Kullanıcılara rahat nefes aldıracak 'akıllı maske' buluşu
Kullanıcılara rahat nefes aldıracak 'akıllı maske' buluşu Gebze Teknik Üniversitesinde akıllı teknolojilerle geliştirilen maske, sahip olduğu iki ayrı kanal sayesinde kullanıcının aldığı ve verdiği havanın birbirine karışmasını engelliyor. Gebze Teknik Üniversitesinde tasarlanan "akıllı maske", kullanıcılarına rahat nefes aldıracak.
19.10.2021 Teknoloji
Maske yasağı kalktı mı, bitiyor mu? Maskeler ne zaman kalkacak? Maske kısıtlamasında son durum...
Maske yasağı kalktı mı, bitiyor mu? Maskeler ne zaman kalkacak? Maske kısıtlamasında son durum... Türkiye, 1 Haziran itibariyle kademeli normalleşme sürecine girdi. Normalleşme adımlarının ikincisi ise 1 Temmuz'da atıldı. Kabine kararlarının ardından İçişleri Bakanlığı yeni normalleşme genelgesiyle birçok yasağın kalkacağını bildirdi. Böylelikle maske yasağı kalktı mı sorusu da gündeme geldi. Maske şartı ne zaman kalkıyor?
7.07.2021 Gündem
Maske yasağı kalktı mı, ne zaman kalkacak? 2021 Maskeler ne zaman çıkacak?
Maske yasağı kalktı mı, ne zaman kalkacak? 2021 Maskeler ne zaman çıkacak? En son yapılan Kabine Toplantısı sonrasında 1 Temmuz itibariyle tüm yasakların kaldırılacağı duyuruldu. Normalleşme için sabırsızlanan vatandaşlar ise maskeler hakkında meraklandı. Maskeler ne zaman çıkacak? sorusu yoğun ilgi görmeye başladı. Peki 1 Temmuz'dan itibaren maskeler çıkacak mı?
24.06.2021 Gündem
Baksı Müzesi'nde Yorumlar ve Çağrışımlarla Maskeler
Baksı Müzesi'nde Yorumlar ve Çağrışımlarla Maskeler Baksı Müzesi, 25 Eylül’den itibaren “Maske/Çağrışımlar” sergisine yer veriyor. 20 sanatçı ve tasarımcının “maske” yorumlarını bir araya getiren sergi, açık kaldığı süre boyunca eşzamanlı olarak müzenin web sitesinde çevrimiçi izlenebilecek.
21.09.2020 Kültür Sanat
Siyah maskelerle ilgili çok kritik uyarı!
Siyah maskelerle ilgili çok kritik uyarı! Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, corona virüsle mücadelede yıkanabilir olması nedeniyle çok sayıda kişinin kullanmayı tercih ettiği siyah maskelere karşı uyardı. Pullukçu, "Siyah maskeler ancak cerrahi maskenin üzerine süs olarak takılabilir. Bu maskeler korunmak için uygun değil" dedi.
16.04.2020 Haberler