Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu

Son dakika Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu haber sayfamızda...

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 217 türkiye sualtı sporları federasyonu haberi bulunmuştur.
Batuhan A için özel eğitimli 19 dalgıç: Normal insanların yapamayacağı bir dalış
Batuhan A için özel eğitimli 19 dalgıç: Normal insanların yapamayacağı bir dalış 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmaları 6 gündür denizden, havadan ve karadan sürerken, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın özel eğitimli 19 dalgıcı, 51 metre derinliğindeki batık gemiye TCG AKIN’dan dalış yapıyor. Dalış sporunda 42 metrenin üstünde dalışlar zorunlu olmadığı sürece tehlikeli ve yasakken, özel eğitimli 19 dalgıç, çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Her dalgıç, 'dekompresyon' yani ‘vurgun’a yakalanma riskine karşı günde sadece 1 dalış yapıyor. 2 dalgıç batığa girerken, diğer 2 dalgıç da içeri giren ekibin güvenliğini sağlıyor.
20.02.2024 Gündem
Spor federasyonlarına dev destek
Spor federasyonlarına dev destek Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki 25 ayrı Spor Federasyonunun hizmetine sunulmak üzere filo kiralama şirketi Intercity ile Araç Sponsorluğu Anlaşması imzalandı.
13.02.2024 Diğer
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan büyük gurur! Tarihte görülmemiş başarı
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'ndan büyük gurur! Tarihte görülmemiş başarı 09-14 Ekim 2023 tarihlerinde CMAS Dünya Sualtı Federasyonu tarafından Küba/Varadero’da düzenlenen “19. Dünya Su altı Fotoğraf” ve “5. Dünya Su altı Video” Şampiyonası’na 15 ülkeden, 25 su altı fotoğrafçısı ve 10 su altı videocusu olmak üzere toplam 35 takım katıldı.
24.10.2023 Diğer
Şahika Ercümen'den bir başarı daha! Serbest Dalış Şampiyonası’nda üçüncü oldu
Şahika Ercümen'den bir başarı daha! Serbest Dalış Şampiyonası’nda üçüncü oldu Milli sporcu Şahika Ercümen tarihi bir başarıya daha imza attı. Şahika Ercümen, 7’nci Dünya Outdoor Serbest Dalış Şampiyonası’nda sabit ağırlık çift palet branşında 91 metrelik dalışı ile Türkiye rekoru kırarak dünya 3’üncüsü oldu.
28.08.2023 Diğer
Orfoz ve karides madalya getirdi
Orfoz ve karides madalya getirdi Sualtı sporlarında son yıllarda büyük gelişme gösteren Türkiye, Portekiz’in Madeira adasında düzenlenen CMAS Sualtı Görüntüleme Avrupa Şampiyonası’ndan 3 madalya ile döndü.
8.11.2022 Gündem
Ercümen’den Türkiye rekoru, Rüstem Derin’den 3 altın madalya
Ercümen’den Türkiye rekoru, Rüstem Derin’den 3 altın madalya Antalya'nın Kaş ilçesinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Serbest Dalış Açıksu/Outdoor Şampiyonası'nda rekor kırıldı.
3.09.2022 Su Sporları
Serbest dalış rekortmeni Ercümen, 2 günde 2 birincilik kazandı
Serbest dalış rekortmeni Ercümen, 2 günde 2 birincilik kazandı Antalya'nın Kaş ilçesinde düzenlenen Türkiye Serbest Dalış Açıksu/Outdoor Şampiyonası'nın ikinci gününde gerçekleştirilen 'İp Destekli Sabit Ağırlık' kategorisindeki dalışlarda kadınlarda Şahika Ercümen ve erkeklerde Rüstem Derin birinci oldu. Şampiyonanın ilk gününde paletli sabit ağırlık kategorisinde birincilik kazanan dünya rekortmeni Ercümen, iki günde 2 şampiyonluk elde etti.
