Kaza Namazı Nasıl Kılınır ve Niyet Edilir? Kaza Namazı Ne Zaman Kılınır?
Kaza Namazı Nasıl Kılınır ve Niyet Edilir? Kaza Namazı Ne Zaman Kılınır? Sabah, öğle, ikindi, akşam ve yatsı olmak üzere günde 5 vakit namaz Müslümanlara farz kılınmıştır. Namazını kaçıran kişilerin namaz vakti dışında namazını kılmalarına kaza namazı denir. Namazının vakit dışında kılan kişiler kaza etmiş olur. Kaza namazını kılarken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Geçmiş namazların kazası kılmak için farzlarını kılmak gerekir. 5 vakit namazdan hangisi kaza edilecekse o vaktin farzının kılınması ve ona göre niyet edilmesi gerekmektedir. Kaza namazlarını kılmak için belirli bir gün veya zaman yoktur. Dileyen istediği zaman veya günde kaza namazını kılabilir. Kaza namazı nasıl kılınır, nasıl niyet edilir? Kaza namazı ne zaman kılınır? Kaza namazı ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
25.09.2023 Dini Bilgiler
Teravih Namazı Kılınışı, Rekat Rekat Teravih Namazı Nasıl Kılınır? Teravih Namazı Kaç Rekat, Okunan Dualar ve Sureler
Teravih Namazı Kılınışı, Rekat Rekat Teravih Namazı Nasıl Kılınır? Teravih Namazı Kaç Rekat, Okunan Dualar ve Sureler Teravih namazı kılınışı ve okunacak dualar, hakkında aramalar sürüyor. Teravih namazı Ramazan ayında İslam aleminin kıldığı nafile bir namazdır. Kadınların ve erkeklerin cemaatle birlikte camide veya evde tek başına kılabildiği teravih namazı sünnettir. Ancak cemaatle kılınması makbuldür. Sadece Ramazan ayında yatsı namazından sonra kılınır. Teravih namazının rekat sayısı ile ilgili bazı sayılar ileri sürülmüştür. Peygamber Efendimizin kıldırdığı teravih namazını 20 rekattan oluşmaktadır. Teravih namazı nasıl ve ne zaman kılınır, evde kılınır mı? Teravih namazının kaç rekat olduğu ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
12.09.2023 Dini Bilgiler
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir?
KADİR GECESİ DUASI OKU, Kadir Gecesinde Okunacak Dualar, Ayetler, Sureler ve Tesbihler Nelerdir? İslam alemi için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi Ramazan ayının 27. gecesidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V) Kur'an, Allah tarafından Cebrail aracılığı ile vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bu mübarek günde müminler ibadet eder, namaz kılar ve dualar eder. Kadir gecesinde okunacak dualar ve Kur'an da yer alan sureler müminler tarafından okunur. Peygamber Efendimizin Kadir Gecesi duası ile Kadir Gecesinde okunacak dualar, ayetler ve tesbihler nelerdir? Kadir Gecesi duasını okumak ve detay bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
17.04.2023 Dualar
2022 KADİR GECESİ NE ZAMAN? Bugün Kandil Mi, Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek?
2022 KADİR GECESİ NE ZAMAN? Bugün Kandil Mi, Kadir Gecesi hangi gün idrak edilecek? Kadir Gecesi tüm İslam aleminde heyecanla idrak ediliyor. Ramazan ayının içerisinde idrak edilen ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi tarihi merak ediliyor. Peki, Kadir Gecesi bu gece mi, yarın mı? İşte 2022 Kadir Gecesi tarihi ve Kadir Gecesi'nin önemi.
27.04.2022 Gündem
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir?
KADİR GECESİ 2022: Kadir Gecesi Mesajları, Kandil Sözleri, Kadir Gecesi Duası, Kadir Suresi Nedir ve İbadetleri Nelerdir? 2022 Kadir Gecesi mesajları, sözleri ve kandil mesajı seçenekleri! Kadir Gecesi her yıl İslam aleminin heyecanla karşıladığı mübarek günlerden bir tanesidir. Allah tarafından Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.V) Kur’an-ı Kerim’in vahdedilmeye başladığı gece olması nedeniyle Müslüman dünyası için önemli bir yere sahiptir. Bu mübarek gecece müminler namaz kılar, Kur’an-ı Kerim okur, tesbih ve zikirler çekerek vakitlerini ibadet ederek geçirir. Sevdiklerinin Kadir Gecesini kutlamak isteyenler en anlamlı resimli Kadir Gecesi mesajları araştırması içerisine girerler. Kadir Gecesinin ne zaman olduğu ise hep merak konusu olmuştur. Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, tarihi nedir, mesajları, suresi, duası, namazı, ibadetleri, tesbihi, okunacak dualar, kılınacak namazlar ve kısaca yapılacak ibadetler hakkında detaylı bilgi almak için “Kadir Gecesi 2022” içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir?
