Mantar zehirlenmelerine dikkat! Uzmanlar uyardı
Mantar zehirlenmelerine dikkat! Uzmanlar uyardı Sonbaharla birlikte artan artan mantar zehirlenmelerine karşı uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. Bilinçsiz bir şekilde mantar toplayıp yemenin ciddi sağlık sorunları yaratacağını, hatta ölüme bile götüreceğini belirten mantar uzmanı Jilber Barutçiyan, “Zehirli ile zehirsiz olanı bakarak birbirinden asla ayırmazsınız” vurgusu yapıyor. Evlerimizde sıkça tükettiğimiz kültür mantarıyla ilgili de genellikle gözlerden kaçan ciddi bir tehlike söz konusu!
28.02.2022 Gündem
Doğada yetişen mantarları toplayıp yiyenlere önemli uyarı!
Doğada yetişen mantarları toplayıp yiyenlere önemli uyarı! Yağışların artmasıyla birlikte ortaya çıkan mantarlar, zehirlenme tehdidi yaratıyor. Ölümle sonuçlanabilen bu duruma karşı uzmanlar, uyarılarda bulunuyorlar. "Doğada yetişen mantarları kesinlikle yemeyin" diyen Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Filiz Bolu, halk arasında dile getirilen yanlış bilgileri de paylaştı.
21.09.2021 Genel Sağlık
Sakın mantarı bunun içine koyup bekletmeyin! Zehirliyor!
Sakın mantarı bunun içine koyup bekletmeyin! Zehirliyor! Yoğun yağışlarla kırsal alanlarda üreyen mantar miktarı çoğaldı. Ancak uzmanlar hiçbir şekilde doğadan mantar toplayıp tüketilmesini önermiyor. Bazı kişiler zehirlenmemek için doğadan topladığı mantarları yoğurt ile birlikte yiyor. Peki, bu doğru mu? Mantar zehirlenmesi belirtileri neler? Mantar neden zehirler? Mantarı nasıl tüketirsek zehirler? Mantar zehirlenmesi tehlikeli mi? Kültür mantarı zehirler mi? Kültür mantarı zehirli olur mu?Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Ayşe Ayyıldız bakın neler söyledi
10.07.2020 Genel Sağlık
Mantar zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Mantar zehirlenmelerinde ne yapmak gerekir?
Mantar zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Mantar zehirlenmelerinde ne yapmak gerekir? Muğla'da doğadan topladıkları mantarı yiyen daha sonra da karın ağrısına iyi geleceği düşüncesiyle suyunu kaynatarak içen kadın yaşamını yitirdi, annesi ise yoğun bakımda. Peki, mantar zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Mantar zehirlenmesinde ne yapmak gerekir?
7.11.2019 Gündem
Mantar zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Sağlık Bakanlığı uyardı
Mantar zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Sağlık Bakanlığı uyardı Mantar zehirlenmelerinin son 34 günlük süreçte %34 oranında artış göstermesinin ardından Sağlık Bakanlığı'ndan vatandaşlara uyarı geldi. Yapılan uyarıda mantar zehirlenmelerinde yaşanan hızlı artış nedeniyle dikkatli olması uyarısında bulunuldu. Bandrollü kültür mantarlarının tercih edilmesi tavsiyesinden bulunan bakanlık mantar zehirlenmesi belirtilerini şu şekilde sıraladı...
15.05.2019 Gündem