Rekabet Kurulu

Rekabet Kurulu

Son dakika Rekabet Kurulu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Rekabet Kurulu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Rekabet Kurulu haber sayfamızda...

Rekabet Kurulu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.083 rekabet kurulu haberi bulunmuştur.
Yemek Sepeti için rekabet soruşturması
Yemek Sepeti için rekabet soruşturması Rekabet Kurumu, Yemek Sepeti’ne kendi kurye hizmetini zorunlu tutması ve üye işletmelerin faaliyetlerini zorlaştırması nedeniyle soruşturma açılmasına karar verdi.
23.03.2024 Ekonomi
Bilişim devine çifte ceza geldi
Bilişim devine çifte ceza geldi Rekabet Kurulu Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Amerikalı META’ya veri birleştirmeden 346.7 milyon lira para cezası verirken uygulama bağlama nedeniyle de tedbir kararı aldı.
19.03.2024 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan META'ya tedbir kararı
Rekabet Kurulu'ndan META'ya tedbir kararı Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
18.03.2024 Uzmanpara
Rekabet Kurulu’nda META hakkında geçici tedbir kararı
Rekabet Kurulu’nda META hakkında geçici tedbir kararı Rekabet Kurulu, META hakkında Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı verdi.
18.03.2024 Ekonomi
Çevrim içi çiçek sipariş marketine 'rekabet' soruşturması
Çevrim içi çiçek sipariş marketine 'rekabet' soruşturması Rekabet Kurulu, çevrim içi çiçek sipariş marketinin piyasadaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasıyla soruşturma başlattı.
30.01.2024 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan beyaz et şirketlerine soruşturma
Rekabet Kurulu'ndan beyaz et şirketlerine soruşturma Rekabet Kurumu, beyaz et sektöründe faaliyet gösteren 10 firmaya soruşturma başlattı.
26.01.2024 Ekonomi
Oto ve emlakta sıkı denetim! Bakan Bolat canlı yayında açıkladı: İlan başına 160 bin TL ceza
Oto ve emlakta sıkı denetim! Bakan Bolat canlı yayında açıkladı: İlan başına 160 bin TL ceza Ticaret Bakanı Ömer Bolat, canlı yayında ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bolat, maaş zamlarının piyasaya etkisini, enflasyon ve döviz kurunun seyrini değerlendirdi. Bakan Bolat, ‘İlan sitelerini mecbur tutuyoruz’ diyerek kesilen cezaları da açıkladı, oto ve emlak piyasasına ilişkin önemli bilgiler verdi.
21.01.2024 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı META’ya (Facebook) günlük 4,7 milyon TL para cezası işlemeye başladı. Bugün itibarıyla para cezası toplamda 130 milyonu aştı ve böyle giderse de artmaya devam edecek.
10.01.2024 Haberler
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı
Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza! 130 milyon TL'yi aştı META’ya (Facebook) günlük 4,7 milyon TL para cezası işlemeye başladı. Bugün itibarıyla para cezası toplamda 130 milyonu aştı ve böyle giderse de artmaya devam edecek.
10.01.2024 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan 602 milyon lira ceza!
Ticaret Bakanlığı'ndan 602 milyon lira ceza! Ticaret Bakanlığı, 2023 yılında otomotiv, emlak ve gıda sektörleri ile fahiş fiyat ve stokçuluk denetimleri kapsamında 18 bin 780 denetim gerçekleştirilerek, 602 milyon 225 bin 881 lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.
8.01.2024 Ekonomi
Zincir marketler, müdürlere mesaj gönderdi! Etiketlerde 'asgari ücret' mesaisi!
Zincir marketler, müdürlere mesaj gönderdi! Etiketlerde 'asgari ücret' mesaisi! Asgari ücretin açıklanmasının hemen sonrasında zincir marketlerdeki fiyat etiketi değişiklikleri dikkat çekti. Vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından durumu eleştirdi.
29.12.2023 Haberler
Zincir marketler, müdürlere mesaj gönderdi! Etiketlerde 'asgari ücret' mesaisi!
Zincir marketler, müdürlere mesaj gönderdi! Etiketlerde 'asgari ücret' mesaisi! Asgari ücretin açıklanmasının hemen sonrasında zincir marketlerdeki fiyat etiketi değişiklikleri dikkat çekti. Vatandaşlar, sosyal medya hesaplarından durumu eleştirdi.
29.12.2023 Ekonomi
Bakan Bolat araç piyasasına yansıyan indirim oranını açıkladı
Bakan Bolat araç piyasasına yansıyan indirim oranını açıkladı Ticaret Bakanı Ömer Bolat canlı yayında önemli açıklamalarda bulunarak araç piyasasında yapılan indirim oranını açıkladı.