Kadir Gecesi Namazı Kılarken Kadir Suresi Yerine Ne Okunabilir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı gece olarak tasvir edilen Kadir Gecesinde Müslümanlar vakitlerini ibadet ederek geçirmektedir. Dua kapılarının aralandığı bu mübarek gecede Kadir Gecesi namazı kılınır. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi okunması gerekir. Anca Kadir Suresini bilmeyen kişiler için yerine okunabilecek farklı sure bulunur. Kadir Gecesi namazı kılarken Kadir Suresi yerine ne okunabilir? Kadir Gecesi namazından okunan dualar ve sureler ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...)
Kadir Gecesi Duaları: Kadir Gecesi Okunacak Dualar Nelerdir? Okunuşları ve Anlamları İle (Allahümme İnneke Afüvvün...) İslam dünyası için önemli bir yere sahip olan Kadir Gecesi duasını bu mübarek günde okumak ayrı bir öneme ve fazilete sahip. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) okumayı önerdiği dualar arasında yer alan ‘allahümme inneke afüvvün’ duası adını bu sözlerle başladığı için almıştır. Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül af ve fa'fü anni (Kadir gecesi duası okunuşu ve anlamı) duasını okumak için içeriğimize göz atabilirsiniz. 
27.04.2022 Ramazan
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları
Kadir Gecesi İbadetleri Nelerdir? Kadir Gecesi Zikirleri, Salavatları, Tesbihleri, Duaları ve Namazları Müslüman dünyası için önemli gecelerden birisi de Kadir Gecesidir. Kur’an-ı Kerim’in ilk vahdedilmeye başlandığı bu gece Ramazan ayının 27. gecesidir. Bin aydan daha hayırlı olan bu gece müminler ibadet ederek vakitlerini geçirecek. Bu geceye özel yapılması gereken bazı ibadetler bulunur. Yapılan bu ibadetlerin sonundu eller semaya açılacak ve dualar edilecek. Kadir Gecesi ibadetleri nelerdir? Kadir Gecesi zikirleri, salavatları, tesbihleri, duaları ve namazları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir?
Kadir Gecesinde Ne Yapılır ve Nasıl Yapılır? Kadir Gecesinde Yapılabilecek İbadetler Nelerdir? Kur’an-ı Kerim’de bin aydan daha hayırlı olarak tasvir edilen Kadir Gecesini Müslümanlar ibadet ederek geçirecek. Ramazan’ın 27. gecesi olan bu mübarek gün Kur’an’da adı geçen tek gecedir. Sema kapılarının açılıp duaların ve tövbelerin kabul edildiği bu gecede yapılabilecek ibadetlerin nasıl olacağına dair Diyanet tarafından pek çok yanıt bulunmaktadır. Kadir Gecesinde ne yapılır ve nasıl yapılır? Kadir Gecesinde yapılabilecek ibadetler ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimize göz atabilirsiniz.
27.04.2022 Dini Bilgiler
Rabiülevvel ayı 2021 ne zaman başlıyor? Rabiülevvel ayı fazileti, okunacak dualar ve yapılacak ibadetler
Rabiülevvel ayı 2021 ne zaman başlıyor? Rabiülevvel ayı fazileti, okunacak dualar ve yapılacak ibadetler Rabiülevvel nedir, ne demek? Bu gece Rabiülevvel ayının ilk gecesi mi? İslam aleminde önemli bir yere sahip olan Rabiülevvel ayı geldi. Hz. Muhammed'in doğumunun, hicretin bu ayda gerçekleştiği biliniyor. Peki, bu yıl Rabiülevvel ayı ne zaman başlıyor, bu gece mi?
7.10.2021 Gündem
Berat Kandili namazı kaç rekattır, nasıl kılınır ve niyet edilir? 27 Mart Berat Kandili namazı saat kaçta? İşte kılınışı...
Berat Kandili namazı kaç rekattır, nasıl kılınır ve niyet edilir? 27 Mart Berat Kandili namazı saat kaçta? İşte kılınışı... Berat Kandili namazı kılınışı ve rekatı ile ilgili detaylar araştırılıyor. 27 Mart 2021 tarihinde Berat Kandili idrak edilecek. Bu anlamlı ve önemli günü Müslüman dünyası namazlar kılarak ve dualar edilerek ibadetlerle geçirecek. Kandil günü namaz kılacak olan Berat Kandili namazı saatleri, kılınışı ve diğer detayları merak ediyorlar. Peki Berat Kandili namazı nasıl kılınır, saat kaçta? Berat Kandili namazı kaç rekat kılınır?