3.09.2022 Su Sporları
‘Denizin kraliçesi’ Marmara’ya döndü
‘Denizin kraliçesi’ Marmara’ya döndü Marmara Denizi’nin başbelası müsilajın yıkıcı etkisi yavaş yavaş azalıyor. Gebze-Eskihisar’da yapılan gece dalışlarında dip canlılığının eskiye dönmeye başladığı gözlemlenirken, bölgeyi terk eden kırlangıç balığının geri döndüğünü görmek büyük sevinç yarattı.
7.08.2022 Gündem
Dip canlıları dönüyor ama...
Dip canlıları dönüyor ama... Eskihisar’da müsilajın etkilerini araştırdığımız dalışlarda vatoz, dil balığı, horozbina ve deniz iğnesi gibi dip canlılarının geri geldiğini keşfettik. Ancak katı atık kirliliği devam ediyor.
26.06.2022 Gündem
İnönü batığında filizlenen umut
İnönü batığında filizlenen umut Marmara’da müsilajın izlerini süren bilim insanları, İzmit Körfezi’nde deniz salyasının fark edilmeyecek kadar az olduğunu gözlemledi, bir de sevindirici keşif yaptı... Karamürsel’de dalış yapan ekip, nesli tükenen türlerden “pina” adlı midyelerin İnönü batığı üzerinde yuvalandığını ve çoğalmaya başladığını saptadı...
19.06.2022 Gündem
Dalış turizminin kalbi olacak
Dalış turizminin kalbi olacak Kuşadası Belediyesi, kentte dalış turizmine olan ilgiyi artırmak için harekete geçti. Başkan Ömer Günel, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Oğuz Aydın ile bir toplantı yaptı
29.04.2022 Ege
Dalış bereketi!
Dalış bereketi! Kuşadası Belediyesi, dalış tutkunlarını yeniden ağırlamaya başladı. Su altındaki kaya yapıları, bangolar, derin duvar yarları ve mağaralar gibi doğal resiflere sahip olan Kuşadası’nda yapay resiflerin oluşturulması için de çalışmalar yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında satın aldığı, 54 metre uzunluğa ve 44 metre kanat genişliğine sahip Airbus A 300 tipi yolcu uçağı Kuşadası Körfezi’nde batırıldı.
25.04.2022 Ege
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu başkanlığına Oğuz Aydın seçildi
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu başkanlığına Oğuz Aydın seçildi Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu genel kurulunda yapılan başkanlık seçimini Oğuz Aydın kazandı.
29.01.2022 Su Sporları
Oğuz Aydın Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı
Oğuz Aydın Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu başkanlığına adaylığını açıkladı Türkiye Su Topu Federasyonu başkan adayı Oğuz Aydın, 29 Ocak Cumartesi günü yapılacak olağan genel kurulda göreve talip olduğunu belirterek ‘’Artık değişim zamanı, diyoruz ki yenilikçi, dinamik, ilkeli, katılımcı ve hakkaniyetli bir yönetim olarak bu göreve talip olduğumuzu bildirmek istiyorum’’ dedi.
25.01.2022 Diğer
‘Sualtı’ndan zafer çıkardılar
‘Sualtı’ndan zafer çıkardılar Görevde bulunduğu süre içerisinde Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu’nun sayısız başarılara imza atmasını sağlayan Başkan Prof. Dr. Şahin Özen, “Sualtı zenginliklerimizi korumayı ve sualtı sporlarındaki gelişmemizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
23.01.2022 Su Sporları
Akdeniz’in kırmızı listesi
Akdeniz’in kırmızı listesi Sualtı Belgesel Yönetmeni ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Çevre Kurulu Başkanı Tahsin Ceylan, Akdeniz’deki biyoçeşitliliğin kaybına dikkat çekmek amacıyla nesli yok olma tehdidi altındaki 62 denizel türden 22’sini fotoğrafladı.
12.12.2021 Pazar
Barış Arduç kimdir, nereli? Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin Alparslan'ı Barış Arduç kaç yaşında, eşi kim?
