Son dakika Askeri iş birliği haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Askeri iş birliği gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Askeri iş birliği haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.521 askeri iş birliği haberi bulunmuştur.
Son dakika: AB'den Suriye kararı! Yaptırımlar kalkıyorAvrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, Suriye'ye yönelik ekonomik yaptırımların kaldırılmasına karar verildiğini bildirdi. AB'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları, iç savaşın patlak vermesinin ardından Mayıs 2011'de başlamıştı.
7'den 70'e savaşa hazırlanıyor! Hedef yarım milyon: 'Rusya'nın kapı bekçisi'Rusya’nın Ukrayna'yı işgal girişimiyle başlayan savaş 3'üncü yılında devam ederken, Avrupa genelinde bu çatışmanın yarattığı tehdit algısı her geçen gün daha da derinleşiyor. Artan savunma harcamalarına, bazı ülkelerde sivillere yönelik askeri eğitim programları da eşlik ediyor. Bu konuda en dikkat çeken örneklerin başında ise, olası bir Rus saldırısında ilk cephe olacağı düşünülen ve tarihin tekrar etmesinden korkan Polonya geliyor.
Barış Fırtınası’nda ikinci safhaLibya’da 2020’deki Barış Fırtınası Harekatı’ndan beş yıl sonra yaşanan gelişmeler, Türkiye’nin askeri gücünün yanı sıra insani boyutu öne çıkaran diplomasisinin etkisini de gösteriyor.
Hedef: Türkleri savaş sarmalına çekmek! Akdeniz'de gerilimi artıracak 'Demir Kubbe' gelişmesiİsrail yapımı Demir Kubbe (Iron Dome) hava savunma sisteminin ilk partisinin teslimatının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yapıldığı iddia edildi. Bu gelişme Ada'da dengeleri nasıl etkiler? Rum tarafı böyle bir sisteme neden ihtiyaç duyuyor? Uzman isimler milliyet.com.tr'ye değerlendirdi.
Adım adım yerleşti! Önüm, arkam, sağım, solum ABD...ABD, Ukrayna savaşı döneminde Yunanistan’daki üslerinin sayısını artırırken, İsrail’in Gazze ve Lübnan’a saldırıları sırasında da Rum Kesimi’ne fiilen yerleşti... ABD, Ege’nin yanı sıra Akdeniz’de de ciddi bir alan açtı.
Ne Trump, ne Harris! İki başkan adayının politikaları Türkiye’yi nasıl etkileyecek? Dikkat çeken F-35 çıkışıABD'de Demokrat Kamala Harris ile Cumhuriyetçi Donald Trump arasında kıyasıya geçen başkanlık yarışı küresel dengeleri yeniden şekillendirecek. Seçimi kazanan liderin Türkiye ve Orta Doğu politikaları başta olmak üzere, ABD'nin dış ilişkilerinde belirleyici olması bekleniyor. Peki seçim sonuçları, Türkiye’nin Washington ile iş birliğini ve bölgesel politikalardaki konumunu nasıl etkileyecek? Uzman isimler milliyet.com.tr için değerlendirdi.
Savaşta yeni aşamaSavaşta personel sıkıntısı yaşayan Rusya’nın Kuzey Koreli askerleri cepheye sürmesi, Ukrayna’da yeni bir aşama olarak değerlendiriliyor. Zelenskiy “Savaş iki ülkenin dışına çıkıyor” derken, NATO’nun ne yapacağı merak konusu.
Oruç Reis, 100 milyar varil petrol için gidiyorOruç Reis Sismik Araştırma Gemisi, dünyanın sayılı rezerv alanları içinde sayılan Somali’de petrol ve doğal gaz arama çalışması yapacak. Türkiye, çıkardığı kaynaklardan elde edilen gelirin yüzde 30’una sahip olacak.
Irak'tan terör örgütü PKK'ya karşı kritik adım!Irak hükümeti, bölücü terör örgütü PKK için kritik bir adım attı. Resmi yazışmalarda 'yasaklı örgüt PKK' ifadesinin kullanılması kararı alındı.
Askeri İş Birliği ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.