26.03.2021 Gündem
Ezan Okunurken Namaz Kılınır Mı? Namaz Esnasında Ezan Okunursa Ne Olur?
Ezan Okunurken Namaz Kılınır Mı? Namaz Esnasında Ezan Okunursa Ne Olur? Ezan okunduğu esnada namaza durmak doğru mudur? Ezan okunduğunda kılınan namazın hükmü nedir? Namaz esnasında ezan okunması namazı bozar mı? Namazın ezandan ne kadar sonra kılınması gerekir? Ezan okunduğu esnada kaza namazı kılınır mı? Vakit namazları ezan okunduğu esnada kılınır mı? Ezan okunurken namaz kılınır mı hükmü ve namaz esnasında okunan ezan sonucunda namaz konuları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
17.02.2022 Dini Bilgiler
Rebiülevvel ayı ne zaman 2020, hangi ibadetler yapılır? Rebiülevvel ayında okunacak dualar ve hadisler!
Rebiülevvel ayı ne zaman 2020, hangi ibadetler yapılır? Rebiülevvel ayında okunacak dualar ve hadisler! Rebiülevvel ayı, Müslüman alemi için önemli aylar arasında ter alıyor. Hz. Muhammed (S.A.V)'ın doğduğu ay olan Rebiülevvel ayının zamanı, yapılacak dualar, okunacak dualar ve hadisler araştırılıyor. Peki Rebiülevvel ayı ne zaman 2020?
17.02.2022 Ramazan
Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? Muharrem ayı orucu hangi günler tutulması gerekir?
Muharrem ayında hangi ibadetler yapılır? Muharrem ayı orucu hangi günler tutulması gerekir? Muharrem Ayına bugün girdik. İslam alemi için önemli bir ay olan Muharrem Ayında dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Muharrem Ayı ibadetleri nelerdir? Muharrem Ayı orucu 2020 ne zaman başlıyor? sorularını araştırmaya başladı. İşte Diyanet tarafından yayımlanan bilgiler...
20.08.2020 Gündem
Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 - Ankara bayram namazı (saati) vakti ne zaman kaçta? Diyanet açıkladı!
Ankara'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 - Ankara bayram namazı (saati) vakti ne zaman kaçta? Diyanet açıkladı! Tüm Türkiye'de olduğu gibi Ankara'da da merakla bayram namazı bekleniyor. Ramazan Bayramının 1. günü 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Bayramda koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde bu yıl bayram namazı kılınmayacak. Bayram namazına ilişkin Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından açıklama yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı namaz vakitlerini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Bayram namazı kılacak vatandaşlar ise namaz vakitlerini öğrenmek için Diyanet'in resmi sayfasına akın ediyor.Bayram namazının cemaatle kılınan bir namaz olması nedeniyle bayram namazının evde kılınamayacağı bunun yerine ise evde duha namazı kılınabileceği duyuruldu. Peki Bayram namazı saat kaçta kılınacak? İşte Diyanet tarafından duyurulan Ankara bayram namazı vakti...
24.05.2020 Gündem
İstanbul için bayram namazı saati kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 İstanbul sabah namazı saat kaçta ne zaman? - Ramazan Bayramı namaz vakti
İstanbul için bayram namazı saati kaçta kılınacak? 24 Mayıs 2020 İstanbul sabah namazı saat kaçta ne zaman? - Ramazan Bayramı namaz vakti Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazıyla ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Kurban Bayramı namaz vakitlerini resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Bayram namazı kılacak vatandaşlar ise namaz vakitlerini öğrenmek için Diyanet'in resmi sayfasına akın ediyor. İşte Diyanet tarafından duyurulan İstanbul bayram namazı vakti... İstanbul'da yaşayanlar bayram namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. Peki İstanbul bayram namazı saat kaçta 2020?
24.05.2020 Gündem
İstanbul'da bayram namazı saat kaçta 2020? İşte Diyanet İstanbul bayram namazı vakti...
İstanbul'da bayram namazı saat kaçta 2020? İşte Diyanet İstanbul bayram namazı vakti... Ramazan Bayramı'nın ilk günü bu sene 24 Haziran Pazar günü idrak edilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazıyla ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi. İstanbul'da yaşayanlar bayram namazının saat kaçta kılınacağını merak ediyor. Peki İstanbul bayram namazı saat kaçta 2020?
