ABD'li doktorlar uyardı! Bakkalda bile satıldı ama 'mucize ilaç' aspirin de ölümcül olabilir
ABD'li doktorlar uyardı! Bakkalda bile satıldı ama 'mucize ilaç' aspirin de ölümcül olabilir 100 yılı aşkın bir süredir kullanılan aspirin, 1970’lerin başında ağrı dindirici etkisinin yanı sıra kalp hastalıklarına sunduğu faydalar sebebiyle de 'mucize ilaç' olarak adlandırıldı. ABD'den gelen son uyarı ise Türkiye’de pek çok kişinin basit, zararsız bir ilaç gibi algıladığı, zamanında bakkallarda bile satıldığına şahit olduğumuz aspirinin ölümcül komplikasyonlara sebep olabileceğini ortaya koydu.
25.02.2022 Gündem
Kardiyoloji nedir, neye bakar? Kalp Damar Cerrahisi bölümü doktoru (kardiyolog) hangi hastalıklara bakıyor?
Kardiyoloji nedir, neye bakar? Kalp Damar Cerrahisi bölümü doktoru (kardiyolog) hangi hastalıklara bakıyor? Kalp ve kalp damarları hastalıklarıyla ilgilenen ve takip eden kardiyoloji hakkında merak edilen tüm detayları sizin için araştırdık. Peki, kardiyoloji nedir, neye bakar? Kalp Damar Cerrahisi bölümü doktoru (kardiyolog) hangi hastalıklara bakar?
1.02.2020 Genel Sağlık
Koroner arter tedavisi teknolojiyle çok kolay
Koroner arter tedavisi teknolojiyle çok kolay Gaziemir Akut Kalp Damar Hastanesi’nden Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Taştan, son dönemde kılcal damarların olduğu bölgeden geçebilmek için üst düzey teknolojili sistemlerin kullanılmaya başlandığını ifade etti
29.05.2017 Ege
Canlı yayında seyirciyi böyle azarladı
Canlı yayında seyirciyi böyle azarladı Kardiyolog Canan Karatay, Show TV ekranlarında Alişan ve Çağla Şıkel'in konuğu oldu. Programda sağlıklı yaşam formüllerini sıralayan Karatay'a bir izleyici "Bademin kilosu 40 TL, asgari ücret alan ve 3-4 çocuk geçindiren insanlar nasıl alsın" deyince Karatay sinirlendi.
11.09.2019 Televizyon
İkinci kardiyoloğun gelmesi için daha iki yıl var
İkinci kardiyoloğun gelmesi için daha iki yıl var Nüfusu yazın 500 bine ulaşan Kuşadası'nda kardiyolog bulunmaması, deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın kalp krizi geçiren annesinin ölümüne yol açtı.
24.04.2013 Gündem