Otizm

Otizm

Son dakika otizm haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan otizm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan otizm haber sayfamızda...

Otizm

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.456 otizm haberi bulunmuştur.
Müzikle terapi engelli dostu
Müzikle terapi engelli dostu Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü mezunu ve müzik terapisti Büşra Turna, Belçika’da bulunan LUCA School of Arts’da Müzik Terapi bölümünde yüksek lisans eğitimine devam ederken, bir yandan da otizm ve davranış bozukluğu olan 17 yaşındaki bir gençle çalışıyor.
14.03.2024 Eğitim
MEB'den LGS'ye gireceklere uyarı! Sıkça sorulan sorulara yanıt verildi
MEB'den LGS'ye gireceklere uyarı! Sıkça sorulan sorulara yanıt verildi Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Murat Kurum: Deprem başta olmak üzere İstanbul’umuzu tüm doğal afetlere karşı koruyacağız
Murat Kurum: Deprem başta olmak üzere İstanbul’umuzu tüm doğal afetlere karşı koruyacağız AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Beyoğlu’nda düzenlenen "Engelsiz Gönüller İftar Sofrası" programında vatandaşlarla bir araya geldi. Murat Kurum, “İstanbul’umuzda 10 yeni engelsiz yaşam merkezimizi hızla açacağız. Mevcut merkezlerin niteliklerini de dünya standartlarına ulaştıracağız. Engelsiz sosyal yaşam alanları ve koordinasyon merkezlerinin sayısını da, çeşidini de artıracağız” açıklamasında bulundu.
11.03.2024 Gündem
Bakan Bak: Yine 5 yıl boyunca destan yazmaya devam edeceğiz
Bakan Bak: Yine 5 yıl boyunca destan yazmaya devam edeceğiz Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, yeni dönemde gerçekleştireceği projelerin tanıtımını yaptı. Programa katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Bahçelievler her zaman bizim kalemiz. Bahçelievler her zaman AK Parti’nin kalesi. İnşallah Dr. Hakan Bahadır ile beraber yine 5 yıl boyunca destan yazmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
8.03.2024 Gündem
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor.
7.03.2024 Haberler
İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek
İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı! Anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere 50 bin TL destek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul projeleriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, anne ve babalara ücretsiz ulaşım, yeni evleneceklere destek, girişimci gençlere hibe gibi birçok konuda peş peşe müjdeleri açıkladı
7.03.2024 Gündem
Çayda boğulan 7 yaşındaki otizmli Mehmet, son yolculuğuna uğurlandı
Çayda boğulan 7 yaşındaki otizmli Mehmet, son yolculuğuna uğurlandı Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde kaybolduktan sonra Adranos Çayı’nda dalgıçlar tarafından cansız bedeni bulunan 7 yaşındaki otizmli Mehmet Derin, gözyaşlarıyla toprağa verildi.
4.03.2024 Gündem
Hastalıklarla mücadelede sivil toplum kuruluşları kritik role sahip
Hastalıklarla mücadelede sivil toplum kuruluşları kritik role sahip Nadir hastalıklar toplumda 2 binde birden az sıklıkla görülen hastalıkları ifade ediyor. Sıklığı az olmasına rağmen toplumun yüzde 5 ila 8’inin nadir hastalıklardan birine sahip olduğu ve dünya genelinde milyonlarca kişinin bu hastalıklardan etkilendiği biliniyor.
29.02.2024 Gündem
‘Nadir Hastalıklar Raporu’ yayınlandı
‘Nadir Hastalıklar Raporu’ yayınlandı Ülkemizde son yıllarda nadir hastalıklar alanında önemli adımlar atılıyor. Ancak hem hastaların hem de hasta yakınlarının ilaca ve tedavilere erişimde çok daha fazla desteğe ihtiyacı var.
29.02.2024 Gündem
Galatasaray'da 'Engelsiz Aslanlar Balosu' düzenlendi!
Galatasaray'da 'Engelsiz Aslanlar Balosu' düzenlendi! Galatasaray Kulübü tarafından, tekerlekli sandalye basketbol takımına ve yeni kurulan Galatasaray Paralimpik Akademi'ye destek amaçlı 'Engelsiz Aslanlar Balosu' organize edildi.
28.02.2024 Galatasaray
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir: Bağcılar’a deniz getireceğiz
Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir: Bağcılar’a deniz getireceğiz Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, yeni dönemde gerçekleştireceği projelerin tanıtımını yaptı. Eğitimden çevreye kadar 8 ayrı başlıktan oluşan projelerini tanıtan Özdemir, 22 aylık süreçte yaptıklarını da anlattı. Özdemir programda yaptığı konuşmada, "Şimdi sizlere bir müjde vermek istiyorum. Bu dönem, Bağcılar’a deniz getiriyoruz. Bağcılar’a Kilyos bölgesinde yeni bir sahil yeri kazandırıyoruz. Burada hayata geçireceğimiz sosyal tesisler ile hemşerilerimize denizi armağan ediyoruz” ifadelerini kullandı.
25.02.2024 Gündem
El yazısı beynin dostu
