Kişi Başı

Kişi Başı

Son dakika kişi başı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kişi başı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kişi başı haber sayfamızda...

Kişi Başı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 10.930 kişi başı haberi bulunmuştur.
Milyonları ilgilendiriyor: Emeklilerle ilgili yeni çalışma ne olacak? 5 soru, 5 cevap
Milyonları ilgilendiriyor: Emeklilerle ilgili yeni çalışma ne olacak? 5 soru, 5 cevap Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde emeklilerle ilgili bir çalışma yapıldığını ve tamamlandığında bunun toplum ile paylaşılacağını söyledi. Peki emeklilere hangi destekler verilecek? Temmuzda emeklilere ne kadar zam olacak? En düşük emekli aylığı için beklentiler neler? İşte detaylar...
23.04.2024 Ekonomi
Reformlar ve 104 yıl öncesi
Reformlar ve 104 yıl öncesi Eğer reformların tarihi yazılsaydı, Meclis’in kurulduğu 1920 ve Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı 1938 arasındaki dönem çok özel bir yer kaplardı.
23.04.2024 Ekonomi
“Ayçiçeği üretimimizi artırmamız şart”
“Ayçiçeği üretimimizi artırmamız şart” Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ayçiçek yağında fiyat artışını kontrol edebilmek ve dışa bağımlılığımızı azaltmak için ayçiçeği üretimimizi artırmamız şarttır” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Çöpteki servet! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar
Çöpteki servet! İsrafın bedeli: 1 trilyon dolar Ünlü şef Refika Birgül, İstanbul Kuzguncuk’ta çöp konteynerlerine girdi. Birgül, bağ bağ roka, maydanoz, poşette ekmek ve keke kadar sayısız gıda atığını çöpten çıkardı ve Milliyet aracılığıyla israfı önleme çağırsı yaptı.
22.04.2024 Gündem
Sezon açıldı, düğün salonlarının yüzde 70’i doldu
Sezon açıldı, düğün salonlarının yüzde 70’i doldu Her yıl ortalama 600 bin kişinin evlendiği Türkiye’de, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte düğün hareketliliği de başladı. İzmir’deki düğün salonlarında ise eylül ayına kadar rezervasyonların yüzde 70’i doldu.
19.04.2024 Ekonomi
Borsada Rönesans dönemi başlayacak
Borsada Rönesans dönemi başlayacak Portföyündeki iddialı AVM’lerle, borsadaki GYO rekabetine renk katmayı hedefleyen Rönesans Gayrimenkul Yatırım (RGY), hızlı büyümeye oynayacak.
17.04.2024 Ekonomi
Moda dünyasının Oscar'ı Met Gala'nın konuk listesi şekilleniyor!
Moda dünyasının Oscar'ı Met Gala'nın konuk listesi şekilleniyor! Mayıs ayının ilk Pazartesi günü gerçekleşecek olan, tüm magazin dünyasının gözünü çevireceği Met Gala'nın bu yılki konuk listesi şekillenmeye başladı.
16.04.2024 Cadde
Kişi başı 28 kilo balistik füze
Kişi başı 28 kilo balistik füze Yaşanabilir bir dünya için çalışmalar yapan Earth Action adlı çevreci kuruluş, 2024 ile ilgili plastik araştırmasını yayımladı.
14.04.2024 Dünya
Kruvaziyerde rota Türkiye
Kruvaziyerde rota Türkiye Kruvaziyer turizmi dünyada yeniden güç kazandı. 2024’te 36 milyon kişinin kruvaziyer seyahatine katılması bekleniyor. Şirketlerin önemli limanlarından biri ise Türkiye olacak.
12.04.2024 Ekonomi
Samos’ta kapıya takıldık! Türk turistler nelere dikkat etmeli?
Samos’ta kapıya takıldık! Türk turistler nelere dikkat etmeli? Seferihisar’dan kalkan İDO yolcu gemisinin ilk seferiyle Samos’a gittik. Yeşil ve gri pasaport ile Schengen vize sahibi yolcular adaya sorunsuz geçiş yaptı ancak bizim gibi bordo pasaport sahipleri ‘kapıda vize’ alabilmek için 2 saat bekledi.
12.04.2024 Gündem
Bodrum’da su alarmı
Bodrum’da su alarmı 65 günlük suyu kalan Bodrum’da acil önlem alınmazsa “Susuz yaz” yaşanacağı uyarısı yapıldı. Milliyet’e konuşan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de planını açıkladı.
12.04.2024 Gündem
Kahve peşinde baristalıktan genel müdürlüğe!
Kahve peşinde baristalıktan genel müdürlüğe! Tchibo Türkiye Genel Müdürü Hasan Ulutürk kahve satışlarındaki yükselişi baristalıktan genel müdürlüğe uzanan kendi hikâyesi eşliğinde anlattı.
5.04.2024 Milliyet Executive
Milyonlarca tatilcinin bayram göçü başladı
Milyonlarca tatilcinin bayram göçü başladı Tatilcilerin bayram hazırlığı tamam... 30 milyondan fazla kişinin seyahat edeceği tahmin ediliyor. Antalya ve Bodrum otelleri ile Sapanca tesisleri için talep yüksek. Yunan adaları da ilgi görüyor.
5.04.2024 Ekonomi
Antalya'da Ramazan Bayramı bereketi!
Antalya'da Ramazan Bayramı bereketi! Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, Ramazan Bayramı'nda Antalya'da erken rezervasyon oranlarında doluluk oranının yüzde 95'e ulaşacağını bildirdi.
4.04.2024 Ekonomi
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu
