Meteorit

Meteorit

Son dakika meteorit haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan meteorit gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan meteorit haber sayfamızda...

Meteorit

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 56 meteorit haberi bulunmuştur.
Osmanlı'da meteor faciası! İlk kez yaşandı, işte tarihi baştan yazan belge
Osmanlı'da meteor faciası! İlk kez yaşandı, işte tarihi baştan yazan belge Takvimler 22 Ağustos 1888’i gösterdiğinde Osmanlı arşivlerine göre Musul’da ilk ölümlü meteor olayı yaşandı. Dünya tarihi için bir ilk olan olayda 1 kişi hayatını kaybetti. Düşen meteorun ardından yaşananlar da yıkılan Takiyüddin'in Rasathanesi'ni akıllara getirdi. İşte 2020 yılında ortaya çıkarak tarihi adeta baştan yazan o belge.
14.07.2023 Gündem
Dünya'ya su nereden geldi? Bilim insanları kritik soruya noktayı koydu
Dünya'ya su nereden geldi? Bilim insanları kritik soruya noktayı koydu Bilim insanları Dünya'nın en büyük gizemlerinden biri olan Dünya'ya suyun nereden geldiğine dair sorulan sorulara yönelik önemli bir çalışmaya imza attı.
17.03.2023 Dünya
NASA: 450 kiloluk bir göktaşı Teksas'a düşmüş olabilir
NASA: 450 kiloluk bir göktaşı Teksas'a düşmüş olabilir NASA'ya göre yaklaşık 453 kilogram ağırlığında bir göktaşı çarşamba akşamı ABD'nin Teksas eyaletine düşmüş olabilir.
20.02.2023 Dünya
Göktaşından gelen parçalar Güneş Sistemi'nin ilk dönemlerine ışık tuttu
Göktaşından gelen parçalar Güneş Sistemi'nin ilk dönemlerine ışık tuttu Bilim insanlarına göre uzaktaki bir göktaşının parçaları Güneş Sistemimizin ilk zamanlarına dair daha fazla bilgi edinmemizi sağladı. Araştırmacılar, etrafımızı saran asteroitlerin nasıl oluştuğuna ve Dünyamızın bileşimine dair daha fazla bilgi edinmek için bir göktaşından numuneler kullandı.
14.12.2022 Dünya
Tarlada bulduğu taşlara 'meteorit olabilir' raporu verildi
Tarlada bulduğu taşlara 'meteorit olabilir' raporu verildi Denizli'de geçen yaz tarlasında, bölgeye has olmayan koyu renkli farklı yapısıyla dikkat çeken taş parçaları bulan Ali Urhan (54) örnek alıp, Ankara Üniversitesi Yerbilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (YEBİM) götürdü. Yapılan incelemede taşın 49 ayrı element taşıdığı ve meteorit (gök taşı) olabileceği tespit edildi. Meteoritin gramının 60 dolar olduğunu söyleyen Urhan, tarlasına piyango düşmüş gibi hissettiğini söyledi.
20.02.2022 Haberler
Göktaşı Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada
Göktaşı Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada Kuyruklu yıldızlardan ya da gök cisimlerinden düşen irili ufaklı maddelerin tümüne gök taşı denir. Göktaşları, uzun bir süre hiçbir yere düşmez ya da temas etmezse, süblimleşerek katı durumdan gaz durumuna geçerler. Bunun en büyük nedeni uzay boşluğundaki hareket alanları ve hızdır. Göktaşı bulmaca cevapları nelerdir tüm detayları ile derledik.
18.02.2022 Eğitim
Sahra Çölü'ne düşen göktaşı, Mars'ta ne zaman yaşam olduğunu ortaya çıkardı
Sahra Çölü'ne düşen göktaşı, Mars'ta ne zaman yaşam olduğunu ortaya çıkardı Bilim insanları tarafından dokuz yıldır incelenen 'Siyah Güzellik' lakabı takılan göktaşındaki tespit edilen bir zirkon tanesi, Mars'ın tarihine eşsiz bir pencere açtı. Yaklaşık 4,45 milyar yıl önce oluşan zirkon tanesi, Kızıl Gezegen'de daha önce hiç rastlanmayan izleri gösterdi.
4.02.2022 Dünya
Satmak için sıraya girdiler ama... Gerçek gök taşı böyle anlaşılır!
