Zeka Testi

Zeka Testi

Son dakika zeka testi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan zeka testi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan zeka testi haber sayfamızda...

Zeka Testi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 330 zeka testi haberi bulunmuştur.
Psikolojiye göre durum çok farklı! Çocuğunuzun çok zeki olduğuna dair işaretler
Psikolojiye göre durum çok farklı! Çocuğunuzun çok zeki olduğuna dair işaretler Her ebeveyn çocuğunun zekasına dair farklı bulgulara göz atmak isteyebilir. Çocuğunuzun yaşına göre ortalamanın üzerine bir zekaya sahip olduğundan şüpheleniyorsanız, bu belirtileri gözlemleyin.
24.04.2024 Ebeveyn
Üstün yetenekli öğrenciler ÜYEP Merkezi’nde özel eğitim görüyor
Üstün yetenekli öğrenciler ÜYEP Merkezi’nde özel eğitim görüyor Eskişehir Anadolu Üniversitesi bünyesinde bulunan Üstün Yetenekliler Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşırken ülkenin dört bir yanından gelen üstün yetenekli öğrencilere eğitim veriyor.
22.02.2024 Eğitim
Zekâ testi: İki resim arasındaki 5 farkı 45 saniyede bulan neredeyse yok!
Zekâ testi: İki resim arasındaki 5 farkı 45 saniyede bulan neredeyse yok! Hazırladığımız bu futbollu zekâ testi ile beyin jimnastiği yapabilirsiniz.  "Farkı bul" türündeki bu zekâ testinde, iki resim arasında ufak tefek farklar bulunuyor.
21.11.2023 Bilgi Rehberi
Bakan Tekin’in 100 günü yoğun tempoda geçti
Bakan Tekin’in 100 günü yoğun tempoda geçti Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, göreve atandığı 4 Haziran’dan bu yana 106 günü geride bıraktı.
19.09.2023 Eğitim
FETÖ’cü doktordan  'cinsel istismar' tuzağı!
FETÖ’cü doktordan 'cinsel istismar' tuzağı! İstanbul'da Adli Tıp Kurumu'nda görevli iken FETÖ üyesi olduğu için görevinden alınan Prof. Dr. Süleyman S. Z.'nin kurduğu muayenehanede çok sayıda çocuğa ilaç içirerek "ailem tarafından cinsel istismara uğradım" dedirttiği öğrenildi. Şüpheli doktorun aynı zamanda zeki çocuklara ve ailelerine de 'Yurt dışında eğitim görsün' diyerek örgüte üye kazandırmaya çalıştığı ortaya çıktı. 
16.09.2023 Gündem
Zeka seviyenizi ölçüyor: Şahin gibi gözlere sahip olanlar buluyor! Bulmak için 10 saniyeniz var
Zeka seviyenizi ölçüyor: Şahin gibi gözlere sahip olanlar buluyor! Bulmak için 10 saniyeniz var Optik illüzyon testleri, sosyal medya karşımıza çıkan görsel yanılsamaları tanımak ve anlamak için kullanılan eğlenceli testlerdir. Bu tür testler, görsel algı becerilerimizi ve zeka seviyemizi ölçer. Sizin için hazırladığımız bu optik illüzyonda B harfinin arasındaki farklı olan karakteri bulmanız gerekiyor. Zeka seviyelerini zorlayan optik illüzyon testini kaç saniyede çözeceksiniz…
5.09.2023 Bilgi Rehberi
Zihin yoran optik illüzyon: R'lerin içindeki farklı olan harfi bulmak için 10 saniyen var!
Zihin yoran optik illüzyon: R'lerin içindeki farklı olan harfi bulmak için 10 saniyen var! Optik illüzyonlar görsel algıyı yanıltarak zihnimizi meşgul eder. Bu optik illüzyonda ise temel amaç R’lerin arasında gizlenen farklı harfi bulmak. Bunun için ise 10 saniyeniz var. Kolay gibi gözükse de beyniniz sizi yanıltabilir. Bakalım siz kaç saniyede bulacaksınız?
