Sıcak suyla duş almak kanı zehirliyor! Rahatlamanın bir inceliği var, şaşırtan sonuç
Sıcak suyla duş almak kanı zehirliyor! Rahatlamanın bir inceliği var, şaşırtan sonuç Yorgun bir günün ardından sıcak bir duş almanın hayali herkes için paha biçilemezdir. Sıcacık suyun altında temizlendiğini hissetmek oldukça rahatlatır. Peki ya sıcak su rahatlatmak yerine rahatsızlığa sebep oluyorsa? İşte detaylar.
23.03.2024 Genel Sağlık
Prof. Dr. Emine Sönmez açıkladı! Covid-19 havuzdan geçmez
Prof. Dr. Emine Sönmez açıkladı! Covid-19 havuzdan geçmez Gelen bir son dakika haberine göre, yüzme havuzlarında enfeksiyon tehlikesine dikkat çekerek, bulaşıcı hastalıkların yüzde 80'inin kirli sudan kaynaklandığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Emine Sönmez, “Covid-19 enfeksiyonu havuzdan geçmez, hasta kişiden damlacık enfeksiyonu ile geçer. Bu nedenle açık havuzlar tercih edilmeli; havuz ve etrafındaki ortak alanlarda belli mesafe korunmalı, ortak kullanılan alanlarda maske, mesafe, el yıkama tedbirleri alınmalıdır.” dedi.
28.06.2020 Gündem
Sitenin yüzme havuzunun klor tankında sızıntı 100 kişi zehirlendi
Sitenin yüzme havuzunun klor tankında sızıntı 100 kişi zehirlendi Bir sitenin havuzuna ait klor tankındaki sızıntıdan 100'e yakın site sakini etkilendi.
11.09.2019 Haberler
Bolu'da havuza giren 9 çocuk hastanelik oldu!
Bolu'da havuza giren 9 çocuk hastanelik oldu! Bolu'da termal kasabada yüzme havuzuna klor temini sağlayan otomasyonun arıza yapması sonucu havuza fazla klor verilince 9 çocuk hastanelik oldu.
26.01.2019 Gündem
Akne ve sivilcelere evimizden savaş açıyoruz
Akne ve sivilcelere evimizden savaş açıyoruz Akne ve sivilce her yaş grubunda yaygın olan ve sinir bozan cilt problemleridir. Sivilce ve akne olan bölgede bakteri artışı olur ve her dokunmanızda bakteriler cildinizin farklı alanlarına dağılır.
19.01.2018 Cilt Bakımı
Kimyasal katliam sonrası ilk görüntüler
Kimyasal katliam sonrası ilk görüntüler İdlib’teki kimyasal katliamın ardından bölgeden ilk görüntüler geldi. 70 kişinin hayatına mal olan saldırı sonrası bölgede hayvanların telef olduğu, bazı sokak girişlerine ‘tehlikeli’ ibaresinin olduğu levhalar konduğu görülüyor. Bölge bir süredir var olan savaşın izlerinin yanı sıra son yaşanan korkunç olayla birlikte terk edilmiş bir kenti andırıyor. Bu arada Dünya Sağlık Örgütü kimyasal saldırılarda Türkiye’ye getirilen yaralılar arasından hayatını kaybeden 3 kişinin otopsisini incelemek üzere dün gece saatlerinde Adana’ya geldi. Heyet cesetlerden doku örneği alarak Türkiye’den ayrıldı. Bu sabah saatlerinde ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, otopsi sonucunda kimyasal silah kullanıldığının tespit edildiğini açıklamıştı. Dünya sağlık Örgütü’nden gelecek açıklama da bekleniyor.
11.09.2019 Haberler
Trump'tan İdlib tepkisi
Trump'tan İdlib tepkisi ABD Başkanı Trump İdlip’teki kimyasal katliama ilişkin, "Esad rejiminin iğrenç faaliyetlerine müsaade edilemez. Dün yapılanlar benim için kabul edilemez. Benim Suriye ve Esad’a karşı tavrım çok değişti" dedi.
11.09.2019 Haberler
İdlib'te kimyasal saldırı!
İdlib'te kimyasal saldırı! Suriye'nin batısındaki kente bağlı Han Şeyhun kasabasına Rus uçakları kimyasal bomba attı. Hayatını kaybeden 100'den fazla sivil arasında çocuklar da var. Saldırıdan etkilenen 500'den fazla kasaba sakini boğulma tehlikesi geçirdi ya da nefes almakta zorlandı. Bazı kurbanların ağızlarından köpük geldi. Hatay'daki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda çok sayıda ambulans, İdlib'den getirilen yaralıları bekliyor. Özel kıyafet giymiş sağlık ekipleri, yaralıları kontrol ettikten sonra girişlerine izin veriyor. Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne getirilen yaralılardan biri yaşamını yitirdi. Rusya lideri Putin'i telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırının kabul edilemez olduğunu belirterek Astana sürecindeki ilerlemeyi riske attığını söyledi.
11.09.2019 Haberler
IŞİD Irak'ta 'klor gazı kullanıyor'
IŞİD Irak'ta 'klor gazı kullanıyor' Irak ordusu, IŞİD'ın Tiktir'te kullandığı bombalara az miktarda klor gazı da katmaya başladığını açıkladı. BBC'ye Irak bomba imha ekipleri tarafından gösterilen videolarda, patlamanın ardından havaya turuncu bir duman bulutu yükseldiği görülüyor.
11.09.2019 Haberler
Alerjik çocuklara havuz uyarısı
Alerjik çocuklara havuz uyarısı "Klor duyarlılığı olan çocukların havuzda 45 dakikadan fazla kalmaması, çıktıktan sonra da yüzünü ve gözünü bol suyla yıkaması gerekiyor"
10.07.2014 Çocuk Sağlığı
Söndürürken zehirlendiler!
Söndürürken zehirlendiler! Mersin’in Tarsus İlçesinde clor yüklü bir kamyonun dorsesinde çıkan yangın TEM Otoyolu’ndaki araç trafiğini kilitledi. Yangına müdahale eden 5 itfaiye eri zehirlendi.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri