Monarşi

Monarşi

Son dakika monarşi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan monarşi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan monarşi haber sayfamızda...

Monarşi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 363 monarşi haberi bulunmuştur.
Ortadoğu’yu dönüştüren ideoloji: Baas
Ortadoğu’yu dönüştüren ideoloji: Baas Baas “yeniden doğuş’’ anlamına geliyor ve Arap ulusunun tek bir sosyalist devlet çatısı altında birleşmesini hedefleyen milliyetçi–sol bir hareket olarak tanımlıyor kendisini.
24.03.2024 Dünya
Norveç Kralı hastaneye kaldırıldı
Norveç Kralı hastaneye kaldırıldı Norveç kraliyet ailesi tarafından yapılan açıklamada, Norveç Kralı V. Harald'ın Malezya'da tatil yaptığı sırada enfeksiyon sebebiyle hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.
28.02.2024 Dünya
Kamboçya Hakkında Bilgiler; Kamboçya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Kamboçya Hakkında Bilgiler; Kamboçya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Asya kıtasında pek çok ülke bulunmaktadır. Bu ülkelerden birisi de Kamboçya ülkesidir. Kamboçya ülkesi pek çok kişi tarafından merak edilen ülkelerden birisidir. Peki Kamboçya bayrağı anlamı, 2024 nüfusu, başkenti, para birimi ve saat farkı nedir? Kamboçya ülkesi hakkında merak edilenleri sizlere detaylıca derledik.
3.01.2024 Tatil
Grenada Hakkında Bilgiler; Grenada Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Grenada Hakkında Bilgiler; Grenada Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Grenada ada ülkesi hakkında bilgi öğrenmek için toparlanan bilgiler ışığında Grenada'nın geçmişten bu yana olan tarihçesi, başkenti, güncel nüfus ortalaması, kullandıkları para birimi, saat farkı, ülkenin ekonomik düzeyi, eğitim imkanları üretim ve de hizmet gelişimleri, son olarak da ulaşım alt yapısı hakkında elde edilen bilgileri sizler için hazırladık.
3.01.2024 Tatil
Brunei Hakkında Bilgiler; Brunei Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Brunei Hakkında Bilgiler; Brunei Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Resmi adı, Brunei Barış Devleti olan ülke, İslami monarşi ile yönetilir. Büyük saraylarının yanı sıra, modern görünümüyle, büyüleyici olduğu söylenebilir. Petrol rezervi, ülkenin en önemli gelir kaynakları arasında bulunuyor. Brunei nerede, bayrağının anlamı nedir, resmi para birimi hanisi, başkenti neresi, nüfusu nede kadar gibi soruların cevaplarını sizin için derledik.
3.01.2024 Tatil
İsveç Hakkında Bilgiler; İsveç Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
İsveç Hakkında Bilgiler; İsveç Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı İsveç veya resmi olarak İsveç Krallığı, Kuzey Avrupa'da İskandinav topraklarında yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır ve komşuları batı ve kuzeyden Norveç, doğudan ise Finlandiyadır. Güneyinde yer alan bir köprü sayesinde Danimarka'ya da bağlı olan İsveç, denize kıyısı olan ve fazlaca gelişmiş olan ufak topraklı bir İskandinav ülkesidir. Yaklaşık olarak 450.980 km² toprağa sahip olan İsveç, Avrupa Birliği'ne bağlı olan ülkeler arasında en büyük 3.ülke konumundadır. İşte, İsveç hakkında bilinmesi gerekenler.
3.01.2024 Dünya
Danimarka Hakkında Bilgiler; Danimarka Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Danimarka Hakkında Bilgiler; Danimarka Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Çevresel temizlik ve yeşil alanlarıyla dünyaya örnek teşkil eden Danimarka, bisiklet kullanımı açısından dünyadan en üst sıralarda yer alır. Danimarka nerede, 2024 nüfusu ne kadardır,, başkenti neresidir, resmi ve konuşulan dil hangisidir, para birimi nedir sorularının yanıtlarını sizin için derledik.
3.01.2024 Dünya
Vatikan Hakkında Bilgiler; Vatikan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Vatikan Hakkında Bilgiler; Vatikan Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Dünya üzerinde yüzlerce ülke vardır. Her ülkenin kendine ait özellikleri bulunur. Birçok insan dünya üzerindeki ülkeleri görmek için seyahatler düzenlemek ister. Özellikle çevresinden başlayarak uzak ülkeleri ziyaret etmek birçok insanın hayalidir. Dünya üzerinde bulunan oldukça önemli olan, Vatikan’da turistik ülkelerden biri olarak karşımıza çıkar. Hıristiyanlık için de çok büyük bir öneme sahip olan Vatikan birçok kişinin ziyaret etmek istediği ülkelerin başında gelir. Vatikan ile ilgili detayları derledik.
