Koronovirüs

Koronovirüs

Son dakika koronovirüs haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan koronovirüs gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan koronovirüs haber sayfamızda...

Koronovirüs

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 176 koronovirüs haberi bulunmuştur.
Taksilerde kurşun geçirmez kabin dönemi: Çok talep alıyoruz
Taksilerde kurşun geçirmez kabin dönemi: Çok talep alıyoruz Taksici Oğuz Erge'nin soğukta üşümesin diye aracına aldığı Delil Aysal tarafından öldürülmesinin ardından taksi şoförleri, araçlara kurşun geçirmez kabin zorunluluğu getirilmesini istiyor.
8.02.2024 Ekonomi
Virüsten hastaneye başvurular yüzde 75 azaldı: 'Bulaş zincirinde kırılma yaşandı'
Virüsten hastaneye başvurular yüzde 75 azaldı: 'Bulaş zincirinde kırılma yaşandı' Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, üst solunum yolları enfeksiyonları hastalıklarında yaşanan artışın, okulların sömestir tatiline girmesiyle birlikte düşüşe geçtiğini söyledi.
5.02.2024 Gündem
Çin'de evlere Covid-19 baskını! Kapılar kırıldı, resmen özür dilediler
Çin'de evlere Covid-19 baskını! Kapılar kırıldı, resmen özür dilediler Çin yetkilileri, Guangzhou kentinde Covid temaslısı oldukları şüphesiyle kapıları kırılarak evlerine girilen onlarca aileden özür diledi ve zararlarının tazmin edileceğini açıkladı.
20.07.2022 Dünya
Japonya'da yedinci koronovirüs dalgası
Japonya'da yedinci koronovirüs dalgası Günlük vaka sayılarının üst üste rekor kırdığı ülkede 24 saatte pozitif sonuç veren testler 152 bini geçti, 53 hasta hayatını kaybetti.
20.07.2022 Dünya
352 yıllık mürekkep damlası
352 yıllık mürekkep damlası Dünyanın en eski mürekkep üreticisi Jacques Herbin ile tasarımcı Kenzo Takada iş birliğinin ürünü Shogun, hem yazı tarihinin bir parçası hem de yeryüzündeki zengin kültürlerin bir sentezi.
27.02.2022 Gündem
Uzamış Kovid-19 sendromu için çok önemli 'aşı' açıklaması
Uzamış Kovid-19 sendromu için çok önemli 'aşı' açıklaması Akut enfeksiyondan 12 hafta sonrasında da hâlâ devam eden ve farklı bir tanı ile ilişkilendirilmeyen Uzamış Kovid-19 enfeksiyonunda kronik öksürük, nefes daralması, hafızada gerileme belirtileri ortaya çıkabiliyor. Dr. Songül Özer, uzamış Kovid-19’dan korunmada aşıların ve hatırlatma dozlarının etkili olduğunu açıkladı.
11.02.2022 Genel Sağlık
Pandeminin iş yaşamına etkisi
Pandeminin iş yaşamına etkisi IPSOS Milliyet okurları için derledi
31.01.2022 Gündem
İngiltere'de seyahat şirketleri koronavirüs testi zorunluluğunun kalkmasını istiyor
İngiltere'de seyahat şirketleri koronavirüs testi zorunluluğunun kalkmasını istiyor İngiltere'de koronovirüs pandemisinden olumsuz etkilenen seyahat firmaları, yolculara yönelik tüm Covid-19 kısıtlamalarının kaldırılması çağrısında bulundu. Geçen hafta İngiltere'deki 25 kişiden birinin koronavirüse sahip olduğunu gösteren verilerin ardından, havayolu şirketlerinin yetkilileri, yolculara uygulanan test zorunluluğunun gerçek bir etkisi olmadığını söylüyor.
5.01.2022 Dünya
Tarkan'dan hayranlarını heyecanlandıran paylaşım
Tarkan'dan hayranlarını heyecanlandıran paylaşım Megastar Tarkan, geçtiğimiz haftalarda yeni projeleri için Almanya'dan İstanbul'a gelmişti. Yeni şarkısı için çalışmalara başlayan Tarkan, müzik stüdyosundan pozlarını Instagram'dan paylaştı.