12.08.2023 Bilgi Rehberi
Çocuğunuzun IQ testi düşük çıkıyorsa bunları göz önünde bulundurun
Çocuğunuzun IQ testi düşük çıkıyorsa bunları göz önünde bulundurun Bir çocuğun zekasının bilimsel olarak ölçülebilmesi için IQ testi yapılmaktadır. Yapılan IQ testleri uzmanlar tarafından hazırlanmış olan ve çocukların zeka seviyesini ölçmeye yönelik olarak gerçekleştirilen testler olarak bilinmektedir. İşte, tüm detaylar.
25.07.2023 Çocuk Sağlığı
Optik illüzyon testi: Keskin gözlere sahip olanlar çözebiliyor! Sadece zeki olanlar arıların arasındaki papatyaları bulabiliyor
Optik illüzyon testi: Keskin gözlere sahip olanlar çözebiliyor! Sadece zeki olanlar arıların arasındaki papatyaları bulabiliyor Zeka testleri kişinin hem bilişsel zekasını geliştirmeye katkıda bulunurken hem de stres seviyesini azaltıyor. Teknoloji ile birlikte hayatımıza giren optik illüzyon testleri de günümüzde oldukça popüler. Bu görsel zeka testimizde sizin için arıların arasına papatyaları gizledik.
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Görsel zeka seviyesini ölçen optik illüzyon! Civcivlerin arasındaki limonları bulan neredeyse yok
Görsel zeka seviyesini ölçen optik illüzyon! Civcivlerin arasındaki limonları bulan neredeyse yok Optik illüzyon kavramı her ne kadar yabancı bir kavram gibi gelse de internet dünyasında karşımıza çıkıyor. Sosyal medya mecralarında karşımıza çıkan optik illüzyon testleri her yaştan insanın dikkatini çekiyor. Size özel hazırladığımız bu içerikte de civcivlerin arasında saklanan 3 adet limonu bulmanız gerekiyor.
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Zihin yoran optik illüzyon testi: Domateslerin arasındaki kırmızı elmaları bulmak için 10 saniyeniz var!
Zihin yoran optik illüzyon testi: Domateslerin arasındaki kırmızı elmaları bulmak için 10 saniyeniz var! Optik illüzyon testleri internet dünyasında sıklık karşımıza çıkan görsellerdir. Zeka seviyesini ölçen bu testlerden birisini sizin için hazırladık. Görselde gördüğünüz domateslerin arasından 3 adet kırmızı elmayı 10 saniyede bulmanız gerekiyor.
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Göz ve beyin yoran optik illüzyon testi: Çiçeklerin arasındaki 3 yıldızı 10 saniyede fark eden neredeyse yok!
Göz ve beyin yoran optik illüzyon testi: Çiçeklerin arasındaki 3 yıldızı 10 saniyede fark eden neredeyse yok! Optik illüzyonlar göz yanıltıcı olması ile birlikte her yaş grubundan insanın dikkatini çekiyor. Göz ve beynin çalışma şeklini manipüle eden optik illüzyonlar göz yorucu olmasının yanı sıra beyin sınırlarını zorluyor. İnternet dünyasında karşımıza çıkan optik illüzyonları zeka seviyesi yüksek olan kişiler tarafından kolayca çözülebiliyor. Sizin için hazırladığımız bu zeka testinde de çiçeklerin arasında kaybolan 3 yıldız var. 10 saniyede bulmanız gerekiyor. Ancak kolay gibi gözükse de oldukça düşündürücü. Göz ve beyin yoran optik illüzyon testimizdeki çiçeklerin arasındaki 3 yıldızı 10 saniyede bulabilecek misiniz? Hadi başlayalım…
5.06.2023 Bilgi Rehberi
IQ seviyenizi ölçüyor... Beyin yakan matematik sorusunun cevabını bulanların sayısı çok az!
IQ seviyenizi ölçüyor... Beyin yakan matematik sorusunun cevabını bulanların sayısı çok az! Zeka oyunları kişinin hem beyin gelişimine hem de doğru karar verme sürecine katkıda bulunuyor. Düşündürücü özellikleri ile dikkat çeken zeka testleri beyin sınırlarını zorluyor. Sosyal medyayı ikiye bölen bu testimizde de matematik bilgilerinizi kullanmanız gerekiyor. Ancak çözüm aşamasında herkes zorlanıyor. Çözebilen kişilerin sayısı ise oldukça az. IQ seviyesi yüksek olanların kolayca çözdüğü bu soru kolay gibi görünüyor. Ancak oldukça kafa karıştırıcı. Siz de kendinize güveniyorsanız hazırladığımız matematik sorusunuz çözmeye çalışın…
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Dikkat gerektiren test: Bulmacadaki okulla ilgili 9 kelimeyi bulabilecek misiniz?
