkanı ile takviye edelim o da yetmez HDP ile takviye edelim. Ne oldu bir artı beş artı 7 artı 1 oldu. Topladığınızda 9 yapıyor. Dokuz kocalı Hürmüz yöntemi ile Türkiye'yi kimse yönetemez." dedi.
6.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hürmüz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.