23.05.2020 Gündem
Bayram namazı saatleri 2020! Diyanet yayımladı! Bayram namazı saat kaçta kılınacak?
Bayram namazı saatleri 2020! Diyanet yayımladı! Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Ramazan Bayramı'na kısa bir süre kaldı. Bayrama adım adım yaklaşırken bayram namazı ile ilgili Diyanet, bir açıklama gerçekleştirdi. Diyanet, duha namazı tavsiyesinde bulundu. Açıklama sonrasında vatandaşlar bayram namazı vakitlerini ve duha namazı ile ilgili detayları araştırıyor. İşte il il bayram namazı saatleri 2020...
23.05.2020 Gündem
Adana'da bayram namazı saat kaçta? Diyanet'den bayram namazı açıklaması
Adana'da bayram namazı saat kaçta? Diyanet'den bayram namazı açıklaması Ramazan ayının sona ermesinin ardından bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, bayram namazı camilerde kılınacak mı sorusunun yanı sıra bayram namazı vakitlerini de araştırmaya başladı. Türkiye'nin 81 ili için bayram namazı saatleri farklılık gösterebiliyor. Türkiye'de bayram namazı vakitleri il il farklılıklar gösteriyor. Peki Adana'da bayram namazı saat kaçta?
22.05.2020 Gündem
Ankara'da bayram namazı saat kaçta? Diyanet'den bayram namazı açıklaması
Ankara'da bayram namazı saat kaçta? Diyanet'den bayram namazı açıklaması Ramazan ayının sona ermesinin ardından bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar, bayram namazı camilerde kılınacak mı sorusunun yanı sıra bayram namazı vakitlerini de araştırmaya başladı. Türkiye'nin 81 ili için bayram namazı saatleri farklılık gösterebiliyor. Türkiye'nin başkenti Ankara'da ikamet eden vatandaşlar bayram namazı saatlerini araştırıyor. Peki Ankara'da bayram namazı saat kaçta?
23.05.2020 Gündem
Camiler bugün açık mı, Bayram namazı camide kılınacak mı? Ramazan Bayramı namazı ne zaman saat kaçta kılınacak?
Camiler bugün açık mı, Bayram namazı camide kılınacak mı? Ramazan Bayramı namazı ne zaman saat kaçta kılınacak? Ramazan Bayramı için geri sayım başladı. İslam aleminin büyük bir heyecanla beklediği bayramda vatandaşlarımız ibadetlerine bayram namazı ile başlıyor. Peki koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan camiler, bayram namazında açık olacak mı ve camiler ne zaman açılacak? İşte hem bu soruların yanıtları hem de Ramazan Bayramı saatleri...
21.05.2020 Gündem
Duha namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Duha namazı nedir ve ne zaman kılınır?
Duha namazı nasıl kılınır, kaç rekattır? Duha namazı nedir ve ne zaman kılınır? Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Zeki Sayar, bayram namazıyla ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Diyanet'in bayram namazı tavsiyesi ise evde 'duha namazı' kılınması oldu. Duha namazı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Peki duha namazı nasıl kılınır? Duha namazı ne zaman kılınır?
21.05.2020 Gündem
Aşure günü ne zaman? Aşure nasıl yapılır? En kolay aşure tarifi
Aşure günü ne zaman? Aşure nasıl yapılır? En kolay aşure tarifi Aşure günü için geri sayım başladı. Tüm islam aleminde olduğu gibi yurdumuzda milyonlarca inanan vatandaşımız büyük bir merakla Aşure gününü bekliyor. Peki Aşure günü ne zaman? İşte en kolay aşure nasıl yapılır sorusunun cevabı ve en güzel aşure tarifi...
19.09.2018 Gündem
Aşure nasıl yapılır? 2018 Aşure günü ne zaman?
Aşure nasıl yapılır? 2018 Aşure günü ne zaman? Aşure günü ne zaman? İslam alemi, muharrem ayının başlamasıyla beraber Aşure gününe hazırlanmaya başladı. Peki ülkemizde de büyük bir heyecanla beklenen Aşure günü ne zaman? İşte bu sorunun cevabı ve aşure tarifi...
18.09.2018 Gündem
Muharrem ayı ne zaman başlayacak? 2018 Aşure günü hangi gün?
Muharrem ayı ne zaman başlayacak? 2018 Aşure günü hangi gün? İslam alemi için büyük önem taşıyan Muharrem ayının, ne zaman başlayacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Merakla beklenen aşure günü bu yıl hangi güne denk geliyor? Peki Muharrem ayının önemi nedir?
10.09.2018 Gündem