Dikkat gerektiren test: Bulmacadaki okulla ilgili 9 kelimeyi bulabilecek misiniz? Eski zamanlarda gazetede çözülen bulmaca geleneği şimdiki zamanda yerini akıllı telefonlara bıraktı. Gazeteden bulmaca çözeme geleneği teknolojik aletlerin ortaya çıkmasıyla neredeyse yok oldu. Son dönemlerde sosyal medya ağlarında yaygınlaşan bulmaca görselleri popüler hale geldi. Bulmacalar hem beyin gelişimine katkıda bulunurken hem de eğlenceli yönüyle stresi azaltmaktadır. Bizlerde sizin için sözcük avı bulmacası hazırladık. Dikkat gerektiren bu testte okul ile ilgili 9 kelimeyi bulmanız gerekiyor. Hadi gelin birlikte bakalım...
5.06.2023 Bilgi Rehberi
TC kimlik numarasını ezberleme şekline göre zeka türleri! Siz hangi zeka türüne sahipsiniz?
TC kimlik numarasını ezberleme şekline göre zeka türleri! Siz hangi zeka türüne sahipsiniz? TC kimlik numarası her Türk vatandaşının bilmesi gereken bilgiler arasında yer alıyor. Her an her daim ihtiyaç duyabileceğiniz bir numara olduğu için herkes tarafından ezbere biliniyor. Ancak TC kimlik numaranızı ezberleme şeklinizin zeka türünüz hakkında ipucu verdiğini biliyor muydunuz? Sosyal medya viral haline gelen bu teste göre zeka türünüzün hangisi olduğunu anlamak için ezberleme şekliniz önemli. TC kimlik numarasını ezberleme şekline göre siz hangi zeka türüne sahipsiniz?
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Göz yoran optik illüzyon testi: Koyunların arasındaki kaybolan kurdu 7 saniyede bulanlar dahi sayılıyor
Göz yoran optik illüzyon testi: Koyunların arasındaki kaybolan kurdu 7 saniyede bulanlar dahi sayılıyor Zeka testlerini çözmek hem beyin hem de kişinin stres düzeyini azaltıyor. Düşündürücü özelliği ile optik illüzyon testleri çocukların ve gençlerin yanı sıra yaşlı gruplar tarafından ilgi görüyor. Kişinin görsel zekası hakkında ipucu veren optik illüzyonları çözenler dahi sayılıyor. İnternet dünyasında karşımıza çıkan optik illüzyon görselleri kafa karıştırıcı olmasının yanı sıra eğlenceli yönüyle dikkatleri topluyor. Bizlerde hazırladığımız yeni optik illüzyon görseli ile karşınızdayız. Koyunların arasındaki kurdu 7 saniyede fark edenler üstün zekalı sayılıyor. Bakalım siz kaybolan kurdu kaç saniyede bulabileceksiniz?
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Göz yoran optik illüzyon testi: IQ testindeki 9 rakamını 10 saniyede fark edebilecek misiniz?
Göz yoran optik illüzyon testi: IQ testindeki 9 rakamını 10 saniyede fark edebilecek misiniz? Rakamlar hemen hemen herkesin okul, iş veya sosyal ortam olsun sürekli karşılaştıkları birimlerdir. Ancak sadece ihtiyaç halinde değil bazı zamanlarda optik illüzyon testlerinde de karşımıza çıkar. Görsel zekası yüksek olan kişiler sayılarla hazırlanan bu zeka testlerini kolayca çözebiliyor. Basit gibi görünen bu testlerde ise dikkat çok önemli. Ben kesin çözerim diyenler sonucunda hüsrana uğruyor. Bu sefer sizin için rakamlardan oluşan bir görsel zeka testi hazırladık. Her bir rakam 666 şeklinde gözüküyor. Ancak bu 6 sayılarının içerisinde farklı olan bir rakam daha var. Bulmanız için ise 10 saniyelik bir süreye sahipsiniz. Göz yoran bu optik illüzyon testini bakalım siz kaç saniyede bulabileceksiniz?