27.12.2023 Ekonomi
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı Cumhurbaşkanlığı ve Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de yayımlandı.
25.12.2023 Gündem
Doç. Dr. Yegen’den ‘Dijital Telif Yasası’ yorumu: Tematik iş kolları oluşabilir
Doç. Dr. Yegen’den ‘Dijital Telif Yasası’ yorumu: Tematik iş kolları oluşabilir Google'ın Kanada hükümeti ile anlaşmasının ardından Türkiye'de de 'Dijital Telif Yasası' çalışmaları hızlandı. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Doç. Dr. Ceren Yegen, yasanın hayata geçmesinin ardından tematik iş kollarının oluşabileceğinin altını çizdi. Peki bu yasa başka hangi pozitif sonuçları beraberinde getirir? Dünyada dijital geleceği şekillendirmek için başka ne tür çalışmalar var?
25.12.2023 Gündem
Meta’ya rekabet soruşturması
Meta’ya rekabet soruşturması Rekabet Kurulu, Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi Meta’ya Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettiği iddiasıyla soruşturma açılmasını kararlaştırdı.
13.12.2023 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan 'Facebook'a soruşturma
Rekabet Kurulu'ndan 'Facebook'a soruşturma Rekabet Kurulu, 'Threads' uygulamasını 'Instagram' ile bağlayarak rekabet ihlalinde bulunduğu öne sürülen Meta Platforms Inc. (Facebook) hakkında soruşturma başlattı.
12.12.2023 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan süt üreticisi ve meşrubat üreticisi 2 firmaya para cezası
Rekabet Kurulu'ndan süt üreticisi ve meşrubat üreticisi 2 firmaya para cezası Rekabet Kurulu'nun, süt ve meşrubat üreticisi/tedarikçisi firmalar hakkında yürüttüğü soruşturmalar, uzlaşma usulü ile idari para cezası yaptırımı uygulanarak sonlandırıldı.
8.12.2023 Ekonomi
Fahiş fiyata 710 milyon lira ceza kesildi
Fahiş fiyata 710 milyon lira ceza kesildi Fahiş fiyat artışları konusunda ciddi yaptırımlar yapıldığını ve denetimlerin sürdüğünü söyleyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Yapılan denetimler sonucunda 10 ayda 710 milyon lira idari para cezası kesildiğini gördük. Yüzbinlerin üzerinde işletmeler denetlendi. İşini doğru dürüst yapana saygımız sonsuz. Onların yanındayız. Ama bazen çürük elma ve yumurtalar olduğunda da bunları temiz sepetin içinden ayıklamak zorundayız" dedi.
24.11.2023 Ekonomi
Rekabet Kurulu'ndan 9 kozmetik firmasına para cezası
Rekabet Kurulu'ndan 9 kozmetik firmasına para cezası Rekabet Kurulu'nun 9 kozmetik ürünleri şirketi hakkında yürüttüğü soruşturma, uzlaşma usulü ile idari para cezası yaptırımı uygulanarak sonlandırıldı.
14.11.2023 Ekonomi
Rekabet Kurulu Başkanlığı'na Birol Küle atandı
Rekabet Kurulu Başkanlığı'na Birol Küle atandı Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Rekabet Kurulu Başkanlığına Birol Küle atandı.
2.11.2023 Gündem
Yumurtada ‘kartel’ cezası
Yumurtada ‘kartel’ cezası Rekabet Kurulu’nca, ortak fiyat belirleme ve satış bölgesi paylaşımında bulunarak ‘kartel’ niteliğinde rekabet ihlali yaptığı belirlenen 26 yumurta üreticisi ile yumurta fiyatını tespit edip, yumurta arzını kısıtlayan 13 yumurta üretici birliği ve 12 yumurta üreticisine toplam 98 milyon TL idari para cezası uygulandı.
1.11.2023 Ekonomi
Yumurta üreticilerine soruşturma! 12 firmaya para cezası istemi
Yumurta üreticilerine soruşturma! 12 firmaya para cezası istemi Rekabet Kurulu'nca haklarında soruşturma yürütülen yumurta üreticisi firmalar, sözlü savunma yaptı. Soruşturma heyeti, ortak fiyat belirleyerek rekabet ihlali yaptığı tespit edilen 12 firma hakkında idari para cezası uygulanmasını istedi.
24.10.2023 Ekonomi
Şişecam, ICRON'a ortak oluyor
Şişecam, ICRON'a ortak oluyor Yılın ilk yarısında operasyonel ve stratejik karar optimizasyonu hizmeti sunan Türk teknoloji şirketi ICRON’a yatırım yapmak üzere niyet mektubu imzalayan Şişecam, bu hamlesini bir adım ileri taşıdı. Şişecam, ICRON ile ortaklık konusunda anlaşmaya vardı.
24.10.2023 Ekonomi
Sürücü kurslarına soruşturma
Sürücü kurslarına soruşturma Rekabet Kurulu, fiyat tespiti yaparak rekabet ihlali gerçekleştirildiği öne sürülen 13 sürücü kursu ile 1 danışmanlık firması hakkında soruşturma başlattı.
23.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Rekabet Kurulu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.