Satmak için sıraya girdiler ama... Gerçek gök taşı böyle anlaşılır! Yakın zamanda NASA'nın da doğruladığı bir gök taşının dünyayı teğet geçmesi, gök taşlarını yeniden gündeme getirdi. Astrofizikçi Dr. Selçuk Topal, "Birkaç milyon yılda bir gezegen ölçeklerinde zarar verebilecek büyüklükte bir asteroit dünyaya çarpabiliyor" diyerek, tehlikeye dikkat çekti.
7.12.2021 Gündem
Van'da bulunan göktaşı "Doğuzağaç" adıyla Uluslararası Meteorit Veri Bülteni'ne işlendi
Van'da bulunan göktaşı "Doğuzağaç" adıyla Uluslararası Meteorit Veri Bülteni'ne işlendi Van'da yaşayan Osman Hezer'in 6 yıl önce ailesiyle pikniğe gittiği Van Gölü kıyısında bulduğu 81 kilo 400 gram ağırlığındaki göktaşı, ABD'deki Ay ve Gezegen Enstitüsü tarafından yapılan incelemenin ardından Uluslararası Meteorit Veri Bülteni'ne işlendi.
2.08.2021 Haberler
Piknik yaparken buldu, ağırlığından şüphelendi! 'Ailecek çok mutluyuz'
Piknik yaparken buldu, ağırlığından şüphelendi! 'Ailecek çok mutluyuz' Güvenlik görevlisi Osman Hezer'in, Van Gölü kıyısında bulduğu 81 kilo 400 gram ağırlığındaki meteorit, ABD'deki Ay ve Gezegen Enstitüsü tarafından yapılan inceleme sonucunda sertifikalandırıldı.
2.08.2021 Gündem
Piknik yaparken buldu, ağırlığından şüphelendi! Gerçek ortaya çıktı
Piknik yaparken buldu, ağırlığından şüphelendi! Gerçek ortaya çıktı Van'da yaşayan Osman Hezer'in 6 yıl önce ailesiyle pikniğe gittiği Van Gölü kıyısında bulduğu 81 kilo 400 gram ağırlığındaki göktaşı, ABD'deki Ay ve Gezegen Enstitüsü tarafından yapılan incelemenin ardından Uluslararası Meteorit Veri Bülteni'ne işlendi.
2.08.2021 Gündem
Evinde 5 yıl sakladı, gramını 3 dolara satmadı! Şimdi bin pişman
Evinde 5 yıl sakladı, gramını 3 dolara satmadı! Şimdi bin pişman Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Erol Çevik, yaklaşık 5 yıl önce su kanalı açtırırken bulduğu taşların meteorit (gök taşı) olduğunu düşünerek evine götürüp, sakladı. İngiliz bir koleksiyonerin gramına 3 dolar verdiği taşların daha değerli olduğunu düşünen Çevik, teklifi reddetti. Çevik, taşları tekrar analiz için Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği taşların lav taşı olduğu anlaşıldı.
1.04.2021 Haberler
Evinde 5 yıl sakladı, gramını 3 dolara satmadı! Şimdi bin pişman
Evinde 5 yıl sakladı, gramını 3 dolara satmadı! Şimdi bin pişman Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde Erol Çevik, yaklaşık 5 yıl önce su kanalı açtırırken bulduğu taşların meteorit (gök taşı) olduğunu düşünerek evine götürüp, sakladı. İngiliz bir koleksiyonerin gramına 3 dolar verdiği taşların daha değerli olduğunu düşünen Çevik, teklifi reddetti. Çevik, taşları tekrar analiz için Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'ne gönderdiği taşların lav taşı olduğu anlaşıldı.
1.04.2021 Gündem
Herkes 2 işçinin bulduğu gizemli taşın sırını çözmeye çalışıyor
Herkes 2 işçinin bulduğu gizemli taşın sırını çözmeye çalışıyor İzmir’de dağlık alana gezmeye giden Ozan Hantekin ve Ufuk Çetin, buldukları yanmış taşın sırrını araştırıyor. İkilinin değerli çıkması halinde satacakları söylediği taşın göktaşı (meteorit) olup olmadığını Doç. Dr. Cüneyt Akal araştıracak.
23.03.2021 Gündem
2 işçi buldukları gizemli taşın sırını çözmeye çalışıyor
2 işçi buldukları gizemli taşın sırını çözmeye çalışıyor İzmir’de dağlık alana gezmeye giden Ozan Hantekin ve Ufuk Çetin, buldukları yanmış taşın sırrını araştırıyor. İkilinin değerli çıkması halinde satacakları söylediği taşın göktaşı (meteorit) olup olmadığını Doç. Dr. Cüneyt Akal araştıracak.
