Işık Yılı

Işık Yılı

Son dakika ışık yılı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ışık yılı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ışık yılı haber sayfamızda...

Işık Yılı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.107 ışık yılı haberi bulunmuştur.
Haritada var, gerçekte yok! Tüm sonuçlar 0'ı gösteriyor: Ankara da listede!
Haritada var, gerçekte yok! Tüm sonuçlar 0'ı gösteriyor: Ankara da listede! Dünya haritasını tam anlamıyla bildiğinizi sanıyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Adına 'Null Adası' denilen gizemli yer kafaları karıştırmış durumda. Hatta haritada var olup gerçekte olmayan bu noktadan bir tane de Ankara da bulunuyor!
5.03.2024 Yaşam
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi NASA tarafından 30’uncusu gerçekleşecek İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk Türk takımı oldu.
25.01.2024 Haberler
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi
İTÜ'lü öğrencilerden büyük başarı! NASA devreye girdi NASA tarafından 30’uncusu gerçekleşecek İnsanlı Keşif Aracı Yarışması’na, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu Bellatrix Uzay Takımı kabul alan ilk Türk takımı oldu.
25.01.2024 Gündem
Uzayda 1,3 milyar ışık yılı çapında devasa bir halka keşfedildi, ezberler bozuldu
Uzayda 1,3 milyar ışık yılı çapında devasa bir halka keşfedildi, ezberler bozuldu Bilim insanları, gece Dünya'dan gökyüzüne bakıldığında Ay'ın kabaca 15 katı büyüklüğünde görünen Büyük Halka'nın evreni anlamamızı zorlaştırdığını söylüyor.
14.01.2024 Dünya
Altı gezegenli sistem keşfedildi
Altı gezegenli sistem keşfedildi Astronomlar, Dünya’dan 100 ışık yılı uzakta, 6 gezegenden oluşan bir güneş sistemi keşfetti. Büyük bir kozmik orkestra gibi senkronize hareket eden nadir sistemin, uzay incelemeleri için fırsat sunduğu belirtildi.
1.12.2023 Dünya
Yeni bir 'mükemmel güneş sistemi' keşfedildi
Yeni bir 'mükemmel güneş sistemi' keşfedildi Astronomlar, Dünya'dan 100 ışık yılı uzakta, milyarlarca yıldır değişmemiş 6 gezegenden oluşan bir güneş sistemi keşfetti.
30.11.2023 Dünya
Evrenin haritasını ‘Öklid’ çıkaracak
Evrenin haritasını ‘Öklid’ çıkaracak 4 ay önce fırlatılan ve evrenden ilk görüntülerini yollayan uzay teleskobu Öklid’in çalışmalarının, kâinatın haritasının çıkarılması için büyük bir adım olduğu belirtildi.
12.11.2023 Dünya
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor
Artık an meselesi: Bilim insanları heyecan yarattı, gizem çözülüyor Bilim insanları Jüpiter'in buzlu uydularından biri olan Europa'nın Güneş Sistemi'nde yaşama en elverişli yer olduğunu düşünüyor.
3.10.2023 Dünya
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
İlk galaksi balonu keşfedildi
İlk galaksi balonu keşfedildi Gökbilimciler 1 milyar ışık yılı genişliğinde ilk “galaksi balonunu” keşfetti...
9.09.2023 Dünya
NASA’nın James Webb teleskobu ilk kez uzayda karbon molekülü tespit etti
NASA’nın James Webb teleskobu ilk kez uzayda karbon molekülü tespit etti NASA, uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekibin, ilk kez James Webb uzay teleskobuyla uzayda ‘Methyl Cation’ olarak bilinen karbon molekülü tespit ettiğini duyurdu.
27.06.2023 Dünya
Esrarengiz V ışıklarından çıkan 4 sonuç! 'Uzaya şifreli mesaj gönderdik'
Esrarengiz V ışıklarından çıkan 4 sonuç! 'Uzaya şifreli mesaj gönderdik' NASA, gökyüzündeki açıklanamayan fenomenlere dair bir basın toplantısı düzenleyerek tüm dünyanın yıllardır ilgiyle takip ettiği UFO konusundaki son görüşleri dünyayla paylaştı. Ancak bazı olaylarla ilgili kafalardaki soru işaretleri hâlâ giderilebilmiş değil. 26 yıl önce Phoenix'te görülen ışıklar da bunlardan biri. Peki evrende gerçekten yalnız mıyız? Astrofizikçi Doç. Dr. Selçuk Topal gelinen son noktaya dair 4 çarpıcı bilgi verdi.
9.06.2023 Dünya
Kara delikten fırlayan jet görüntülendi
Kara delikten fırlayan jet görüntülendi Bilim insanları, küresel bir radyo teleskop ağıyla “M87” adlı galaksideki süper kütleli kara deliğin gölgesini ve fırlayan enerji malzemelerini (galaktik jetleri) aynı anda görüntüleyerek bir ilki gerçekleştirdi.
28.04.2023 Dünya
