Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenmek için 13 ipucu
Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenmek için 13 ipucu Günlük beslenme alışkanlıklarımızın dışına çıktığımız kurban bayramında, özellikle et ve tatlı tüketimi iki katına çıkıyor. Ancak kırmızı et, doğru pişirilmediği ve dengeli tüketilmediği takdirde birtakım sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala özellikle kronik kalp, tansiyon ve şeker hastalığı olanları uyaran Diyetisyen Emel Terzioğlu Arslan, keyifli bir bayram süreci geçirmek için beslenme önerilerini paylaştı.
Bayramda nasıl doğru beslenmeliyiz?
Bayramda nasıl doğru beslenmeliyiz? Tüm aileyi ve akrabaları bir araya toplayan, sofraların zengince kurulduğu Ramazan Bayramı, bu yıl da koronavirüs sebebiyle evlerde ve çekirdek aile ile geçirilecek. Bayram evlerde geçirileceği için hem fiziksel aktivite azalacak hem de sürekli bir şeyler yeme isteği kendini gösterecek. Peki, bayramda nasıl beslenmeliyiz? Dr.Fevzi Özgönül bayramda doğru beslenme alışkanlığı konusunda önemli bilgiler verdi.
Bayramda doğru beslenmenin 7 altın kuralı
Bayramda doğru beslenmenin 7 altın kuralı Bayramda et, hamur işi ve tatlı tüketimi en yüksek seviyelere çıkıyor. Özellikle kurban kesiminin hemen sonrasında yenilen kavurma ile bayram boyunca aşırı tüketilen et, sindirim ve kalp-damar sistemi başta olmak üzere genel sağlık durumunu olumsuz etkiliyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Ceyda Nur Çakın, keyifli ve sağlıklı bir bayram geçirmek için önemli önerilerde bulundu.
Bayramda yemeği fazla kaçıranlar üzülmeyin
Bayramda yemeği fazla kaçıranlar üzülmeyin Ramazan bayramı geldi, sofralar şenlendi. Sevdiklerinizle birlikte vakit geçirdiğiniz bu günlerde yemeklerin dozu da fazla kaçabiliyor. Ama üzülmeyin, işte midenizin rahatlamasına yardımcı olacak birkaç öneri.