Patoz

Patoz

Son dakika patoz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan patoz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan patoz haber sayfamızda...

Patoz

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 42 patoz haberi bulunmuştur.
Fındık üreticilerinin zorlu kurutma mesaisi
Fındık üreticilerinin zorlu kurutma mesaisi Ordu’da hasadı tamamlanan fındıkta kurutma ve seçme işlemleri devam ediyor. Üreticiler, yüksek kesimlerden getirdikleri fındıkları sahil kesimlerinde kurutmaya çalışıyor.
14.09.2023 Ekonomi
Fındık fiyatları yükseliyor
Fındık fiyatları yükseliyor Giresun'da fındık hasatını bitirip kurutma telaşına düşen fındık üreticilerini hem rekolte hem de serbest piyasada oluşan fiyatlar memnun etmezken, tüm olumsuzluklara rağmen son dönemde serbest piyasada yükselmeye başlayan fındık fiyatları geleceğe dair umutları arttırıyor.
5.09.2023 Ekonomi
Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı! Saatlik ücretleri 2 bin TL
Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı! Saatlik ücretleri 2 bin TL Ordu’da geçen haftalarda hasadına başlanan ve harmanlara getirilen fındıkta patoz mesaisi devam ediyor. Yılda yaklaşık 1,5 ay çalışan patozcular, bir saatlik çalışma ücretinin 2 bin TL olduğunu belirtiyor.
23.08.2023 Ekonomi
Ordu'da kolu koptu, 10 saatte yerine dikildi
Ordu'da kolu koptu, 10 saatte yerine dikildi Ordu’da Mine Tokat'ın (30) patoz makinesine kolunu kaptırdı. Tokat'ın kopan kolu, 10 saat süren ameliyat ile Samsun'da yeniden yerine dikildi.
17.08.2023 Gündem
Ordu’da fındık toplama işçi ücreti 448 TL olarak belirlendi
Ordu’da fındık toplama işçi ücreti 448 TL olarak belirlendi Ordu’da fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesi 448 TL olarak belirlendi.
18.07.2023 Ekonomi
Çameli fasulyesinin tarladan sofraya yolculuğu başladı
Çameli fasulyesinin tarladan sofraya yolculuğu başladı Denizli’nin Çameli ilçesine özgü, hem toprak yapısı hem de gece gündüz sıcaklık farkı nedeniyle doğal bir lezzeti bulunan tescilli fasulyesinin hasadı tamamlandı.
18.10.2022 Ekonomi
Fındıkta patoz zamanı
Fındıkta patoz zamanı Ordu’da geçen haftalarda hasadına başlanan ve harmanlara getirilen fındık, patoz ile ayıklanıyor. Yılda yaklaşık bir buçuk ay çalışan patozcular, bu sezon bir saatlik çalışma karşılığında bin TL ücret alıyor.
24.08.2022 Ekonomi
Patoz makinasına düşen çifti hayatını kaybetti
Patoz makinasına düşen çifti hayatını kaybetti Kahramanmaraş’ta, hasat yaparken patoz makinesine düşen çiftçi hayatını kaybetti.
14.08.2022 Gündem
70 yıllık kamyonet ilçe halkının anılarını yaşatıyor
70 yıllık kamyonet ilçe halkının anılarını yaşatıyor Sivas’ta bulunan 1952 model kamyonet ilçe halkına anılarını yaşatırken, görenleri zamanda yolculuğa çıkarıyor.
30.07.2022 Haberler
Fındık alım fiyatı 3.5 dolar olur mu?
Fındık alım fiyatı 3.5 dolar olur mu? Fındık alım fiyatının hafta sonu açıklanması bekleniyor. Üretici, dünya piyasalarına endeksli bir fiyat belirlenmesi gerektiğini, 3.5 dolar karşılığı 60 lira seviyesinde beklentisini dile getiriyor.
27.07.2022 Ekonomi
Fındık yevmiye ücreti 215 TL olarak açıklandı
Fındık yevmiye ücreti 215 TL olarak açıklandı Mevsimlik Geçici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Toplantısı’nda alınan karara göre, mevsimlik tarım işçilerinin 215 lira 70 kuruşun altında ücret verilmeyeceği kararlaştırıldı.
21.07.2022 Ekonomi
Ordu’da fındık rekoltesi 240 bin 599 ton olarak açıklandı
Ordu’da fındık rekoltesi 240 bin 599 ton olarak açıklandı Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, ziraat odaları başkanları ile birlikte fındık işçilerinin yevmiye ücretlerini ve bu sene beklenen fındık rekoltesini açıkladı. Soydan, yapılan çalışmalar neticesinde Ordu’da fındık rekoltesinin bu sene 240 bin 599 ton olarak belirlendiğini söyledi.
18.07.2022 Ekonomi
1 ay kuyuda kaldı! 50 lira olması bekleniyor
1 ay kuyuda kaldı! 50 lira olması bekleniyor Denizli’nin Buldan ilçesinde bin bir zahmetle toplanan kestaneler, eğrelti otlarıyla örtülü kuyulardan çıkarılarak patoz işlemiyle dikenli kabuklarında ayrılmaya başladı. Geçen yıla oranla rekoltede düşüş olduğu gözlemlenen kestanenin kilo fiyatının ise 50 TL bandında olması bekleniyor.
30.11.2021 Ekonomi
Giresun'da fındık işçisinin günlük yevmiyesi asgari 120 lira olacak
Giresun'da fındık işçisinin günlük yevmiyesi asgari 120 lira olacak Giresun'da fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesinin asgari 120 lira olarak belirlendiği bildirildi.
