Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı.
15.02.2023 Haberler
Prof. Dr. Yalçın: Faz 3 aşamasına gelen 17 koronavirüs aşısı var
Prof. Dr. Yalçın: Faz 3 aşamasına gelen 17 koronavirüs aşısı var Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, "Dünya genelinde şu anda faz 3 çalışmasında olan 17 koronavirüs aşısı var. 6'sı kısıtlı kullanım onayı aldı" dedi.
5.11.2020 Gündem
'Bana bir şey olmaz' düşüncesi koronavirüse karşı rehavete neden oluyor
'Bana bir şey olmaz' düşüncesi koronavirüse karşı rehavete neden oluyor Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmadan önce bazı kişilerin, 'Benim kalbim temiz bir şey olmaz', 'O kadar kişi arasından beni mi bulacak', 'Yakalansam da grip gibi üç dört gün sonra geçer' gibi yanlış düşüncelere kapıldıkları belirtildi.
9.08.2020 Gündem
Coronavirüsü unutturan sıcaklık! Hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor
Coronavirüsü unutturan sıcaklık! Hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor Antalya’da sıcak havadan bunalan vatandaşlar Konyaaltı Sahili'ne akın etti. Tatilcilerin güneş izi olduğu gerekçesiyle maske takmadığı gözlenirken Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, denizden çıkınca maske takmanın şart olduğunu vurgulayarak, “Hiçbir şey olmamış gibi davranılıyor. Geçen yıldan hiçbir farkımız kalmamış. Bizi sıkıntılı bir süreç bekliyor" dedi.
19.07.2020 Gündem