8.12.2021 Cadde
Osman Öcalan Kovid-19’dan öldü
Osman Öcalan Kovid-19’dan öldü İmralı’da hükümlü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi PKK’nın eski yöneticilerinden Osman Öcalan’ın, Kuzey Irak’ın yönetim merkezi Erbil’de koronavirüs nedeniyle öldüğü bildirildi. Öcalan, ailesinin talebi üzerine Erbil’e bağlı Selahaddin ilçesinde toprağa verildi.
16.11.2021 Gündem
Everest'te bulunan cesetler Fransız dağcıların
Everest'te bulunan cesetler Fransız dağcıların Nepal'deki Everest Dağı'nda bugün bulunan cesetlerin geçen hafta kaybolan 3 Fransız dağcıya ait olduğunun kesinleştiği bildirildi. Fransız basınındaki haberlere göre, Everest Dağı'na tırmanan ve 26 Ekim'den bu yana haber alınamayan 3 Fransız dağcıyı arama çalışmalarının yapıldığı bölgede, yerel dağ rehberleri 3 ceset tespit etti.
8.11.2021 Dünya
Türkiye'nin 'salçalık domates üretim merkezleri'nden Bursa'da verim yüz güldürüyor
Türkiye'nin 'salçalık domates üretim merkezleri'nden Bursa'da verim yüz güldürüyor Türkiye'nin salçalık domates üretim merkezlerinden Bursa'da ürünün verimi ve kalitesi çiftçiyi sevindirdi.
5.09.2021 Ekonomi
Delta Plus virüsü belirtileri neler? Aşıla Delta virüsüne karşı etkili mi?
Delta Plus virüsü belirtileri neler? Aşıla Delta virüsüne karşı etkili mi? Delta virüsü nedir? Koronovirüs tüm dünyada etkisini sürdürürken her geçen gün farklı varyantlar ile bulaşıcı olabiliyor. En sık görülen varyantlardan olan Delta Plus varyantı ile ilgili ayrıntılar ise merak ediliyor. Delta virüsü belirtileri neler? Aşılar Delta virüsüne karşı etkili mi?
28.08.2021 Gündem
1 vaka ile ülke kapandı!
1 vaka ile ülke kapandı! Son 6 ay boyunca koronovirüs vakası görülmeyen Yeni Zelanda’da ülke içi kaynaklı bir Kovid-19 vakası tespit edilmesi üzerine, ülke genelinde 3 gün kapanma ilan edildi.
19.08.2021 Dünya
Rize’de vakalar arttı, hastanelerde ilave servisler açılıyor
Rize’de vakalar arttı, hastanelerde ilave servisler açılıyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı güncel koronavirüs risk haritasında, en çok vaka görülen iller arasında 9’uncu sırada yer alan Rize’de ilave Covid-19 servisleri açılmaya başlandı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Demiral, “İki Covid-19 servisimiz dolduğu için hastane olarak üçüncü servisi de açma hazırlığına başladık” dedi.
6.08.2021 Gündem
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandı
Türkiye'nin CoronaVac Faz-3 çalışmaları The Lancet'te yayımlandı Çin'de ilaç firması Sinovac tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen "CoronaVac" aşısının, Türkiye'de yürütülen Faz-3 çalışmalarının sonuçları tıp dergisi "The Lancet"te yayımlandı.
8.07.2021 Dünya
Son dakika... Türkiye ve Yunanistan anlaştı!
Son dakika... Türkiye ve Yunanistan anlaştı! Dışişleri bakanları Çavuşoğlu ve Dendias'ın ortak basın toplantısında, Ankara ile Atina'nın aşı sertifakısının tanınması için anlaşmaya vardığı ilan edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Miçotakis ise iki hafta sonraki NATO zirvesinde bir araya geliyor.
31.05.2021 Dünya
Antalya'da sahiller doldu, kurallar ihmal edildi
Antalya'da sahiller doldu, kurallar ihmal edildi Antalya'da tam kapanma sürecinde, 100 bin nüfustaki koronavirüs vaka sayısının 300'lerden 61'e düşmesiyle, sahiller doldu. Sahile gelenlerin, maske, mesafe önlemlerini göz ardı ettiği gözlendi.
