2023 Cannes Film Festivali

2023 Cannes Film Festivali

Son dakika 2023 Cannes Film Festivali haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2023 Cannes Film Festivali gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2023 Cannes Film Festivali haber sayfamızda...

2023 Cannes Film Festivali

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 21 2023 cannes film festivali haberi bulunmuştur.
'Bir Düşüşün Anatomisi' ve bir yükselişin organikliği
'Bir Düşüşün Anatomisi' ve bir yükselişin organikliği 2023 Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' kazanan 'Bir Düşüşün Anatomisi', yönetmen Justine Triet'nin, başından sonuna tek bir noktada takılı kalan izleyiciye "Bir de şu açıdan bakalım" perspektifi sayesinde bir 'modern klasik'e dönüşüyor. 'Toni Erdmann'la hafızalara kazınan Alman aktris Sandra Hüller'in adeta şov yaptığı performansının haricinde tıkır tıkır işleyen bolca terazili senaryosu da takdire şayan...
26.10.2023 Sanat
'Kidnapped': 'Uyumsuz uyumlu'luğun sonucunda öze varılmazsa elde var sıfır!
'Kidnapped': 'Uyumsuz uyumlu'luğun sonucunda öze varılmazsa elde var sıfır! 2023 Cannes Film Festivali'nde ana yarışma filmlerinden biri olan İtalyan yapımı 'Kidnapped' filmi, bir edebiyat uyarlaması olarak izleyiciye verdiği güveni boşa çıkartmıyor. Farklı okumalara ev sahipliği yapan gerçeklikler beraberinde herkesin kendi uyumunu ve uyumsuzluğunu sorgulamasına yardımcı oluyor...
24.10.2023 Sanat
'Dört Kız Kardeş' acı ve mizah arasındaki çizginin inceliğini kanıtlıyor
'Dört Kız Kardeş' acı ve mizah arasındaki çizginin inceliğini kanıtlıyor Tunus'un Oscar aday adayı olarak seçilen sahte kurmaca, sahte belgesel 'Four Daughters' ya da diğer bir adıyla 'Dört Kız Kardeş' gücünü gerçeklikten alsa da sırtını bu gerçekliğe yaslamak yerine üzerine eklemeler de yapıyor. Acı ve mizah arasındaki çizginin inceliğini bir kez daha kanıtlayan 'Dört Kız Kardeş'te yönetmen Kaouther Ben Hania, oyuncularına adeta terapi uyguluyor, üstelik tüm bu iyileşme anlarına seyirci de şahitlik yapıyor...
19.10.2023 Sanat
'Hayvan Krallığı'na varmanın yolu revizyon gerektiriyor!
'Hayvan Krallığı'na varmanın yolu revizyon gerektiriyor! 2023 Cannes Film Festivali'nde 'Un Certain Regard'da (Belirli Bir Bakış) yarışan 'The Animal Kingdom' (Hayvan Krallığı) otorite figürünün 'görece adım atabilmiş dünya'daki yalnız ama tek başına da yeterli olan gücünü cımbızlamasıyla milattan önceden beri süren hataların çözümündeki dönüşümü güçlü bir şekilde ele alıyor, üstelik sanatsallığını ana akım izleyicisiyle buluşturmayı dahi başarıyor.
17.10.2023 Sanat
Doğa kanunu gereği aydınlık için karanlıkta kalan 'Kuru Otlar Üstüne'
Doğa kanunu gereği aydınlık için karanlıkta kalan 'Kuru Otlar Üstüne' Merve Dizdar'a 2023 Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünü kazandıran 'Kuru Otlar Üstüne' sonunda seyirciyle buluştu. 96'ncı Akademi Ödülleri'nde Türkiye'nin Oscar aday adayı olarak seçilen Nuri Bilge Ceylan'ın son filmi, özellikle de Merve Dizdar'ın oyunculuğuyla dikkat çekiyor, 197 dakika boyunca yönetmenin bugüne kadarki en karanlık hikâyesi olmayı başarıyor.
3.10.2023 Sanat
‘VR sinemada yeni bir hikâye’
‘VR sinemada yeni bir hikâye’ Hollanda’da düzenlenen “VR Ödülleri”nde yılın yükselen şirketi kategorisinde son beşe kalan İstanbul merkezli sanal gerçeklik film yapım şirketi VR Future’a göre sanal gerçeklik, sinemada yeni bir hikâye anlatma biçimi.
17.10.2022 Kültür Sanat
Merve Dizdar ile Koji-Ya Kusho, bir yıl sonra buluştu
Merve Dizdar ile Koji-Ya Kusho, bir yıl sonra buluştu Mayıs 2023'de gerçekleşen 76'ncı Cannes Film Festivali'nde 'Altın Palmiye' kazanan Koji-Ya Kusho ve Merve Dizdar, bir yıl aradan sonra İstanbul'da buluştu.
27.04.2024 Cadde
Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu: Türk dizi-film sektörü ihracatta dünyada ilk 5 ülke arasında
Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu: Türk dizi-film sektörü ihracatta dünyada ilk 5 ülke arasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, "Dizilerimiz bugün Amerika'dan Rusya'ya, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar dünya genelinde 170'ten fazla ülkede yayımlanıyor ve yaklaşık 750 milyon kişiye ulaşıyor. Türk dizi-film sektörü ihracatta dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor" dedi.
18.02.2024 Gündem
Jeff Bezos yeni yaşını kutladı! Nişanlısı transparan elbisesiyle dikkat çekti