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Zeka seviyesini ölçen IQ testi: Optik illüzyon testindeki gizlenen sincabı 7 saniyede bulun!
Zeka seviyesini ölçen IQ testi: Optik illüzyon testindeki gizlenen sincabı 7 saniyede bulun! Optik illüzyonlar aldatıcı oldukları kadar düşündürücü özellikleri ile kafaları karıştırıyor. Gözle görülenin beyin tarafından farklı algılanmasına optik illüzyon deniliyor. İnternet dünyasında sıklıkla karşımıza optik illüzyon testleri popüler hale gelmiş durumda. Beynin ne kadar hızlı çalıştığını ortaya koyan bu optik illüzyonlar ise amaç zeka seviyesini anlamak. Yağmurlu havada insanların arasında gizlenen bir sincap var. 7 saniye içerisinde sincabı bulanlar dahi kabul ediliyor. Bakalım siz bu IQ testindeki gizli sincabı 7 saniyede bulabilecek misiniz?
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Sadece IQ'su yüksek kişiler zeka testindeki cevabı 10 saniyede bulabiliyor: Meyve detayını fark edenlerin sayısı çok az!
Sadece IQ'su yüksek kişiler zeka testindeki cevabı 10 saniyede bulabiliyor: Meyve detayını fark edenlerin sayısı çok az! Bulmacalar, sözcük avı, matematik soruları, optik illüzyon görselleri gibi farklı zeka bulmacaları insanın beyin gelişimine katkıda bulunurken karar verme sürecinin doğruluğunu artıyor. Hoş vakit geçirmenin yanı sıra hem yetişkin bireylerde hem de çocukların zeka gelişmesinde büyük rol oynuyor. Sosyal medya ağlarında karşımıza çıkan bu tür zeka oyunlarının düşündürücü özelliği sayesinde problem çözme becerileri de gelişiyor. Sizin için hazırladığımız bu matematik sorusunun cevabını ise sadece IQ’su yüksek kişiler 10 saniyede çözebiliyor. Bakalım siz bu sorunun cevabını kaç saniyede bulabileceksiniz?
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Zeka seviyesini ölçen IQ testi: Optik illüzyon testindeki gizli tavşanı 10 saniyede bulanların sayısı çok az
Zeka seviyesini ölçen IQ testi: Optik illüzyon testindeki gizli tavşanı 10 saniyede bulanların sayısı çok az Beynimiz bazen gördüğümüz şeyleri olduğun farklı algılar. Var olan şekiller veya semboller sanki orada yokmuş gibi görünür. Bu duruma optik illüzyon veya göz yanılsaması denir. İnternet dünyasında da bu optik illüzyon görselleri giderek popüler hale gelmiştir. Kişilerin zeka seviyesi hakkında ipucu veren optik illüzyon testleri düşündürücü özellikleri ile de ilgi çekiyor. Bu optik illüzyon testimizde de insanların arasında saklanan tavşanı bulmanız gerekiyor. Sadece dahilerin çözebildiği bu optik illüzyon testindeki gizli tavşanı 10 saniyede bulmanız gerekiyor.
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Zihin yoran optik illüzyon testi: Kütüphanedeki kayıp 10 nesneyi bulmak için 20 saniyeniz var!
Zihin yoran optik illüzyon testi: Kütüphanedeki kayıp 10 nesneyi bulmak için 20 saniyeniz var! Zeka testleri günümüzde internet dünyasında sıklıkla karşımıza çıkıyor. Hem beyin gelişimine yardımcı oluyor hem de eğlendirici özelliği ile hoş vakit geçirmeyi sağlıyor. Ancak bu tip zeka testlerini çözebilenlerin sayısı oldukça az. Çünkü verilen sürede gizli nesneler bulmak sandığınız kadar kolay değil. Özellikle üstün zekalı kişilerin çözebildiği bu testler gerçekten beyin zorlayan cinsten. Sizin için hazırladığımız bu zeka testinde de 20 saniyede gizli nesneleri bulmanız gerekiyor. Kütüphane içerisinde saklı olan bu objeleri fark etmek oldukça zor. Hem beyin hem de göz yoruyor. Akıl yoran bu zeka testinde 20 saniyede kütüphanedeki gizli 10 nesneyi bakalım bulabilecek misiniz?