19.05.2021 Yaşam
Emek ve dayanışma  bayramı kutlu olsun
Emek ve dayanışma bayramı kutlu olsun Belediye başkanları ve siyasi parti temsilcileri 1 Mayıs’a özel mesaj yayınladı, “İşçinin daima yanınızdayız” dedi
1.05.2021 Ege
Antalya'da 1 Haziran'a kadar borçtan dolayı su kesintisi yaşanmayacak
Antalya'da 1 Haziran'a kadar borçtan dolayı su kesintisi yaşanmayacak Antalya Büyükşehir Belediyesi, yeni tip koronovirüs (Kovid-19) sürecinde vatandaşın borcundan dolayı suyunun 1 Haziran'a kadar kesilmeyeceğini bildirdi.
30.04.2021 Gündem
Biontech mi Sinovac mı? Biontech kimin aşısı? Hangi aşı daha etkili? İşte aşı farkları...
Biontech mi Sinovac mı? Biontech kimin aşısı? Hangi aşı daha etkili? İşte aşı farkları... Biontech mi Sinovac mı, hangisi daha etkili? Koronovirüs salgını ile mücadelede aşılama devam ediyor. Sinovac aşısına alternatif olarak Biontech aşısının getirilmesi ile birlikte vatandaşlara seçim şansı sunuldu. Peki, hangi aşı daha etkili? Hangi aşıyı yaptırmalı? Sinovac mı Biontech mi? Aşıların yan etkileri ve farkları neler? İşte Biontech ve Sinovac aşılarının farkları...
21.04.2021 Gündem
Trakya'da hızla yayılıyor! Dikkat çeken uyarı
Trakya'da hızla yayılıyor! Dikkat çeken uyarı Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının çokluğu bakımında ilk sıralarda yer alan Trakya'da halk, tedirgin oldukları salgının yayılımının durması için topyekun kurallara uyması gerektiğini düşünüyor.
19.04.2021 Gündem
Covid geçiren erkek 'yanık lastik', kadın 'çürümüş soğan' kokusu alıyor
Covid geçiren erkek 'yanık lastik', kadın 'çürümüş soğan' kokusu alıyor Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Altaş ve Dr. Murat Duyan, Covid-19 ve koku alma kaybıyla ilgili bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma, Covid-19 geçirenlerde koku kaybının kalıcı olmadığı, ancak hastalık tarihinden sonraki 6 ayın ardından, kokuları farklı algılama olasılığının daha fazla olduğunu ortaya koydu. Dr. Murat Duyan, koronavirüs atlatan kadınların 72, erkeklerin ise 87 gün sonra koku alma yetilerini tekrar kazandığını, ancak erkeklerin 'yanık lastik', kadınların ise 'çürümüş soğan' kokusu algıladığını tespit ettiklerini söyledi.
1.04.2021 Haberler
Covid geçiren erkek 'yanık lastik', kadın 'çürümüş soğan' kokusu alıyor
Covid geçiren erkek 'yanık lastik', kadın 'çürümüş soğan' kokusu alıyor Akdeniz Üniversitesi (AÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Altaş ve Dr. Murat Duyan, Covid-19 ve koku alma kaybıyla ilgili bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma, Covid-19 geçirenlerde koku kaybının kalıcı olmadığı, ancak hastalık tarihinden sonraki 6 ayın ardından, kokuları farklı algılama olasılığının daha fazla olduğunu ortaya koydu. Dr. Murat Duyan, koronavirüs atlatan kadınların 72, erkeklerin ise 87 gün sonra koku alma yetilerini tekrar kazandığını, ancak erkeklerin 'yanık lastik', kadınların ise 'çürümüş soğan' kokusu algıladığını tespit ettiklerini söyledi.
1.04.2021 Gündem
Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın acılı ailesi konuştu!
Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın acılı ailesi konuştu! Yozgat’ta doğum günü kutlamasında başından silahla vurularak yaşamını yitiren Cumhuriyet Savcısı Özlem Salkım'ın (28) ailesi tarafından evlat edinildiği ortaya çıktı. Rahime (68) ve Ramazan Salkım (66) çifti, evlendikten 17 yıl sonra 3 aylıkken evlat edindikleri tek çocukları Özlem'i kaybetmenin acısını yaşadı.
29.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Koronovirüs ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.