Kuş Gribi

Kuş Gribi

Son dakika Kuş gribi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kuş gribi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kuş gribi haber sayfamızda...

Kuş Gribi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.016 kuş gribi haberi bulunmuştur.
Kuş gribi fokları öldürüyor
Kuş gribi fokları öldürüyor Kuş gribi dünyanın farklı yerlerinde binlerce fok ve deniz aslanını öldürüyor, ekosistemleri bozuyor ve yıkıcı virüsü yavaşlatmanın net bir yolunu göremeyen bilim insanlarını şaşkına çeviriyor.
24.03.2024 Gündem
Antarktika'da kuş gribi alarmı: Penguen vakaları artıyor
Antarktika'da kuş gribi alarmı: Penguen vakaları artıyor Bilim insanları, Penguen kolonilerinin kalabalık yapısı ve göç hareketlerinin kuş gribi virüsünün yayılmasını artırabileceği uyarısında bulunuyor.
16.03.2024 Dünya
'H5N1' Antarktika’da! Ana karada ilk kez tespit edildi
'H5N1' Antarktika’da! Ana karada ilk kez tespit edildi  Antarktika ana karasında ilk kez kuş gribine (H5N1) rastlandı.
27.02.2024 Dünya
Antarktika’da H5N1 paniği
Antarktika’da H5N1 paniği Antarktika’da iki penguen türündeki ölümler panik yarattı.
30.01.2024 Dünya
Kuş gribi uyarısı
Kuş gribi uyarısı Dünya genelinde milyonlarca kuşun ölümüne yol açan kuş gribi (H5N1) vakaları artışa geçti.
19.01.2024 Gündem
Meydanlarda beslenen güvercin ve kumrularda tehlike
Meydanlarda beslenen güvercin ve kumrularda tehlike Son yıllarda güvercin ve kumruların insanlar tarafından yemle beslendiği tarihi meydanlar ile turistik yerlerin sayısında artış oldu.
18.01.2024 Gündem
İlk kez kuş gribinden bir kutup ayısı öldü
İlk kez kuş gribinden bir kutup ayısı öldü Dünyada hızla yayılarak kümes hayvanlarını öldüren kuş gribi, ilk kez bir kutup ayısının da hayatını kaybetmesine neden oldu.
3.01.2024 Dünya
Bizi bu havalar mahvetti
Bizi bu havalar mahvetti Ne diyordu spiker, “Havalar nasıl olursa olsun, sizin havanız iyi olsun.” Ama öyle değil işte! İklim değişikliğiyle birlikte sağlığımız en azından 10 konuda tehlike altına giriyor.
3.12.2023 Gündem
Kuş gribi alarmı! Tam 72 bin adet kümes hayvanı itlaf edilecek
Kuş gribi alarmı! Tam 72 bin adet kümes hayvanı itlaf edilecek Japonya'da kuş gribi alarmı! Japonya'daki bir tavuk çiftliğinde kuş gribi görüldü ve tam 72 bin adet kümes hayvanının itlaf edileceği belirtildi.
27.11.2023 Dünya
Japonya’da kuş gribi patlak verdi! 72 bin kümes hayvanına itlaf kararı
Japonya’da kuş gribi patlak verdi! 72 bin kümes hayvanına itlaf kararı Japonya'nın İbaraki eyaletindeki bir çiftlikte kuş gribi ortaya çıktı.
27.11.2023 Dünya
Japonya'da kuş gribi alarmı, on binlerce kümes hayvanı itlaf edilecek
Japonya'da kuş gribi alarmı, on binlerce kümes hayvanı itlaf edilecek Japonya’da bir çiftlikte kuş gribinin yüksek bulaşıcılık özelliğine sahip H5 mutasyonu tespit edilmesinin ardından 40 bin kanatlı hayvanın tedbir amacıyla itlaf edileceği açıklandı.
25.11.2023 Dünya
Yeni koronavirüs varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca'dan açıklama
Yeni koronavirüs varyantı Türkiye'de görüldü mü? Bakan Koca'dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un yeni varyantı olan 'Eris' ile ilgili son dakika açıklaması yaptı.
23.08.2023 Haberler
Eris varyantı bize de gelir mi?
Eris varyantı bize de gelir mi? Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüsün yeni varyantı Eris’in Türkiye’de yayılıp yayılmayacağı konusunda “Pandeminin artık eskisi gibi alevlenmesi söz konusu değil. Bağışıklığımız güçlendi” dedi.
9.08.2023 Gündem
Brezilya’da kuş gribi paniği
Brezilya’da kuş gribi paniği Brezilya’da vahşi kuşlarda yüksek derecede patojenik kuş gribi vakası tespit edilmesinin ardından, ülkede hayvan sağlığı acil durumu ilan edildi.
24.05.2023 Dünya
İngiltere’de iki kişide kuş gribi tespit edildi! 'Virüslerin sürekli geliştiğini biliyoruz'
İngiltere’de iki kişide kuş gribi tespit edildi! 'Virüslerin sürekli geliştiğini biliyoruz' Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) tarafından yapılan açıklamada, kümes hayvanı çiftliğinde çalışan iki kişide kuş gribi tespit edildiği bildirildi.
