TEMAYÜL YOKLAMASI NEDİR, NE DEMEK? Temayül yoklaması nasıl yapılır? TDK anlamı...
TEMAYÜL YOKLAMASI NEDİR, NE DEMEK? Temayül yoklaması nasıl yapılır? TDK anlamı... Temayül yoklaması nedir, nasıl yapılır? 2024 yerel seçimleri için geri sayım devam ederken siyasi partiler de adaylık değerlendirmesine alınacak olan kişiler ile ilgili temayül yoklaması tarihlerini duyurmaya başladı. Bu kapsamda Ak Parti'de temayül yoklamasının yapılacağı tarih belli oldu. Peki Temayül yoklaması nedir, nasıl yapılır?
25.11.2023 Bilgi Rehberi
Temayülden sürpriz çıkmadı
Temayülden sürpriz çıkmadı AK Parti’nin önceki gün 81 ilde gerçekleştirdiği e-temayül yoklamasından sürpriz isimler çıkmadı. Beklendiği gibi İstanbul’da Binali Yıldırım, Ankara’da Mehmet Özhaseki, İzmir’de Mahmut Özgener önde çıktı. İstanbul’da Uysal, Ankara’da Tuna ve Gökçek isimleri de yazıldı
20.11.2018 Siyaset
AK Parti'de temayül yoklaması yapılıyor
AK Parti'de temayül yoklaması yapılıyor AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Ana  muhalefetin başındaki zat cumhurbaşkanlığına aday dahi olmuyor. CHP'ye genel  başkan adayı olmaya layık görmediği birisini bu devletin, Türkiye Cumhuriyeti'nin  başına cumhurbaşkanı yapmak istiyor. Buna milletimiz asla izin vermez." dedi.
6.05.2018 Siyaset
Gökçek'in yerine gelecek isim için temayül yoklaması
Gökçek'in yerine gelecek isim için temayül yoklaması AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayının belirlenmesi için, parti genel merkezinde temayül yoklaması gerçekleştirildi.
11.09.2019 Haberler
AK Partililer Feshane'de oy kullanıyor
AK Partililer Feshane'de oy kullanıyor Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı, yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkan adayı ile ilçe belediyelerinin başkan adaylarının belirlenmesi için temayül yoklamasına gitti. Büyükşehir Belediyesi için 5 bin 500, ilçe Belediyeleri için de 5 bin 640 partili, Feshane'de kurulan sandıklarda oy kullanıyor.
27.10.2013 Siyaset