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Dikkat isteyen optik illüzyon testi: Deneyenlerin sadece yüzde 5’i kedi ve köpeklerin arasındaki yavru ördeği bulabildi!
Dikkat isteyen optik illüzyon testi: Deneyenlerin sadece yüzde 5’i kedi ve köpeklerin arasındaki yavru ördeği bulabildi! Zeka testlerini çözmek için dikkatinizin ve görsel zeka seviyenizin yüksek olması gerekiyor. Beyin gelişimine yardımcı olan zeka testleri stresi azaltmaya yardımcı oluyor. Sosyal medyada karşımıza çıkan zeka testleri ve optik illüzyon görsellerindeki detayları fark edenlerin sayısı ise oldukça az. Üstün zeka puanına sahip olanlar kolayca bulabiliyor. Bu içeriğimizde dede sizin için görsel zeka testi hazırladık. Çocuk ile kedi köpeklerin arasında gizlenen ördeği 10 saniyede bulmanız gerekiyor. Deneyenlerin ise sadece yüzde 5’i bulabildi.
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Zihin yoran optik illüzyon testi: Eksik yumurta sepetini 20 saniyede bulanlar dahi sayılıyor!
Zihin yoran optik illüzyon testi: Eksik yumurta sepetini 20 saniyede bulanlar dahi sayılıyor! Zeka gelişimine önemli ölçüde kolaylık sağlayan optik illüzyon testleri eğlendirici oldukları kadar beyin yoran cinsten. Beyin gelişimine katkıda bulunan bu testler herkesin çözebileceği türden değil. Oldukça göz yoran ve dikkat isteyen bu testleri çözenlerin IQ seviyesi yüksek sayılıyor. Sizin için hazırladığımız bu içerikte de sepet sepet yumurtalar var. Her bir sepetin için 5 yumurta bulunuyor. Ancak bu sepetlerin birisinde yumurta sayısı eksik. 4 tane yumurta olan sepet hangisi? Bakalım bulabilecek misiniz?
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Görseldeki gülen yüzlerden birisi farklı: Göz yoran optik illüzyon testini kaç saniyede çözebileceksiniz?
Görseldeki gülen yüzlerden birisi farklı: Göz yoran optik illüzyon testini kaç saniyede çözebileceksiniz? Optik illüzyon testleri özellikle teknoloji aletlerin yaygınlaşması ile birlikte popüler hale gelmeye başladı. Sosyal medya ağlarında sürekli olarak karşımıza çıkan optik illüzyon testleri görselde olmayan veya bir şeyi farklı bir şekil veya renkte algılamamıza neden olabilmektedir. Bu testimizde de gülen yüz emojilerinin hepsi aynı gözüküyor. Ancak aralarında birisi farklı. Zeki olanlar optik illüzyon testindeki farklı emojiyi rahatça fark edebiliyor. Bakalım siz bu göz yoran optik illüzyon testini kaç saniyede çözebileceksiniz?
5.06.2023 Bilgi Rehberi
Göz yoran görsel zeka testi: Kızgın suratlı emojiyi bulmak için keskin gözlere sahip olmak şart
Göz yoran görsel zeka testi: Kızgın suratlı emojiyi bulmak için keskin gözlere sahip olmak şart Optik illüzyon testleri sosyal medya platformlarında sıklıkla karşımıza çıkan görseller arasında yer alıyor. Farklı olanı bulma, gizli nesneleri bulma gibi popüler testlerini hepimiz internet ortamında görüyoruz. Her grup yaştan insanın ilgisini çeken bu optik illüzyon testleri göz yorarken bazen zihinleri zorluyor. Sizin için hazırladığımız optik illüzyon testinde de kızgın suratlı olan emojiyi bulmanız gerekiyor. IQ seviyesi yüksek olan ve keskin gözlere sahip olanlar kızgın suratlı emojiyi kolayca fark edebiliyor. Bakalım siz bu göz yoran optik illüzyon testinde kızgın suratlı emojiyi 8 saniyede bulabilecek misiniz?
5.06.2023 Bilgi Rehberi

Benzer Haber Etiketleri

Zeka Testi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.