Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktı
Beethoven neden öldü? Saçından örnek alındı, her şey ortaya çıktı Cambridge Üniversitesi’nden araştırmacı grubunun yürüttüğü araştırma, Alman piyanist ve besteci Ludwig van Beethoven’ın saç tellerinden elde edilen DNA analizleri, ünlü bestecinin karaciğer hastalığına yatkınlığı olduğu ve ölümünden aylar önce Hepatit B’ye yakalandığını ortaya koydu.
23.03.2023 Dünya
Beethoven kimdir? Hayatı hakkında kısa bilgiler
Beethoven kimdir? Hayatı hakkında kısa bilgiler Müzikle aran nasıl? Belki dinlemeyi belki de bir enstrüman çalmayı seviyorsun. Kim bilir belki de çok güzel sesin var, kumru gibi şakıyorsun. “Bunlardan hiçbiri değil” de diyebilirsin ama müzik tarihini incelemeli ve isimleri tarih sayfalarında yer alan değerli müzik insanlarını tanımalısın.
22.07.2020 Kültür Sanat
Beethoven'in öyküsü Zorlu PSM'de
Beethoven'in öyküsü Zorlu PSM'de Müzik tarihine sığmayan bir dehanın, Ludwig van Beethoven'ın öyküsü, doğumunun 250. yılında çocuklara özel klasik müzik konseriyle Zorlu PSM’de minik izleyicilerle buluşuyor!
20.01.2020 Kültür Sanat
Bipolar hastası olduğu bilinen 9 yaratıcı isim
Bipolar hastası olduğu bilinen 9 yaratıcı isim Üreten insan az biraz arızadır diye bir laf var ya. Artık biraz klişe kaçsa da doğruluk payı var. Ama biraz da eksik bir tanımlama tabii ki. Her 'arıza' olan üretemiyor çünkü. Ancak çoğu üretken insanda muhakkak bir arızalık, bir eksiklik, bir gariplik söz konusu. Üretenin içinde o bir türlü dolmayan boşluk, yerine ne koysa da hep bi' eksik kalıyor...
5.09.2019 Ünlüler
Pop müzik sevdalıları için caz ve klasik müziğe giriş, ders 1
Pop müzik sevdalıları için caz ve klasik müziğe giriş, ders 1 Nasıl oldu bilemiyorum ama bir noktada bazı gizemli güçler, klasik ve caz müziğin zevksiz olduğuna bizi ikna etmeyi başardı. Müzikal zevkimize müdahale eden uğursuzlar tarafından resmen ele geçirildik. Halbuki klasik ve caz sıkıcı olmak zorunda değil. Havalı olan tek tür hip-hop, R&B ve rock da değil! Bunu belki yaş aldıkça anlayacak ve klasik müziğin, modern müziği nasıl etkilediğini fark edeceğiz. Çok da geç kalmak istemeyen pop müzik sevdalılarına, klasik ve caza bir giriş kılavuzu hazırladık. Gelin bu mevzuyu çözelim.
1.04.2019 Müzik
Fazıl Say, Beethoven'ın eserlerini yorumlayacak
Fazıl Say, Beethoven'ın eserlerini yorumlayacak Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, 29'ıncı Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmalarının açılış konserinde, Ludwig van Beethoven repertuvarından özel bir seçki ile performans sergileyecek.
3.10.2017 Cadde
Google’dan Ludwig van Beethoven için eğlenceli doodle
Google’dan Ludwig van Beethoven için eğlenceli doodle Ludwig van Beethoven’ın 245. yıl kutlaması Google’ın hazırladığı eğlenceli bir doodle oyun ile yapıldı. Şimdiye kadar yaşamış en iyi beste yazarlarından biri olarak kabul edilien Ludwig van Beethoven'ın 245’inci doğum günü şerefine, Google onun hayatı sırasında ortaya koyduğu en bilinen besteleri öne çıkaran yeni bir oyunlu doodle hazırladı.
11.09.2019 Teknoloji