2.01.2024 Gündem
Umman Hakkında Bilgiler; Umman Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Umman Hakkında Bilgiler; Umman Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Umman Sultanlığı, çöl kampları ve deve yolculuklarıyla bilinen ülkelerden birisidir. Ülkenin ismi 'Ateşin Anası' anlamına geliyor. Erkek egemenliğinin hakim olduğu ülke, mutlak monarşi sistemiyle yönetiliyor. Umman Cumhuriyeti nüfusu ne kadardır, konuşulan diller nelerdir, kullanımdaki para birimi nedir, Umman ile Türkiye saat farkı ne kadardır gibi soruların yanıtlarını derledik.
2.01.2024 Tatil
Katar Hakkında Bilgiler; Katar Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Katar Hakkında Bilgiler; Katar Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Katar ülkesi resmi ismi ile Katar Devleti, Arap Yarımadası'nın doğu kesiminde bulunan bir Basra Körfezi ülkesi olarak bilinmektedir. Her yıl yerli ya da yabancı pek çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmektedir. Sizler için katar ülkesi ile ilgili bilgileri detaylı bir şekilde sizler için derledik.
2.01.2024 Tatil
Tayland'da muhalif vekile 'krala ihanet' suçundan 6 yıl hapis cezası
Tayland'da muhalif vekile 'krala ihanet' suçundan 6 yıl hapis cezası Tayland'ın ana muhalefet partisinin milletvekili Rukchanok Srinork, sosyal medya paylaşımları sebebiyle 'krala ihanet' ve bilişim suçlarından 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
13.12.2023 Dünya
Celtic taraftar grubu Yeşil Tugay'ın kombineleri iptal edildi
Celtic taraftar grubu Yeşil Tugay'ın kombineleri iptal edildi Celtic yönetiminin uyarılarına rağmen, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi bayrağı da açarak tribünde protestolarını şiddetlendiren Yeşil Tugay taraftar grubunun kombine biletleri iptal edildi.
3.11.2023 Dünyadan Futbol
Osmanlı ve İslam dünyasının ilk basılı atlası: Cedid Atlas
Osmanlı ve İslam dünyasının ilk basılı atlası: Cedid Atlas Haritalar önemlidir. Antik Yunan’ın Batlamyus Haritası’ndan Roma İmparatorluğu’nun muhteşem Peutinger Haritası’na, El-İdrisi’den, Piri Reis’in Dünya Haritası ve Kitab-ı Bahriye’sine uzanan bilgi dolu yolculuklar sunar haritalar.
15.10.2023 Gündem
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
Cumhuriyet ile İlgili Kompozisyon: Cumhuriyet ile İlgili Yazı Örnekleri
Cumhuriyet ile İlgili Kompozisyon: Cumhuriyet ile İlgili Yazı Örnekleri Bir yönetim biçimi olan cumhuriyet ülkemizde de geçerlidir. Monarşi ve oligarşinin karşıtı olan cumhuriyet hükümet ya da devlet başkanının, halk tarafından seçildiği yönetim biçimidir. Tarihi oldukça eskiye dayanan cumhuriyet ülkemizde 29 Ekim 1923 tarihinde kabul edilmiştir. Her yıl kutlanan bu önemli günde okullarda cumhuriyet ile ilgili kompozisyon ve yazılar okunmaktadır. Cumhuriyet ile ilgili yazı örnekleri için “Cumhuriyet ile İlgili Kompozisyon” içeriğimize göz atabilirsiniz.
28.08.2023 Eğitim
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023
10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları: 10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı MEB Yayınları Cevap Anahtarı 2022-2023 Eğitim öğretim hayatında edebiyat dersleri öğrencilerin aldığı derslerden birisidir. Özellikle lise 9. 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı dersleri alırlar. Üniversite giriş sınavı YKS oturumları TYT-AYT gibi merkezi sınavlarda öğrencilerin karşısına çıkan alanlardan bir tanesidir. Ders kitapları her yıl MEB tarafından açıklanan müfredata göre düzenlenmektedir. 10. sınıf edebiyat ders kitabında öğrencilerin kendini geliştirebileceği çeşitli etkinliklerin yanı sıra cevaplayabilecekleri bilgi verici sorular da bulunmaktadır. 2022-2023 yılında 10. sınıf edebiyat ders kitabı MEB Yayınları cevap anahtarını merak ediyorsanız "10. Sınıf Edebiyat Ders Kitabı Cevapları" içeriğimize göz atabilirsiniz.