Akdeniz Turizm Analizi’ne göre 5 yılda turizmini en çok geliştiren ülke Türkiye oldu Dijital ödemeler sektöründe faaliyet gösteren Visa, Avrupa’nın Akdeniz’e kıyı ülkelerinde seyahat eden yabancı turistlerin kart kullanımı trendlerine dair içgörüler sağlayan Visa Akdeniz Turizm Analizi’nin 2023 yılı sonuçlarını açıkladı. Analiz sonuçlarına göre 2023 yılında Türkiye’de turizm alanında gerek ziyaretçi sayısı gerek yabancı kart kullanımında yüksek çift haneli büyüme kaydedildi ve tüm zamanların turizm rekoru kırıldı. Son bir yıla bakıldığında ise Türkiye’de 2023 yılında kartlı ziyaretçi sayısı 2022’ye göre yüzde 20’ye yakın, turistlerin kartlarıyla yaptığı harcamalar döviz bazlı yüzde 16’dan fazla arttı.
29.03.2024 Ekonomi
Bayram tatili yaklaşıyor: Seyahat ekonomisi 100 milyar TL
Bayram tatili yaklaşıyor: Seyahat ekonomisi 100 milyar TL Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl 5 Nisan'daki ara tatille birleşen 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde, 20 milyon kişinin seyahate çıkacağını söyledi. Bağlıkaya, turistik konaklama sayısının da 2 milyona ulaşacağını açıkladı. Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz ise bu bayramda 20 milyon kişilik seyahat hareketinde 100 milyar TL harcama yapılacağının hesaplandığını kaydetti.
29.03.2024 Ekonomi
BM araştırması: Dünyada her gün 1 milyar öğün israf ediliyor
BM araştırması: Dünyada her gün 1 milyar öğün israf ediliyor Birleşmiş Milletler Çevre Programı tarafından yayınlanan rapor, 2022 yılında günde en az 1 milyar öğün israf edildiğini ortaya koydu.
28.03.2024 Dünya
Bayramın gözdesi Yunan adaları
Bayramın gözdesi Yunan adaları Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, 9 günlük bayram tatilinde yurt dışında en popüler destinasyonun, kapıdan vize uygulamasına 1 Nisan itibarıyla başlanacak Yunan adaları olduğunu söyledi. Yavuz, bayramda kapıda vize alınabilecek 10 Yunan adasından 7'si için feribot seferleri ve adalardaki polis birimlerinin hazırlıklarını tamamladığını açıkladı.
28.03.2024 Ekonomi
'2050'de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak'
'2050'de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "2030’da ülkemizde su kaynakları yüzde 20 oranında azalırken, nüfusumuzun yüzde 10 oranında artması bekleniyor. 2050’de artan nüfusla birlikte gıda ihtiyacını karşılamak için yüzde 65-70 daha fazla gıdaya, bu gıdayı üretmek için de yüzde 55 daha fazla suya ihtiyacımız olacak" dedi.
25.03.2024 Ekonomi
İmamoğlu: 'Kağıthane de Kasımpaşa da çürük'
İmamoğlu: 'Kağıthane de Kasımpaşa da çürük' İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Kağıthane’deki Cendere Deresi kıyısına yapılan 'Cendere Yaşam Vadisi' nde incelemelerde bulundu. İmamoğlu gazetecilere açıklamalarda da bulundu.
22.03.2024 Gündem
Plastik yüzlerin sebebi Selfie
Plastik yüzlerin sebebi Selfie Araştırmaya göre, “selfie kültürü” insanları filtrelenmiş fotoğraflar gibi görünmeleri için estetik ameliyatlar olmaya yönlendiriyor.
17.03.2024 Dünya
Yaşam ve öğrenim süreleri arttı
Yaşam ve öğrenim süreleri arttı İnsani Gelişme Endeksi’nde 193 ülke arasında 45’inci sırada yer alan Türkiye, ortalama yaşam, öğrenim süresi ve kişi başı gelirde ilerleme kaydetti. Ancak rapor, erkeklerin kadınlara göre daha yüksek insani gelişme seviyesine sahip olduğunu da gösteriyor.
16.03.2024 Gündem
Türkiye’ye İranlı turist akını yolda
Türkiye’ye İranlı turist akını yolda İranlı turistler Nevruz Bayramı tatil dönemini Türkiye’de geçirmeye hazırlanıyor. İlk kafile Van’daki Kapıköy sınır kapısından 17 Mart’ta gelecek. Özellikle Van, İstanbul, Antalya, Trabzon tercih edilirken, ülke genelinde 250 bine yakın İranlı turist bekleniyor.
14.03.2024 Ekonomi
“Turizm gelirimiz yüzde 17 artışla 54,3 milyar TL oldu”
“Turizm gelirimiz yüzde 17 artışla 54,3 milyar TL oldu” Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “2023’ü yine rekorlarla kapattık. Ziyaretçi sayımız 56,7 milyon kişi oldu, yüzde 10’luk artış yakaladık. Turizm gelirimiz 54,3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yüzde 17 artış sağlamış olduk. Kişi başı gecelik harcamayı ise 99 dolara yükselttik” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Bakan Bolat ve Turgut Altınok esnaflarla buluştu! '468 milyar TL destekte bulunduk'
Bakan Bolat ve Turgut Altınok esnaflarla buluştu! '468 milyar TL destekte bulunduk' Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Ankara'nın Altındağ ilçesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (TESKOMB) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
12.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kişi Başı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.