23.03.2021 Gündem
Çelik kasada saklıyor! Bahçesinde bulduğu gök taşını satılığa çıkardı
Çelik kasada saklıyor! Bahçesinde bulduğu gök taşını satılığa çıkardı ANTALYA'nın Demre ilçesinde yaşayan Mehmet Güngör (73), doğum yeri Kaş'ta bulduğu gök taşını satmak istiyor. Güngör, 2 yıldır çelik kasada sakladığı 1 kilo 70 gram ağırlığındaki taşın Türkiye'de literatüre giren 16'ncı gök taşı olduğunu ve uygun fiyat verene satacağını söyledi.
8.03.2021 Haberler
Meteor (göktaşı) mu düştü? Meteor nedir?
Meteor (göktaşı) mu düştü? Meteor nedir? Doğu Karadeniz'deki ışık hüzmesi büyük heyecan yarattı. Gökyüzü bir anda aydınlanırken yoğun bir şekilde "Meteor (göktaşı) mu düştü? Meteor nedir?" soruları sorulmaya başlandı.
28.02.2021 Gündem
Meteoritlerde yapı taşı olduğu sanılan bir molekül keşfedildi
Meteoritlerde yapı taşı olduğu sanılan bir molekül keşfedildi Bilim insanları, meteoritteki organik moleküllerin kilit öneme sahip yapı taşı olduğu sanılan bir molekül keşfetti.
8.12.2020 Teknoloji
Türkiye'de ilk kez uzaydaki bir asteroitten getirilen parçalar incelenecek
Türkiye'de ilk kez uzaydaki bir asteroitten getirilen parçalar incelenecek Japon Uzay Ajansı'nın 2003'teki Hayabusa misyonuyla dünyaya getirdiği Itokawa asteroidinin parçaları, bilim insanı Mehmet Yeşiltaş'ın başvurusunun kabul edilmesi üzerine Türkiye'de ilk kez incelenecek.
10.10.2020 Teknoloji
Göktaşı düştü mü? Göktaşı nereye düştü? İşte o video...
Göktaşı düştü mü? Göktaşı nereye düştü? İşte o video... Göktaşı düştü mü? Göktaşı nereye düştü? soruları yoğun ilgi görüyor. Türkiye'ye göktaşı düştü iddiaları sosyal medyada yayıldı. Sosyal medya kullanıcıları ise o görüntüyü izleyerek şaşkınlığa uğradı. Peki göktaşı nedir, göktaşı neden düşer?
28.05.2020 Gündem
Meteor (Göktaşı) nedir?
Meteor (Göktaşı) nedir? Uzay boşluğunda milyarlarca gezegen ve irili ufaklı taşlar bulunuyor. Bu taşlardan bazıları zaman zaman gezegenimiz Dünya’ya giriş yapıyor. Türkçede göktaşı dediğimiz bu taşları meteor olarak da tanıyoruz. Peki, meteor (göktaşı) nedir?
3.06.2020 Bilim
Asteroit endişesi
Asteroit endişesi Salgın kâbusu yaşanırken 29 Nisan’da bir asteroidin dünyaya çarpacağı iddiası endişe yarattı. Doç. Dr. Ozan Ünsalan da Milliyet’e “Bir asteroidin dünyaya çarpması ihtimali hep var” dedi
12.04.2020 Gündem
Meteor nedir? Nijerya'ya meteor mu düştü?
Meteor nedir? Nijerya'ya meteor mu düştü? 'Nijerya'ya meteor düştü' iddiası gündeme bomba gibi düşerken vatandaşar sürekli olarak Meteor nedir? Nijerya'ya meteor mu düştü? diye sorgulamaya başladı. İşte detaylar...
1.04.2020 Gündem
Uzaydan gelen taşa ziyaretçi ilgisi
Uzaydan gelen taşa ziyaretçi ilgisi Çorum'un Alaca ilçesinde bulunan ve "Gerdekkaya gök taşı" adı verilen 68 kilogram ağırlığındaki gök taşı, geçici süreyle sergilendiği Çorum Müzesi'nde ziyaretçilerden ilgi görüyor.
2.02.2020 Gündem
Ceviz ağacı dikerken meteorit buldu
Ceviz ağacı dikerken meteorit buldu Antalya'nın Kaş ilçesinde çiftçilik yapan Mehmet Güngör, arazide çalışırken şahit olduğu meteor olayından kalma meteoriti, 11 yıl sonra ceviz ağacı dikerken bulmanın heyecanını yaşadı. 
24.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Meteorit ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.