El yazısı beynin dostu Nöroloji Uzmanı ve Sinirbilimci Doç. Dr. Selen Gür Özmen, beynin gelişimini olumlu etkileyen el yazısının Alzheimer ve Demans gibi hastalıkların riskini de azalttığını belirterek, günde 15-20 dakika yazı egzersizi öneriyor.
23.02.2024 Eğitim
Uluğ’a sürpriz doğum günü
Uluğ’a sürpriz doğum günü Derya Uluğ, yeni yaşını sevgilisi Asil Gök’le Günay Restaurant’ta kutladı.
23.02.2024 Cadde
Kazada oğulları Murat ile ölen çift ile ilgili kahreden detay ortaya çıktı
Kazada oğulları Murat ile ölen çift ile ilgili kahreden detay ortaya çıktı Konya’da, ağaca çarpan otomobilde ölen İsa Özburun (43), eşi Gülhan (43) ve oğlu Murat Özburun (19) toprağa verildi. Ağır yaralanan kızları Tuğba Nur (10) ve Rabia Özburun'un (7) tedavileri sürüyor. Özburun aile ile ilgili detay ise herkesi kahretti.
21.02.2024 Gündem
Otizmli çocuklara bağışladı
Otizmli çocuklara bağışladı Derya Uluğ, doğum günü için anlamlı bir projeye imza attı.
18.02.2024 Cadde
Terk edilince sevgilisine sayısız tuzak kurdu! Hamilelik yalanını, katil iftirası izledi
Terk edilince sevgilisine sayısız tuzak kurdu! Hamilelik yalanını, katil iftirası izledi Sevgilisi tarafından terk edilince intikam hırsıyla kendini kaybetti. Genç kadın, eski erkek arkadaşına kabus dolu günler yaşattı. Önce hamile olduğu yalanı geldi, adım adım kötüye giden iftiraların sonuncusu 'seri-katil' komplosu oldu.
17.02.2024 Dünya
Fazla vitamin hasta edebilir
Fazla vitamin hasta edebilir Yüksek dozda C vitamini böbrek taşına, sık alınan E vitamini de inmeye neden oluyor. Çok kullanılan A vitamini ise karaciğere hasar veriyor. Tabağınızda protein, tahıl, sebze-meyve ve süt ürünleri varsa bu vitaminlerin takviye olarak alınması önerilmiyor.
12.02.2024 Gündem
Bağırsağından 13 mıknatıs birbirine yapışmış halde çıkarıldı
Bağırsağından 13 mıknatıs birbirine yapışmış halde çıkarıldı 13 mıknatıs yutan 9 yaşındaki çocuk kusma şikayeti üzerine ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Gerçekleştirilen başarılı ameliyat sonrası H.'nin bağırsaklarından birbirine yapışmış halde 13 mıknatıs çıkarıldı.
9.02.2024 Gündem
Zihinsel engelli öğrenciye öğretmen şiddeti: İşkence görmüş, dayak değil
Zihinsel engelli öğrenciye öğretmen şiddeti: İşkence görmüş, dayak değil Büyükçekmece'de faaliyet gösteren otizm spor okuluna giden zihinsel engelli bir öğrencinin, öğretmeni tarafından sopayla darbedildiği iddia edildi. Anne şikayetçi olurken öğretmenin, hakkında açılan soruşturmanın ardından tutuklandığı belirtildi.
8.02.2024 Haberler
Zihinsel engelli öğrenciye öğretmen şiddeti: İşkence görmüş, dayak değil
Zihinsel engelli öğrenciye öğretmen şiddeti: İşkence görmüş, dayak değil Büyükçekmece'de faaliyet gösteren otizm spor okuluna giden zihinsel engelli bir öğrencinin, öğretmeni tarafından sopayla darbedildiği iddia edildi. Anne şikayetçi olurken öğretmenin, hakkında açılan soruşturmanın ardından tutuklandığı belirtildi.
8.02.2024 Gündem
Berkay Ateş'ten anlamlı hareket
Berkay Ateş'ten anlamlı hareket Berkay Ateş, 19 Şubat tarihli doğum günü için anlamlı bir bağış projesine imza attı. Oyuncu, hediye göndermek isteyen dostları için sosyal medya hesabından duyuruda bulundu.
6.02.2024 Cadde
MSB, 9 yaşındaki otizmli Batuhan'ın hayalini gerçekleştirdi
MSB, 9 yaşındaki otizmli Batuhan'ın hayalini gerçekleştirdi Adana'da otizmli Batuhan Öğdüm (9), Hava Kuvvetleri Komutanlığı 10'uncu Tanker Üs Komutanlığı'nda F-16 savaş uçağının simülatöründe uçuş yaparak, en büyük hayalini gerçekleştirdi.
20.01.2024 Gündem
Eczacının verdiği ilaç otizmli Zeynep'in kabusu oldu!
Eczacının verdiği ilaç otizmli Zeynep'in kabusu oldu! Kocaeli’de, Necdet Taş (45), otizm nedeniyle yüzde 94 engelli kızı Zeynep Elçin’i (12) soğuk algınlığından hastaneye götürdü. Taş, doktorun yazdığı ilacı almak için gittiği eczanede verilen muadil ilaç, kızında alerjik etki verdi. Zeynep, vücudunda kızarıklık ve kabarma oluşturan ilaç sebebiyle 15 gün tedavi gördü, savcılığa giden Necdet Taş, eczacı G.G.Z. hakkında suç duyurusunda bulundu.
13.01.2024 Gündem
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse'
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse' Otizmli çocuklarının eğitimi için Almanya'dan Kocaeli'ne gelen aile, komşularının kapılarına beyzbol sopası ile dayanmasıyla hayatlarının şokunu yaşadı.
10.01.2024 Haberler
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse'
Beyzbol sopalı komşu kabusu! ‘Bana ne çocuğun otizmliyse' Otizmli çocuklarının eğitimi için Almanya'dan Kocaeli'ne gelen aile, komşularının kapılarına beyzbol sopası ile dayanmasıyla hayatlarının şokunu yaşadı.
10.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Otizm ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.