25.08.2023 Eğitim
Şansölye ve bakanları mecliste alıkoyacaklardı
Şansölye ve bakanları mecliste alıkoyacaklardı Almanya’da darbe planı yaptıkları iddiasıyla Aralık 2022’de operasyonla yakalanan Reichsbürger (İmparatorluk Vatandaşları) örgütüyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı.
14.08.2023 Dünya
İngiltere Kralı 3. Charles’ın İskoçya ziyaretini protesto eden yüzlerce kişi sokağa döküldü
İngiltere Kralı 3. Charles’ın İskoçya ziyaretini protesto eden yüzlerce kişi sokağa döküldü İngiltere Kralı 3. Charles, taç giymesinin ardından İskoçya’ya düzenlediği ziyaret sırasında monarşi karşıtları tarafından protesto edildi.
5.07.2023 Dünya
Prens William’ın doğum günü hazırlıklarında korku dolu anlar! Sıcaktan bayıldı
Prens William’ın doğum günü hazırlıklarında korku dolu anlar! Sıcaktan bayıldı İngiltere’de Prens William’ın doğum günü hazırlıkları için düzenlenen Atlı Muhafızlar Geçit Töreni sırasında trompet çalan İngiliz muhafız yüksek sıcaklıklara dayanamayarak baygınlık geçirdi.
10.06.2023 Dünya
'VIII. Henry rolü için kan, dışkı ve ter kokulu bir parfüm kullandım!'
'VIII. Henry rolü için kan, dışkı ve ter kokulu bir parfüm kullandım!' 'Fantastik Canavarlar', 'Büyük Budapeşte Oteli' ve 'Sherlock Holmes' gibi yapımlarda yer alan dünyaca ünlü oyuncu Jude Law, 76'ncı Cannes Film Festivali'nde sekiz dakika boyunca ayakta alkışlanan yeni filmi 'Firebrand'deki rolü için kan, dışkı ve ter kokulu bir parfüm kullandığını açıkladı.
24.05.2023 Cadde
Kralın en büyük ailevi gücü
Kralın en büyük ailevi gücü İngiltere Kralı Charles’ın zayıflayan monarşiye eski ihtişamını kazandırmak için kardeşi Prenses Anne’e güvendiği belirtildi.
14.05.2023 Dünya
İngiltere'de Kraliyet Ailesi hayranı, protestocu sanılarak 13 saat gözaltında tutuldu
İngiltere'de Kraliyet Ailesi hayranı, protestocu sanılarak 13 saat gözaltında tutuldu Kral III. Charles'ın 6 Mayıs'taki taç giyme törenini izlemek için geldiği Westminster Manastırı yakınlarında protestocu sanılarak 13 saat süreyle gözaltına alınan kraliyet ailesi hayranı kadın yaşadıklarını BBC'ye anlattı.
12.05.2023 Dünya
‘Daraltılmış monarşi’
‘Daraltılmış monarşi’ Kraliyet ailesinin başına geçen Kral 3. Charles dün aile fotoğrafı yayımladı. Oğlu Prens Harry ile adı skandallara karışan Prens Andrew’un yer almadığı fotoğraf için ‘Daraltılmış monarşi’ yorumu yapıldı.
10.05.2023 Dünya
Dünyanın konuştuğu kare! 'Azrail' taç giyme töreninde ortaya çıktı
Dünyanın konuştuğu kare! 'Azrail' taç giyme töreninde ortaya çıktı İngiltere Kralı Charles'ın taç giyme töreni dün gerçekleşti. Milyonlarca kişi tarafından takip edilen törene ise 'Azrail' resmen damga vurdu.
7.05.2023 Dünya
Charles nihayet muradına erdi
Charles nihayet muradına erdi İngiltere’de 70 yıl sonra ilk kez gerçekleşen taç giyme töreniyle Prens Charles, 75 yaşındayken Kral 3. Charles olarak dün Londra’da tacını giydi.
7.05.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Monarşi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.