16.05.2023 Dünya
Polonya'da kuş gribi alarmı! Yasak geldi binlerce ördek itlaf edilecek
Polonya'da kuş gribi alarmı! Yasak geldi binlerce ördek itlaf edilecek Polonya'da bir ördek çiftliğinde tespit edilen kuş gribi vakalarının ardından 37 bin ördeğin itlaf edilmesine karar verildi.
20.04.2023 Dünya
Çin'de korkulan oldu! Dünyada yeni alarm: H3N8
Çin'de korkulan oldu! Dünyada yeni alarm: H3N8 Çin'de kuş gribinin insanlarda görülen tipi olan H3N8'e yakalanarak hayatını kaybeden kadın, virüs kaynaklı ilk insan ölümü olarak kayıtlara geçti.
12.04.2023 Dünya
Fransa'da kuş gribi alarmı! DSÖ'den 'endişe verici' açıklaması
Fransa'da kuş gribi alarmı! DSÖ'den 'endişe verici' açıklaması Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (WOAH), Fransa’nın başkenti Paris yakınlarında kızıl tilkilerde yüksek derecede bulaşıcı H5N1 kuş gribi tespit edildiğini bildirdi.
7.03.2023 Dünya
Tayvan'da kuş gribi alarmı: 36 bin 766 tavuk itlaf edildi
Tayvan'da kuş gribi alarmı: 36 bin 766 tavuk itlaf edildi  Tayvan’ın güneyinde bulunan Chiayi şehrindeki bir çiftlikte kuş gribi (H5N1) görülmesi üzerine 36 bin 766 tavuk itlaf edildi.
3.03.2023 Dünya
Slovakya ve Nepal’de kuş gribi alarmı
Slovakya ve Nepal’de kuş gribi alarmı Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü (DHSÖ), Slovakya ve Nepal’de bulaşıcı H5N1 kuş gribi virüsü tespit edildiğini bildirdi.
6.02.2023 Dünya
12 ülkeden, 26 bilim insanı enfeksiyonla mücadele için İstanbul’da: Influenza, Kovid’i geçti
12 ülkeden, 26 bilim insanı enfeksiyonla mücadele için İstanbul’da: Influenza, Kovid’i geçti 12 ülkeden, 26 bilim insanı İstanbul’da ‘Yeni ve Yeniden Önem Kazanan Enfeksiyonlar’ toplantısında bir araya geldi. Salgınlara yol açan hastalıklarla mücadele yöntemleri ele alındı. EITaF Eş Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, pandeminin Kovid-19’un yeni varyantlarıyla sürdüğünü belirtirken, ‘Şu anda influenza salgını var. Influenza ilk sırada yer alıyor’ dedi.
21.01.2023 Advertorial
12 ülkeden, 26 bilim insanı enfeksiyonla mücadele için İstanbul’da: Influenza, Kovid’i geçti
12 ülkeden, 26 bilim insanı enfeksiyonla mücadele için İstanbul’da: Influenza, Kovid’i geçti 12 ülkeden, 26 bilim insanı İstanbul’da ‘Yeni ve Yeniden Önem Kazanan Enfeksiyonlar’ toplantısında bir araya geldi. Salgınlara yol açan hastalıklarla mücadele yöntemleri ele alındı. EITaF Eş Başkanı Prof. Dr. Önder Ergönül, pandeminin Kovid-19’un yeni varyantlarıyla sürdüğünü belirtirken, ‘Şu anda influenza salgını var. Influenza ilk sırada yer alıyor’ dedi.
21.01.2023 Gündem
Danimarka’da kuş gribi alarmı: 50 bin tavuk itlaf edilecek
Danimarka’da kuş gribi alarmı: 50 bin tavuk itlaf edilecek Danimarka’nın batısındaki bir çiftlikte kuş gribi virüsünün tespit edilmesi nedeniyle 50 bin tavuğun itlaf edileceği açıklandı.
2.01.2023 Dünya
Prof. Dr. Şener: Domuz gribi Covid-19 kadar bulaşıcı ve öldürücü olabilir
Prof. Dr. Şener: Domuz gribi Covid-19 kadar bulaşıcı ve öldürücü olabilir Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, domuz gribi ve Covid-19'u semptomlara bakarak ayırt etmenin mümkün olmadığına değinerek, “Grip enfeksiyonlarında kullandığımız antiviral ajanla Covid-19’da kullandığımız antiviral ajan birbirinden farklı, bu yüzden bunları ayırt etmek önemli. Erken dönemde yakaladığımız zaman verdiğimiz antiviral tedavi ile virüsün alt solunum yollarına inmesini engelliyoruz. Grip deyip geçmeyin, Covid- 19 kadar bulaşıcı ve öldürücü seyreden bir tablo olabilir” dedi.
10.12.2022 Gündem
Tayvan'da kuş gribi alarmı: 8 bin 600 tavuk itlaf edildi
Tayvan'da kuş gribi alarmı: 8 bin 600 tavuk itlaf edildi Tayvan'ın Pingtung şehrinde kuş gribi nedeniyle, yaklaşık 8 bin 600 tavuk itlaf edildi.
6.12.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kuş Gribi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.