29.07.2021 Ekonomi
Patoz makinesinden çıkan toz kazaya neden oldu
Patoz makinesinden çıkan toz kazaya neden oldu Düzce'de, patoz makinesinden dağılan tozların yolda görüş mesafesini düşürmesi sonucu 5 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 12 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili bahçe sahibi ve patoz makinesini kullanan kişi gözaltına alındı.
13.07.2021 Haberler
Patoz makinesinden çıkan toz kazaya neden oldu
Patoz makinesinden çıkan toz kazaya neden oldu Düzce'de, patoz makinesinden dağılan tozların yolda görüş mesafesini düşürmesi sonucu 5 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. 12 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili bahçe sahibi ve patoz makinesini kullanan kişi gözaltına alındı.
13.07.2021 Gündem
14 bin liraya yenilediği 66 yıllık traktöre gözü gibi bakıyor
14 bin liraya yenilediği 66 yıllık traktöre gözü gibi bakıyor Antalya'nın Serik ilçesinde galericilik yapan klasik araç meraklısı Mehmet Cesur (55), yaklaşık 3 ay önce aldığı 1954 model Hanomag marka traktörü yeniledi. Şimdi tıkır tıkır çalışır hale getirdiği traktörüyle evinden işine gidip gelen Mehmet Cesur, "Lüks araçları artık kullanmıyorum. Bu ayrı bir zevk veriyor. Şu an bana 4x4 sıfır traktör verseler bunun yerine değişmem" dedi.
12.10.2020 Haberler
Ay çekirdeği üreticinin yüzünü güldürdü
Ay çekirdeği üreticinin yüzünü güldürdü Türkiye'nin önemli ay çekirdeği üretim merkezlerinden olan Denizli'de, çiftçilerin hasat telaşı başladı. 20 bin ton rekolte beklenen kentte kalite ve fiyat, üreticinin yüzünü güldürdü.
29.08.2020 Ekonomi
Kuzenlerin arazi kavgasında kan aktı! 2 ölü, 4 yaralı
Kuzenlerin arazi kavgasında kan aktı! 2 ölü, 4 yaralı Gelen son dakika heberine göre; Ordu'nun İkizce ilçesinde arazi meselesi nedeniyle çıkan kavgada tabancayla vurulan 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
16.08.2020 Gündem
Giresun'da fındık işçisinin günlük yevmiyesi asgari 100 lira olacak
Giresun'da fındık işçisinin günlük yevmiyesi asgari 100 lira olacak Giresun'da fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesinin asgari 100 lira olarak belirlendiği bildirildi.
21.07.2020 Ekonomi
Fındık işçisinin günlük yevmiyesi belli oldu
Fındık işçisinin günlük yevmiyesi belli oldu Giresun'da fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesi asgari 85 lira olarak belirlendi.
9.07.2019 Ekonomi
Patoz makinesine kapılan çiftçinin feci sonu
Patoz makinesine kapılan çiftçinin feci sonu Adıyaman Tut ilçesinde, kolunu patoz makinesine kaptırarak ağır yaralanan Bülent Gültekin (20) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.Olay, öğle saatlerinde Taşlıca köyünde meydana geldi. Ailesiyle tarlada çalışan Bülent Gültekin, buğday ayıklayan patoza dalgınlık sonucu kolunu kaptırdı. Ağır yaralanan Gültekin, makinenin durdurulmasının ardından çağırılan ambulansla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil servisinde tedavi altına alınan Gültekin, doktorların müdahalesine karşın kurtarılamadı. Yaşamını yitiren Gültekin'in cansız bedeni otopsi yapılmak üzere morga konuldu. Hastaneye akın eden yakınları ise ölüm haberi ile sinir krizi geçirip, gözyaşı döktü.
11.09.2019 Haberler
Patoz makinesine kapılan çiftçinin feci sonu
Patoz makinesine kapılan çiftçinin feci sonu Adıyaman Tut ilçesinde, kolunu patoz makinesine kaptırarak ağır yaralanan Bülent Gültekin (20) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
2.07.2019 Gündem
5 yaşında dehşeti yaşadı!
5 yaşında dehşeti yaşadı! Kars’ta elbisesi patos makinesine takılan 5 yaşındaki kız çocuğu ağır yaralandı.
16.09.2018 Gündem
Kafasını patoza kaptıran 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Kafasını patoza kaptıran 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti Ordu'nun Fatsa ilçesinde, harmanda fındığı patoza verdikleri esnada kafasını patoza kaptıran 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Fındığa patoz verdikleri esnada büyüklerine yardım eden 16 yaşındaki Taşkın Yavuz, bir anda çalışan patoza kafasını kaptırdı. Korkunç olayı gören aile yakınları hemen patozu durdururken, babası oğlunu sıkıştığı yerden çıkartarak hastaneye götürdü. Taşkın, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
11.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Patoz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.