Bilim insanları uzaylılarla temas için tarih verdi!
Bilim insanları uzaylılarla temas için tarih verdi! Bilim insanları, 27 ışık yılı uzaklıktaki NASA uydusunu izledi ve uzaylıların 2029’a kadar Dünya ile iletişim kurabileceğini, gönderilen mesajlara yanıt verebileceğini belirledi.
28.04.2023 Dünya
Türkiye listede mi? Kuzey ışıklarının karanlık yüzü: '2025'te değil 2024'te geliyor'
Türkiye listede mi? Kuzey ışıklarının karanlık yüzü: '2025'te değil 2024'te geliyor' Kuzey ışıkları, rengârenk görüntüsüyle kendisini izlemeye gelenleri büyülese de arkasında çok tehlikeli bir gerçek yatıyor. Güneş patlamaları sebebiyle oluşan muhteşem manzara bundan yıllar önce dünya çapında ciddi bir krize sebep olmuştu. Prof. Dr. Ethem Derman 2024 yılına dikkat çekerek, milyonlarca dolar zarara sebep olan Kuzey ışıklarının karanlık yüzünü ve Türkiye'de yaşanacakları anlattı.
5.05.2023 Dünya
NASA keşfetti! 4 kara delik birbirine çarpışmak üzere
NASA keşfetti! 4 kara delik birbirine çarpışmak üzere Bilim insanları 3,2 milyar ışık yılı ötede 4 kara delik keşfetti. Çarpışmak üzere olan karadeliklerin evrenin ilk zamanlarına ışık tutacağı aktarıldı.
21.03.2023 Dünya
9 milyar ışık yılı uzaktan sinyal alındı
9 milyar ışık yılı uzaktan sinyal alındı Bilim insanları, Dünya’dan 9 milyar ışık yılı uzaklıktaki bir galaksiden radyo sinyali aldı. Kanada ve Hindistan’daki araştırmacılar, Hindistan’daki dev bir teleskop yardımıyla “SDSSJ0826+5630” adlı galaksiden gelen sinyali yakaladı.
23.01.2023 Dünya
1000 ışık yılı genişliğinde harita çıkartıldı! Şekli bilim adamlarını şaşkına çevirdi
1000 ışık yılı genişliğinde harita çıkartıldı! Şekli bilim adamlarını şaşkına çevirdi Bilim insanları içinde Dünya'nın da bulunduğu süper kabarcık adı verilen genişliğin haritasını çıkardı. Söz konusu haritayla ilgili konuşan bilim insanları içinde bulunduğumuz bölgeyi peynire benzetti.
17.01.2023 Dünya
Adeta çarpışmak için yaratılmış süper kütleli ikiz kara delikler keşfedildi!
Adeta çarpışmak için yaratılmış süper kütleli ikiz kara delikler keşfedildi! Birleşmelerine çok az kaldı ve bu durum bilim insanları için büyüleyici!
13.01.2023 Teknoloji
Dünya boyutunda öte gezegen keşfetti
Dünya boyutunda öte gezegen keşfetti James Webb Uzay Teleskobu (JWST), en büyük amaçlarından biri olan öte gezegen keşiflerinin ilkine imza attı. Gezegenin keşfi çarşamba günü Amerikan Astronomi Derneği’nin Seattle’daki 241’inci toplantısında duyuruldu.
13.01.2023 Dünya
Lütfen sessizlik, mahkeme başlıyor
Lütfen sessizlik, mahkeme başlıyor “Yargırtma”, dünyadan belki milyonlarca ışık yılı ötede belki de dünyanın kendisinde geçen bir oyun… Adalet duygunuzun temellerinin derinden sarsılacağı bu oyun için lütfen sessizlik, mahkeme başlıyor! Karar size kalmış...
1.01.2023 Kültür Sanat
Pentagon UFO bulamadı
Pentagon UFO bulamadı Pentagon, UFO’ları araştırmak için kurduğu özel departmana yüzlerce ihbar geldiğini ancak henüz UFO izine rastlanmadığını açıkladı.
18.12.2022 Dünya
Gökbilimciler tuhaf gezegenlerin ikiz okyanus dünyası olabileceğini keşfetti
Gökbilimciler tuhaf gezegenlerin ikiz okyanus dünyası olabileceğini keşfetti Yaklaşık 218 ışık yılı uzaklıktaki Kepler-138c ve Kepler-138d'yi mercek altına alan bilim insanları, gezegenlerin yoğunluğunu hesapladı. İki uzak gezegenin hacimlerinin yarısı, hidrojen veya helyumdan daha ağır bir maddeden oluşuyor.
17.12.2022 Dünya
Dünyanın en büyük teleskobunun inşaatı başladı: Uzaylıları arayacak
Dünyanın en büyük teleskobunun inşaatı başladı: Uzaylıları arayacak Bir kısmı Güney Afrika’da, bir kısmı Avustralya’da, merkezi ise İngiltere’de bulunan “Kilometre Kare Dizisi” (SKA) adlı dünyanın en büyük radyo teleskobunun inşasına dün başlandı.
6.12.2022 Dünya
Hubble Uzay Teleskobu ortaya çıkardı: 'Dev kozmik anahtar deliği'
Hubble Uzay Teleskobu ortaya çıkardı: 'Dev kozmik anahtar deliği' Hubble teleskobunun yakaladığı eski görüntülere yeni bir bakış, uzak bir nebuladaki boşluğun gaz ve tozun içinden uzayın karanlığına doğru uzanan büyük bir delik olduğunu gösteriyor.
25.10.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Işık Yılı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.