İngiltere Parlamentosu

İngiltere Parlamentosu

Son dakika İngiltere parlamentosu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İngiltere parlamentosu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İngiltere parlamentosu haber sayfamızda...

İngiltere Parlamentosu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.398 ingiltere parlamentosu haberi bulunmuştur.
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti
Botsvana, Almanya'yı 20 bin fil göndermekle tehdit etti Botsvana Cumhurbaşkanı, koruma konusundaki bir anlaşmazlık sebebiyle 20 bin fili Almanya'ya göndermekle tehdit etti.
4.04.2024 Dünya
İngiliz meclisinde farelere 3.8 milyon
İngiliz meclisinde farelere 3.8 milyon Londra’da İstanbul’un aksine sokaklarda kedi yok ama evlerde, her yerde bolca fare var. Öyle ki başbakanlık binasının önünde bile fareleri avlasın diye kedi Larry nöbet tutuyor.
16.01.2024 Dünya
İngiltere’de Ruanda’ya  sığınmacı kararı geçti
İngiltere’de Ruanda’ya sığınmacı kararı geçti İngiltere Parlamentosu’nun alt kanadı Avam Kamarası, Ruanda’ya sığınmacı gönderilmesini öngören yasa tasarısını kabul etti.
14.12.2023 Dünya
Prigojin’in ailesinde miras kavgası
Prigojin’in ailesinde miras kavgası Geçen haftalarda uçağının düşmesi sonucu ölen Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Yevgeni Prigojin’in çocukları arasında miras kavgası çıktı.
12.09.2023 Dünya
Wagner küresel güvenlik için hâlâ tehdit mi?
Wagner küresel güvenlik için hâlâ tehdit mi? Rusya'nın paralı asker grubu Wagner, İngiltere hükümeti tarafından "terör örgütü" ilan edilecek. Önemli görülen bu adımla birlikte, Wagner’e katılmak veya grubu desteklemek suç sayılacak.
7.09.2023 Dünya
British Museum'daki hırsızlık olayı: Çin ve Yunanistan'dan çağrı
British Museum'daki hırsızlık olayı: Çin ve Yunanistan'dan çağrı İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan British Museum'un envanterindeki dünya mirası eserlerin çalınması sonrası birçok ülkeden "eserlerimizi geri verin" çağrısı yükseliyor.
29.08.2023 Dünya
İngiltere'de ara seçimler: Muhafazakâr Parti, eski Başbakan Johnson'ın seçim bölgesinde az farkla tutundu
İngiltere'de ara seçimler: Muhafazakâr Parti, eski Başbakan Johnson'ın seçim bölgesinde az farkla tutundu İngiltere’de üç seçim bölgesinde yapılan ve Muhafazakâr Parti iktidarı açısından bir sınav olarak görülen ara seçimlerde İşçi Partisi ve Liberal Demokrat Parti iki seçim bölgesinde kazanırken, Muhafazakârlar eski Başbakan Boris Johnson’ın seçim bölgesindeki oylamayı az farkla önde bitirdi.
21.07.2023 Dünya
Akıllı kentler denklemi
Akıllı kentler denklemi Akıllı şehirlerde park cezası yazan, bilet kesen, çöpleri toplayan, toplu taşıma araçlarını kullanan insanlara yer yok. Aslında daha şimdiden ülkemizde kent hayatında pek çok şeyi insana temas etmeden gerçekleştiriyoruz.
12.03.2023 Pazar
Saatler 20.00'yi gösterdiğinde... İngiltere'de hayat durdu
Saatler 20.00'yi gösterdiğinde... İngiltere'de hayat durdu Hayatını kaybeden Kraliçe II. Elizabeth'in onuruna ülke genelinde 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.
18.09.2022 Dünya
Kraliçe'ye büyük saygısızlık! Saatler 22.00'yi gösteriyordu, saniyeler içinde...
Kraliçe'ye büyük saygısızlık! Saatler 22.00'yi gösteriyordu, saniyeler içinde... Kraliçe'nin gözyaşlarını güçlükle tutan çocukları, Kral Charles ve kardeşleri, annelerinin tabutu başında nöbet tutarken gözyaşlarını tutmakta zorlandı. Onları izleyen ve saatlerdir kuyrukta bekleyen yaslı İngilizler, kederli bir havanın hakim olduğu Westminster Salonu'nda, yalnızca birkaç saat sonra yaşanacak olayın, herkesi dehşete düşüreceğinden habersizdi.
17.09.2022 Dünya
İngiltere yasta
İngiltere yasta Kraliçe Elizabeth’in cenazesi için hazırlıklar yapılırken, ülke yasta. Londra’ya dönen Charles ise “Tanrı Kralı korusun” sözleriyle karşılandı.
10.09.2022 Dünya
BM Genel Sekreteri Guterres: Enerji şirketlerinin bu dönemde kâr etmesi ahlaksızca
BM Genel Sekreteri Guterres: Enerji şirketlerinin bu dönemde kâr etmesi ahlaksızca Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, geçtiğimiz aylarda rekor seviyede kâr eden enerji şirketlerine özel bir vergi uygulanmasını istiyor.
4.08.2022 Dünya
İki ülkeyi karşı karşıya getiren ziyaret! Beyaz Saray'dan yeni açıklama
İki ülkeyi karşı karşıya getiren ziyaret! Beyaz Saray'dan yeni açıklama Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Tayvan'ı ziyaret etme hakkı olduğunu ifade etti.
1.08.2022 Dünya
İngiltere’de peş peşe grevler