Barış Arduç kimdir, nereli? Alparslan: Büyük Selçuklu dizisinin Alparslan'ı Barış Arduç kaç yaşında, eşi kim? Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde Sultan Alparslan'ı oynayan başarılı oyuncu Barış Arduç, İsviçre'de doğdu ve iki de erkek kardeşi bulunuyor. Kendisi gibi oyucu Gupse Özay ile 2020 yılında dünyaevine girdi. İşte, Barış Arduç'un biyografisi...
8.11.2021 Cadde
‘Yeter ki yaşasın’
‘Yeter ki yaşasın’ Edremit Belediyesi, orman yangınlarındaki çalışmalarından dolayı Meclis Üyesi Sedat Osmanoğlu ve personel Mehmet Bekçi’yi altınla ödüllendirdi. Bekçi ve Osmanoğlu, ödüllerini SMA hastası Defne’ye bağışladı
6.10.2021 Ege
Son dakika haberi: Serbest dalışta bir dünya, bir Türkiye rekoru
Son dakika haberi: Serbest dalışta bir dünya, bir Türkiye rekoru Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ve Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfedersayonu (CMAS) işbirliğinde, Antalya’nın Kaş ilçesinde düzenlenen 4'üncü ‘Kaş Başka’ Serbest Dalış Outdoor Dünya Kupası’nın ikinci gününe bir dünya, bir de Türkiye rekoru kırıldı.
1.10.2021 Su Sporları
Derin Toparlak: 'Şartlar mükemmel değildi ama birinci oldum'
Derin Toparlak: 'Şartlar mükemmel değildi ama birinci oldum' Dünya şampiyonu milli yüzücü Derin Toparlak, “Madalya aldıktan sonra çok yorgundum ama kürsüye çıkmadan önceki heyecanım ve İstiklal Marşı okunduğu andaki hislerim bana yorgunluğu unutturdu” dedi.
30.09.2021 Su Sporları
Dünya şampiyonu yüzücü Derin Toparlak çiçeklerle karşılandı
Dünya şampiyonu yüzücü Derin Toparlak çiçeklerle karşılandı  Kolombiya'da düzenlenen CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası'nda 5 bin metre su üstü yarışını birinci tamamlayan Derin Toparlak ve antrenörü Canberk Babaoğlu yurda döndü.
28.09.2021 Diğer
44 bin ölümün ‘katili’ kirlilik
44 bin ölümün ‘katili’ kirlilik Türkiye’deki hava kirliliğinin erken ölümlere etkisine yönelik gerçekleştirilen araştırma, 2018 değerlerine göre o yıl hava kirliliğine bağlı 44 bin 617 erken ölüm yaşandığını ortaya koydu. Prof. Dr. Kayıhan Pala, PM2.5’e uzun süreli maruz kalma nedeniyle 2018’de en çok erken ölümün Iğdır, Kahramanmaraş, Mersin, Manisa, Niğde ve Burdur’da görüldüğünü bildirdi.
27.09.2021 Gündem
Son dakika haberi: Derin Toparlak dünya şampiyonu oldu
Son dakika haberi: Derin Toparlak dünya şampiyonu oldu Paletli Yüzme Milli Takım sporcusu Derin Toparlak, Kolombiya'nın Santa Marta kentinde düzenlenen CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası'nda 5 bin metre su üstü yarışında dünya şampiyonu oldu.
25.09.2021 Diğer
Başkan Özen'den Söke Belediyesi'ne ziyaret
Başkan Özen'den Söke Belediyesi'ne ziyaret Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Şahin Özen, Söke Belediyesi’ni ziyaret etti
11.08.2021 Ege
“Özgüvene değil can güvenliğine ihtiyaç var”
“Özgüvene değil can güvenliğine ihtiyaç var” Sıcaklarla birlikte plajlara akının ardından boğulma haberlerinde artış oldu. Çoğunlukla da riskli bölgelerde. Cankurtaranlar bu dönemde tanık olduklarını anlattı
1.08.2021 Pazar

Benzer Haber Etiketleri

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.