Dünya Dünyanın konuştuğu kare! 'Azrail' taç giyme töreninde ortaya çıktı

Dünyanın konuştuğu kare! 'Azrail' taç giyme töreninde ortaya çıktı

07.05.2023 - 17:43 | Son Güncellenme:

İngiltere Kralı Charles'ın taç giyme töreni dün gerçekleşti. Milyonlarca kişi tarafından takip edilen törene ise 'Azrail' resmen damga vurdu.

İngiltere’de Kral III. Charles, bugün başkent Londra’da düzenlenen törenle tacını giydi. 1953 yılından bu yana İngiltere’de düzenlenen ilk taç giyme töreninde monarşinin sembolü olan tarihi Aziz Edward tacını takan 74 yaşındaki Charles, tacı hükümdarlığı boyunca yalnızca bir kere takabilecek.

Haberin Devamı

III. Charles, İngiltere halkını 'adalet ve merhametle' yöneteceğine ve her inançtan insanın özgürce yaşayabileceği bir ortamı teşvik edeceğine dair yemin etti.

TAÇ GİYDİRİLEN 40'INCI HÜKÜMDAR

Ardından Kraliyet sembolleri olan küre ve asaları teslim alan Charles, Canterbury Başpiskoposu Justin Welby'nin, Aziz Edward'ın Tacını başına yerleştirmesiyle; Westminster Abbey'de taç giydirilen 40'ıncı hükümdar oldu.

Dünyanın konuştuğu kare Azrail taç giyme töreninde ortaya çıktı

MONARŞİ KARŞITLARI GÖZALTINA ALINDI

Kraliyet ailesinin yanı sıra devlet adamları, din adamları, farklı ülke temsilcilerinin katıldığı taç giyme töreni görkemli bir şekilde gerçekleştirildi. Binlerce kişi tören Buckingham Sarayı'ndan Westminster Abbey’e kadar olan güzergahta uzun kuyruklar oluştururken monarşi karşıtları da Londra sokaklarındaki yerini aldı.

Haberin Devamı

Kral III. Charles’ın taç giyme töreninde gerçekleştirilen geçit töreni güzergahında bir araya gelen eylemciler “Benim Kral’ım değil” sloganları attı. Gösteriye müdahale eden polis, monarşi karşıtı Republic (Cumhuriyet) adlı grubun lideri Graham Smith ile 51 göstericiyi gözaltına aldı.

Dünyanın konuştuğu kare Azrail taç giyme töreninde ortaya çıktı

POLİSE ELEŞTİRİ

Londra’da bulunan The Mall caddesindeki eylemlerde 1’i uyuşturucu ve bıçak bulundurduğu gerekçesiyle 14 kişi, Londra’nın doğusunda 14, St Martin's Lane ve Whitehall caddesinde 12, Soho ve Wellington Arch’ta 6, St James Parkı’nda ise 2 kişi gözaltına alındı.

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman polise teşekkür ederek “sıkı çalıştıklarını” ifade etti. Braverman’ın aksine İngiltere polisinin göstericileri gözaltına alması eleştirilerin de hedefi oldu.

Londra polisi tarafından yapılan açıklamada ise, polisin asıl görevinin dünyanın farklı noktalarından Londra’ya gelen insanların güvenliğini sağlamak olduğu hatırlatılarak, “Protestocuların taç giyme törenini engelleyeceklerine dair ihbarların ardından son 24 saat içinde önemli polis operasyonları gerçekleştirildi” denildi.

GİZEMLİ GÖRÜNTÜ DÜNYA BASININDA

Tüm bu gelişmeler yaşanırken The Sun gazetesinde yer alan haber dünyada ses getirdi. Westminster Abbey'de kaydedilen görüntüler kısa sürede milyonlarca kişi tarafından izlendi.

Kraliyet hayranları, Kral Charles'ın gelişini beklerken bir anda 'Azrail' ile karşılaştı. Sosyal medyada birçok kişi tarafından kayıt altına alınan o anlarda söz konusu kişi hakkında birçok yorum yapıldı.

Haberin Devamı

Dünyanın konuştuğu kare Azrail taç giyme töreninde ortaya çıktı

CADI MI AZRAİL Mİ?

Bazı kullanıcılar şahsı cadı olduğunu düşünürken birçok kişi 'Azrail'e benzeyen kişinin neden böyle giyindiğini hakkında teoriler ortaya attı.

Öte yandan gizemli şahsı taç giyme törenine katılan din adamlarından biri olduğu ve tören kıyafetleri giydiği sanılıyor. Yetkililerden ise konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.