İngiltere’de peş peşe grevler İngiltere’de Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 9,4’e yükselerek Şubat 1982’den bu yana en yüksek düzeye çıktı. Sendikalar, kamu sektörü çalışanlarına enflasyonun altında zam teklif edilmesine tepki gösteriyor, çalışanlar grev sürecine başvuruyor.
27.07.2022 Dünya
59 yıl sonra Kraliçesiz açılış
59 yıl sonra Kraliçesiz açılış İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, her yıl katıldığı İngiltere Parlamentosu’nun resmi açılış törenine 59 yıl sonra ilk kez katılmadı.
11.05.2022 Dünya
59 yıl sonra ilk! Buckingham Sarayı resmen duyurdu
59 yıl sonra ilk! Buckingham Sarayı resmen duyurdu İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, her yıl katıldığı İngiltere Parlamentosu'nun resmi açılış törenine 59 yıl sonra ilk kez katılamayacak.
9.05.2022 Dünya
Ukrayna işgali toplu yıkıma götürebilir! Batı ittifakını parçalayabilecek beş sorun
Ukrayna işgali toplu yıkıma götürebilir! Batı ittifakını parçalayabilecek beş sorun Rusya'nın Ukrayna'yı işgali Batı'yı birleştirdi ve Batı değerlerini odak noktasına oturttu ancak çatışma bir sonraki aşamaya doğru evrildiğinde, bu beraberlik ne kadar sürecek?
28.04.2022 Dünya
Zelenskiy Almanya'ya seslendi: Duvarı yıkın!
Zelenskiy Almanya'ya seslendi: Duvarı yıkın! Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Berlin'de Alman Parlamentosu'na hitap etti. Zelenskiy, konuşmasında Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u Avrupa'da barış ve çatışma arasındaki duvarı yıkarak, Ukrayna'daki savaşı durdurmaya çağırdı.
17.03.2022 Dünya
Son dakika... Herkesin aklındaki soruya yanıt verdi: Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatır!
Son dakika... Herkesin aklındaki soruya yanıt verdi: Üçüncü Dünya Savaşı'nı başlatır! Rus güçleri Ukrayna'nın batısındaki şehirlere saldırmaya devam ederken birçok noktada patlama sesleri duyuldu. Kiev yönetiminin birçok kez gündeme getirdiği 'uçuşa yasak bölge' ilanı ise Batı'nın en çok korktuğu senaryonun gerçeğe dönüşmesi demek. BBC Güvenlik Muhabiri Gardner, "Rusların yerdeki radar istasyonlarına füze fırlatmanız, askerlerini öldürmeniz, havadaki pilotlarına ateş etmeniz gerekir" diyor.
11.03.2022 Dünya
Batı, Ukrayna'da niçin uçuşa yasak bölge ilan etmekten kaçınıyor?
Batı, Ukrayna'da niçin uçuşa yasak bölge ilan etmekten kaçınıyor? Ukrayna, Rusya'nın hava saldırılarına karşı Batılı ülkelerden, hava sahası üzerinde uçuşa yasaklı bölge ilan edilmesini istedi; ancak Batılı ülkeler, bu adımı atmaktan kaçınıyor. Konuyla ilgili konuşan ABD'den emekli hava generali Philip Breedlove, Foreign Policy adlı dergiye verdiği mülakatta, "Bu, savaş ilan etmek anlamına gelir" ifadelerini kullandı.
2.03.2022 Dünya
İngiltere göçmenleri durdurmak için orduyu devreye sokacak
İngiltere göçmenleri durdurmak için orduyu devreye sokacak İngiliz ordusu, Manş Denizi'ndeki göçmen geçişlerini sınırlamayı hedefleyen operasyonların sorumluluğunu üstlenmeye hazırlanıyor.
18.01.2022 Dünya
Ortalık karışacak! Çin, İngiltere istihbaratı ile açık açık alay etti!
Ortalık karışacak! Çin, İngiltere istihbaratı ile açık açık alay etti! İngiltere'nin iç istihbarat teşkilatı MI5, İngiltere parlamentosunda Çin hükümeti tarafından görevlendirilen bir ajan olduğu konusunda uyarıda bulundu. Güvenlik uyarısı yayınlayan MI5, Christine Ching Kui Lee adlı Çinli bir avukatın "gizlice hareket ederek İngiltere'deki siyasi müdahale faaliyetlerine karıştığını" açıkladı. Çin Dışişleri Bakanı, İngiltere iç istihbarat teşkilatı M15’in İngiltere Parlamentosu’nda bir Çin ajanı olduğu iddialarını reddetti.
14.01.2022 Dünya
İngiltere'de iktidardan 'tedbir' isyanı
İngiltere'de iktidardan 'tedbir' isyanı İngiltere Parlamentosu'nda bugün, hükümetin hızla yayılan koronavirüs varyantı Omicron'a karşı ilan etmeye karar verdiği yeni önlemler oylanacak. Oylama öncesi iktidardaki Muhafazakar Parti'de isyan var.
14.12.2021 Dünya
İngiltere Parlamentosu, Afganistan konulu özel oturumda toplandı
İngiltere Parlamentosu, Afganistan konulu özel oturumda toplandı İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ABD'nin güçlerini geri çektikten sonra İngiltere'nin tek başına Afganistan'ın çöküşünü önleyebileceğini düşünmenin "illüzyon" olduğunu söyledi.  
18.08.2021 Dünya
İngiltere Futbol Federasyonunu ilk kez bir kadın başkan yönetecek
İngiltere Futbol Federasyonunu ilk kez bir kadın başkan yönetecek İngiltere Futbol Federasyonunda Greg Clarke'ın istifasının ardından 7 aydır boş olan başkanlık görevine Debbie Hewitt aday gösterildi.

Benzer Haber Etiketleri

İngiltere Parlamentosu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.