4 ay kuyuda bekletip kilosu 100 liradan satıyorlar!
4 ay kuyuda bekletip kilosu 100 liradan satıyorlar! Antalya Elmalı'da üretilen yöreye özgü Söğle peynirinin yaklaşık 4 aylık kuyuda bekleme süreci tamamlandı. Derilere doldurularak konuldukları kuyulardan çıkarılan Söğle peyniri, kilosu 100 liradan satışa sunuluyor
6.07.2021 Yöresel Tarifler
Keçi sütünden imal edilen peynir 4 ay kuyuda bekletiliyor
Keçi sütünden imal edilen peynir 4 ay kuyuda bekletiliyor Antalya'nın Elmalı ilçesinde, yöreye özgü Söğle peyniri üretiliyor. Keçi sütünden elde edilen peynirde tuzdan başka katkı maddesi bulunmuyor. Deri tulumlara konulup, 4 ay özel kuyuda bekletildikten sonra yemeye hazır hale gelen Söğle peynirinin kilosu 85-90 TL'ye satılıyor.
1.07.2020 Haberler