Yemek borusu kanseri nedir? Belirtileri nelerdir?
Yemek borusu kanseri nedir? Belirtileri nelerdir? Beslenme alışkanlıkları birçok hastalığın ortaya çıkmasında etkili rol oynuyor. Bazı noktalarda zararsız görülen alışkanlıklar kanser gibi hastalıkların ortaya çıkmasına dahi neden oluyor, tıpkı yemek borusu kanserinde olduğu gibi… İçtiğimiz sıcak çayların, alkol ve sigaranın yemek borusu kanserine davetiye çıkardığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Abdülkerim Özakay, yemek borusu kanseri hakkında bilgi verdi.
14.09.2021 Genel Sağlık
Disfaji (Yutma Güçlüğü, Yutma Zorluğu) Nedir? Disfaji Neden Olur?
Disfaji (Yutma Güçlüğü, Yutma Zorluğu) Nedir? Disfaji Neden Olur? Disfaji (yutma güçlüğü, yutma zorluğu) nedir? Disfaji neden olur? Disfaji tedavisi var mıdır, tedavi yöntemleri nelerdir? Disfaji problemi neden ortaya çıkar, hastada ne gibi sorunlara neden oluyor? Sizin için disfaji nedir ve tedavi seçenekleri nelerdir sorularını derledik.
25.02.2021 Sağlık
Yutmakta zorluk çekiyorsanız dikkat! Kanser belirtisi olabilir
Yutmakta zorluk çekiyorsanız dikkat! Kanser belirtisi olabilir Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, "Yutma bozukluğunu hafife almayın, yemek borusu, mide kanseri veya akciğer tümörünün belirtisi olabilir" açıklamasıyla konu hakkında bilgi verdi.
27.07.2020 Sağlık
Yutma güçlüğü nedenleri
Yutma güçlüğü nedenleri “Yediklerim boğazıma diziliyor, yutamıyorum” “Sanki boğazımda bir şey var, sürekli takılıyor” şeklinde dile getirilen şikayetler basit gibi görünse de, birçok ciddi hastalığın habercisi olabiliyor.
4.04.2019 Genel Sağlık