Bugün altın fiyatları kaç para? Alış - Satış: Gram altın ve çeyrek altın fiyatları güncel durum
Bugün altın fiyatları kaç para? Alış - Satış: Gram altın ve çeyrek altın fiyatları güncel durum Altın fiyatlarındaki son dakika durumu haberimize ekledik. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları bugün ne kadar? Son zamanlarda yükselen altın fiyatları gündemden düşmüyor. İşte alış - satış fiyatlarındaki son durum...
13.11.2021 Ekonomi
Bir destandır Çanakkale şiiri - Derya Akgün
Bir destandır Çanakkale şiiri - Derya Akgün Türk tarihinin altın sayfalarından olan, eşsiz kahramanlıkların yaşandığı, vatan ve millet sevgisinin sembolleştiği Çanakkale Zaferi üzerine çok sayıda şiir yazılmıştır. Bir destandır Çanakkale isimli şiirde Çanakkale savaşını konu almaktadır. Şair Türk milletinin birlik beraberlik duygusunu aktarmaya çalışmıştır.
3.11.2023 Şiirler
Sonrası kalır şiiri - Edip Cansever
Sonrası kalır şiiri - Edip Cansever Edip Cansever, İkinci Yeni içinde en çok ve en uzun süre şiir yazan sanatçıdır. İlk şiirlerini 1947 yılında İkindi Üstü adlı kitabında toplayan şair; bu şiirlerde yaşama sevincini işlemiştir. 1954 yılında yayınladığı ikinci kitabı Dirlik Düzenlik’te ise kendine özgü bir şiir dili oluşturmuş; mizah kullanarak toplumsal yapıyı eleştirmiştir. 1955 yılından itibaren kapalı, tamamıyla soyut bir şiir anlayışına yönelmiş; 1963 yılından itibaren ise toplumcu, maddeci ve açık bir şiir ortaya koymuştur.
3.11.2023 Şiirler
Aş Taşınca Kepçeye Paha Olmaz
Aş Taşınca Kepçeye Paha Olmaz Eskilerin deneyimleri, yaşadıkları olaylardan yaptıkları çıkarımlar sonucu oluşmuş sözlere atasözü denir. Atasözleri kalıplaşmış sözlerdir. Öğüt verme amaçlı, deneyim paylaşma amaçlı veya da uyarı amaçlı kullanılırlar. Tavsiye niteliğinde de olabilmektedirler. Aş taşınca kepçeye paha olmaz sözü de bunlardan biridir. Aş taşınca kepçeye paha olmaz atasözünün anlamı nedir? Cümle içerisinde kullanımı nasıldır ve benzeri bilgileri derledik.
Kırım Savaşı kısaca özeti: tarihi, sonuçları, önemi, nedenleri ve sonuçları
Kırım Savaşı kısaca özeti: tarihi, sonuçları, önemi, nedenleri ve sonuçları Kırım Savaşı 1853 yılında başlayan ve birçok farklılıkla kendini gösteren savaşlardan bir tanesidir. Bu farklılıklardan dolayı Kırım Savaşı birçok kişi tarafından detayları ile merak edilmektedir. Kırım Savaşı ile ilgili ayrıntılara yer verdik.
21.07.2020 Gündem