Jeff Bezos yeni yaşını kutladı! Nişanlısı transparan elbisesiyle dikkat çekti Elon Musk ve Bernard Arnault'dan sonra dünyanın en zengin 3'üncü insanı olarak bilinen Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bezos, 60'ıncı yaşına nişanlısı Lauren Sanchez ile İtalya'da girdi. Milano Moda Haftası için ülkede bulunan çiftten Sanchez transparan elbisesiyle dikkat çekti.
16.01.2024 Cadde
Sokak diliyle ‘sanat’ tartışması
Sokak diliyle ‘sanat’ tartışması Nuri Bilge Ceylan ve Zeki Demirkubuz arasındaki küslük yeniden alevlendi. Demirkubuz, “Üç Maymun”un senaryosunun intihal olduğunu söyledi, Ceylan ise cevabının yakında geleceğini açıkladı.
28.12.2023 Kültür Sanat
2023'e damga vuranlar
2023'e damga vuranlar Evlenenler, boşananlar, sürpriz birliktelikler, sonu hapishanede biten ‘fenomen hayatlar’, polemikler ve kaybettiklerimiz...
27.12.2023 Cadde
Lauren Sanchez, Jeff Bezos'un evlilik teklifini anlattı: Kutuyu açtığında bayıldım!
Lauren Sanchez, Jeff Bezos'un evlilik teklifini anlattı: Kutuyu açtığında bayıldım! Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Amazon'un kurucusu Jeff Bezos ile nişanlı olan Lauren Sanchez, evlilik teklifinin ayrıntılarını anlattı. Sanchez, elmas taşın boyutunun onu tamamen suskun bıraktığını söyledi.
15.11.2023 Cadde
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Yenilikçi çalışma Burak Özçivit, yüzü olduğu Altınyıldız Classics’in 2023 Yaz sezonu koleksiyonunun tanıtımı için yenilikçi bir çalışmaya imza attı...
24.05.2023 Cadde
Jeff Bezos ile Lauren Sanchez nişanlandı!
Jeff Bezos ile Lauren Sanchez nişanlandı! Online ticaret devi Amazon'un kurucusu, ABD’li milyarder Jeff Bezos (59) ile Emmy ödüllü sunucu Lauren Sanchez (53), evlilik yolunda ilk adımı attı. 2019 yılından beri birlikte olan ünlü çiftin nişanlandıkları ortaya çıktı. Bezos, yarım milyar dolarlık süper yatında Sanchez'e evlilik teklif etti.
23.05.2023 Cadde
Distopya İstanbul’da yazılıyor
Distopya İstanbul’da yazılıyor 1-4 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek, 3. Uluslararası Distopya Film Festivali’nin detaylarını festivalin direktörü Hatice Aşkın’dan dinledik.
23.05.2023 Kültür Sanat
Scrapper: 'Hırçın', sempatik ve fena halde komik!
Scrapper: 'Hırçın', sempatik ve fena halde komik! İstanbul Film Festivali'nin açılışını yapan 'Scrapper' (Hırçın) filmi, son dönemde Birleşik Krallık ve İrlanda yapımı 'Aftersun' ve 'The Quiet Girl' gibi filmlerin izlediği 'minimal' yoldan ilerliyor. 'Scrapper', yalın ve sempatik haliyle 'izleyici dostu' olmayı başarsa da sahip olamadığı önemli bir eksiklik filmin büyüklüğünü zedeliyor ancak yüksek mizahi doz sayesinde yıllar geçse de akılda kalacak bir iş olmayı garantiliyor...
10.04.2023 Sanat
Pedro Almodóvar Cannes’da
Pedro Almodóvar Cannes’da Pedro Almodóvar, Dua Lipa ile katıldığı podcast’te kısa filmi “Strange Way of Life”ın 16-27 Mayıs 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek 76. Cannes Film Festivali’nde prömiyer yapacağını açıkladı.
21.03.2023 Kültür Sanat
2022 sinemada umuda göz kırptı
2022 sinemada umuda göz kırptı Vizyona giren yapımlar ve seyirci açısından 2022, “bereketli” diyebileceğimiz bir sene oldu. Seyirciyi salonlara çeken yerli ve yabancı filmler yeni yıla da umutla bakmamızı sağladı.
27.12.2022 Kültür Sanat
Under The Fig Trees: 'İncir Ağaçlarının Altında'ki eğreti huzursuzluk
Under The Fig Trees: 'İncir Ağaçlarının Altında'ki eğreti huzursuzluk 2022 Cannes Film Festivali'nin 'Yönetmenlerin On Beş Günü' seçkisinde yer alan ve Tunus'un 2023'teki Akademi Ödülleri'ndeki 'En İyi Uluslararası Film' kategorisinde Oscar aday adayı olarak seçilen 'Under The Fig Trees' kadın meselesini mevsimlik işçiler üzerinden irdeleyerek kağıt üstünde umut verse de tekrara düşmekten kaçamıyor, izleyiciye yeni bir perspektif kazandırmayı başaramıyor...
10.10.2022 Sanat
59. Antalya Film festivali: Film maratonu başladı
59. Antalya Film festivali: Film maratonu başladı Antalya Altın Portakal Film Festivali renkli bir törenle başladı. Başta Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması olmak üzere yerli ve yabancı filmlerle dolu bir hafta, 8 Ekim’e kadar sinemaseverleri bekliyor.
3.10.2022 Kültür Sanat
Cannes’a ilk kadın başkan
Cannes’a ilk kadın başkan Fransız Uluslararası Film Festivali Birliği Yönetim Kurulu, yapılan oylama sonucu Iris Knobloch'un Cannes Film Festivali’nin yeni başkanı olarak seçildiğini açıkladı.
26.03.2022 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

2023 Cannes Film Festivali ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.