Bir vatandaş Ayasofya'ya giremediği için ağladı!
Bir vatandaş Ayasofya'ya giremediği için ağladı! Ayasofya ve Sultanahmet meydanları doldu, girişler durdu. Son durumu İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı. Yerlikaya, "Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu. Sabır ve anlayışla birbirimize yardımcı olalım. Ayasofya Camiimiz ibadetiniz için sabaha kadar açık olacak" dedi. Meydanlardaki son durum drone ile görüntülendi.
24.07.2020 Haberler
Ayasofya'daki ilk Cuma namazına yerli ve yabancı basından büyük ilgi!
Ayasofya'daki ilk Cuma namazına yerli ve yabancı basından büyük ilgi! Ayasofya'da kılınacak ilk namaz için yerli ve yabancı çok sayıda basın mensubu cami etrafında toplandı.
24.07.2020 Haberler
TBMM Başkanı Şentop açıkladı! Ayasofya'da ilk namaz...
TBMM Başkanı Şentop açıkladı! Ayasofya'da ilk namaz... Ayasofya kararı sonrası TBMM Başkanı Mustafa Şentop açıklamalarda bulundu. “Ne zaman namaz kılmaya gideceksiniz?” sorusuna ilişkin Şentop, ''En kısa zamanda. Muhtemelen önümüzdeki hafta içerisinde olabilir. En geç önümüzdeki hafta cumaya kadar bu konuda adım atılır. Hep beraber, siz de gelirsiniz.'' yanıtını verdi.
10.07.2020 Haberler